2/12/11

Καταρρέει το νομοθετικό έκτρωμα της «πράσινης Χούντας»

Μετά τις 19 Ιανουαρίου η τελική απόφαση του ΣτΕ για τον λαθρονόμο και την Ιθαγένεια

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε υποβάλλει ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος όσον αφορά τον «λαθρονόμο».
Η συζήτηση στην Ολομέλεια ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να καταθέτουν τις απόψεις του. Μετά το πέρας της διαδικασίας δόθηκε προθεσμία έως τις 19 Ιανουαρίου για να υποβληθούν υπομνήματα εκ μέρους των δύο πλευρών, μετά την οποία ημερομηνία θα εκδοθεί και η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ.
Το ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία ήταν η επιμονή του αντιπροέδρου του συμβουλίου και προέδρου του 4ου τμήματος του ΣτΕ (αυτό δηλαδή που αρχικά είχε κρίνει με συντριπτική πλειοψηφία ως αντισυνταγματικό τον νόμο) στον να ρωτά τον δικηγόρο του δημοσίου, κάποια συγκεκριμένα πράγματα, όπως τελικά ποιός είναι ο αριθμός των αλλοδαπών που υπάρχουν στην χώρα μας. Τόνισε δε ότι τα μέλη του συμβουλίου δεν πήραν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Όπως παραδείγματος χάριν το ποια διαμονή θεωρείται νόμιμη - καθώς λόγω των συνεχών νομιμοποιήσεων τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς- και το πόσοι τελικά αλλοδαποί έχουν εισέλθει στην χώρα, αλλά και πόσοι υπάγονται σε διατάξεις
Πληροφοριακά σας αναφέρουμε κάποια νούμερα που επικαλέστηκε ο δικηγόρος του δημοσίου και τα οποία δείχνουν το πόσο "μακρυά νυχτωμένο" είναι το κράτος σχετικά με την πραγματική κατάσταση. 9.000 αιτήσεις έχουν γίνει από αλλοδαπούς για υπαγωγή στον νόμο αυτόματης ιθαγένειας. Από τις 9000 οι 3000 έχουν πάρει ήδη την ιθαγένεια, 1600 λόγω γέννησης στην χώρα και 1400 λόγω φοίτησης. Ενώ το σύνολο νομίμων μεταναστών με οριστικές άδειες διαμονής είναι περίπου 480.000, ενώ υπάρχουν 138.000 με εκκρεμή αιτήματα άδειας παραμονής ή προσωρινή διαταγή που αναστέλλει την αποφαση απελασής τους. Όσο για τις έκλογές 1200 ήταν οι αλλοδαποί που εγγραφήκαν, από τους οποίους όμως δεν εξελέγη κανείς.


Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τον Απρίλιο, έκανε δεκτή την η από 05.08.2010 αίτηση ακυρώσεως του δικηγόρου Ιωάννη Ανδριόπουλου, κατά της μαζικής απόδοσης ιθαγένειας και της συμμετοχής των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές. Η αίτηση είχε γίνει δεκτή με έξι προς ένα για την ακύρωση αυτόματης ιθαγένειας και με επτά προς μηδέν για την ακύρωση της παροχής δικαιώματος εκλέγειν & εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές.


Η απόφαση 350/2011 έκρινε, ότι ο Ν. 3838/2010 “Σύγχρονες Διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια & την πολιτική συμμετοχή ομογενών & νομίμως διαμενόντων μεταναστών & άλλες ρυθμίσεις” είναι ο πλέον αντισυνταγματικός νόμος, που ψηφίστηκε ποτέ, καθώς αντίκειται σε 9 άρθρα του Συντάγματος:


Παραβιάζει την ίδια τη μορφή του δημοκρατικού πολιτεύματος, που είναι μη αναθεωρητέα, διότι αντίκειται στο άρθρο 1 παρ.2 (Λαϊκή κυριαρχία) & 3 (Εξουσίες υπέρ του Λαού & του Έθνους)
Παραβιάζει τα ατομικά & κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, διότι αντίκειται στα άρθρα 4 παρ. 3 (Καταστρατήγηση των προσόντων του Έλληνα πολίτη) 16 παρ. 2 (Ελληνική παιδεία) 21 παρ. 1 (Προαγωγή του Έθνους) & 25 παρ. 4 (Εθνική αλληλεγγύη)


Παραβιάζει την ανάδειξη των εκπροσώπων του Ελληνικού λαού, διότι αντίκειται στα άρθρα 51 παρ. 2 (Αντιπροσώπευση του Έθνους) & 52 (Ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας)
Παραβιάζει τη διοίκηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) διότι αντίκειται στο άρθρο 102 παρ. 2 (Εκλογή αρχών Ο.Τ.Α.)


Παραβιάζει τέλος & τις ειδικές διατάξεις του Συντάγματος, διότι αντίκειται στο άρθρο 108 (Μέριμνα για όλες τις δυνάμεις του απανταχού ελληνισμού)”
Με απλά λόγια; Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην απόφασή του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, «το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».


Στη δικαστική απόφαση γίνεται αναφορά στο Ν. 3838/2010 ο οποίος εισάγει ένα νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας: «Η πολιτογράφηση (που εισάγει ο νέος νόμος) γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος ‘νόμιμης' διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειάς του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο συνήγορος του κάθε Ρομά και του κάθε λαθρομετανάστη ΜΗ πολίτη, που όμως πληρώνεται κανονικά από το έλλειμμα του ελληνικού λαού ,
…. ( μήπως ήρθε η ώρα να το κλείσει το μαγαζάκι του ; ρωτάμε ; )

Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://www.breedemandweep.com/wp-content/uploads/2011/03/do_want.jpg


From HEIL GAP ( or mind the GAP )

Αντιγράφοντας ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του συνηγόρου του …. Πολίτη
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη επισκέφθηκε την Κομοτηνή και την Ξάνθη στις 24 και 25 Οκτώβρη 2011, για να διερευνήσει ζητήματα σχετικά με την εγκατάσταση των Ρομά, το περιβάλλον, την προστασία δικαιωμάτων του ανθρώπου και την ένταξη/φοίτηση των παιδιών στην εκπαίδευση.

Ειδικότερα, στην Κομοτηνή, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ο Βοηθός Συνήγορος για θέματα ποιότητας ζωής, Ιωάννης Σαγιάς, ο Βοηθός Συνήγορος για τα δικαιώματα του παιδιού, Γιώργος Μόσχος, και ειδικοί επιστήμονες της ανεξάρτητης αρχής επισκέφθηκαν τους οικισμούς Αλάν Κογιού (τέρμα Αδριανουπόλεως) και Ηφαίστου (Καλκάντζα). Την ίδια μέρα σε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Δημάρχου Γιώργου Πετρίδη, συζήτησαν το ζήτημα μετεγκατάστασης του οικισμού Αλάν Κογιού, την ένταξη στο σχέδιο πόλης του Ηφαίστου, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι που ανήκουν στην ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής το κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη κατέγραψε και τις απόψεις των εκπροσώπων της «Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομ Θράκης και Διασποράς». Παράλληλα επισκέφτηκαν το 7ο και το 12ο Δημοτικά Σχολεία Κομοτηνής και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ηφαίστου και συζήτησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές .

Στην Ξάνθη, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον οικισμό Ρομά του Δροσερού και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού. Ακολούθως, είχαν συνάντηση εργασίας, στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Μιχαήλ Στυλιανίδη, και στελέχη υπηρεσιών του Δήμου, με αντικείμενο τα θέματα ένταξης του οικισμού στο σχέδιο πόλης, τη δημιουργία νέων σχολείων (Δημοτικού και Γυμνασίου), τη συνεισφορά του Δήμου στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων του οικισμού, καθώς και τη λειτουργία του νέου θεσμού «Κέντρο Βοήθειας Φτωχών Οικογενειών». Επισκέφτηκαν επίσης το σχολικό συγκρότημα 15ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων Δροσερού, και συζήτησαν με τους διευθυντές των σχολείων και ομάδα μαθητών.
Ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει τη διαμεσολαβητική του προσπάθεια ώστε να επισπευτούν οι αναγκαίες επιμέρους ενέργειες και να διευθετηθούν ζητήματα που εμποδίζουν την κοινωνική ένταξη των Ρομά στις περιοχές αυτές.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Ιρις» για την καταπολέμηση των διακρίσεων, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Νέας Γενιάς με χρηματοδότηση του Eυρωπαϊκού Ταμείου Κοινωνικής συνοχής (πρόγραμμα PROGRESS, 2007 - 2013).

HEIL GAP (or mind the GAP )
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :

http://paulbaines.co.uk/wp-content/uploads/2008/12/rat-1981-1.jpg


Σύμφωνα με Δημοσίευση euro2day: 12:56 - 10/08/11: Διορίστηκαν με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, έξι Βοηθοί Συνήγοροι ανά θεματική ενότητα στο «Συνήγορο του Πολίτη», κατόπιν πρότασης της Συνηγόρου του Πολίτη Καλλιόπης Σπανού. Βασίλης Καρύδης, Γιάννης Σακέλλης. Ιωάννης Σαγιάς. Μαίρη Κοτρωνιά, Γεώργιος Μόσχος, Σταματίνα Γιαννακούρου.

HEIL GAP ( or mind the GAP )
Τα σχόλια μου ΔΕΝ περισσεύουν!
Τα δικά σας ;
ΣΧΟΛΙΟ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ROM ; … ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΝΤΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΡΟΜΑ , Ε …..ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ….. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ … ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ … ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ….ΕΛΛΗΝΕΣ !
ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΒΡΑΙΛΑ, ΓΑΛΑΤΣΙ , ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΡΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ .
From HEIL GAP ( or mind the GAP )