17/3/16

Οι Οκτώ απαντήσεις του Πούτιν για τη Συρία. (Τρίτο μέρος)

1) Επιχειρησιακή εξήγηση της απόσυρσης:
«Μετά την εκεχειρία μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και της αντιπολίτευσης ο αριθμός των εξόδων μειώθηκε από 60 - 80 ανά ημέρα σε 20-30 ανά ημέρα».

2) Πολιτική εξήγηση:
Από την αρχή στόχος ήταν η υποστήριξη του νόμιμου αγώνα του συριακού στρατού κατά των τρομοκρατικών ομάδων και όχι η εμπλοκή στην ενδο-Συρίακη σύγκρουση. Είναι αυτονόητο ότι εναπόκειται στους Σύριους να λάβουν τις τελικές αποφάσεις και να καθορίσουν το μέλλον της χώρας τους».

3) Αξιολόγηση των επιχειρήσεων
 «Οι επίμονες προσπάθειες μας γάριασαν το ρεύμα. Εμπόδισαμε την ανάπτυξη του τρομοκρατικού καρκινώματος . Έχουμε καταστρέψει τα καταφύγια των συμμοριών, τα όπλα τους και τις αποθήκες πυρομαχικών τους και μπλοκάραμε τις διαδρομές του λαθρεμπορίου πετρελαίου, που ήταν η κύρια πηγή χρηματοδότησης τους . Έχουμε πραγματοποιήσει τεράστιο έργο για την ενίσχυση των νόμιμων Άρχων Συρίας, την ενίσχυση των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων και της στήριξης της κρατικής υπόστασης της Συρίας ».

4) Οι ένοπλες ομάδες που παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός στη Συρία θα αποκλείονται αυτόματα από τη λίστα που κατέθεσαν οι ΗΠΑ.

 5) Σύμφωνα με την κοινή δήλωση της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Συρία ο αγώνας θα συνεχιστεί κατά των οργανώσεων που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές από τα Ηνωμένα Έθνη. Ταυτόχρονα.

6) Οι ρωσικές δυνάμεις που παρέμειναν στη Συρία θα ελέγχουν την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός και την εξασφάλιση συνθηκών του ενδο-συριακού πολιτικού διαλόγου.

7) Ο συριακός στρατός τώρα είναι όχι μόνο ικανός να σταματήσει τους τρομοκράτες, αλλά και να αναλάβει επιτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον τους. Ο συριακός στρατός έχει αναλάβει τη στρατηγική πρωτοβουλία
και συνεχίζει να απελευθερώνει τη Γή του από τις τρομοκρατικές ομάδες.

8) Για τον Μπασάρ Άσαντ.
«Βλέπουμε την αυτοσυγκράτηση του και την εποικοδομητική του στάση. Αγωνίζεται με ειλικρίνεια για την ειρήνη και δείχνει προθυμία για διάλογο και συμβιβασμό».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μέσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνεται και το PKK και ίσως και άλλες κουρδικές οργανώσεις

επίσης οι εκλογές υπό την επιτήρηση τού ΟΗΕ σημαίνει μάλλον ότι ο ΟΗΕ θα φροντίσει να μην βγει ο Ασσαντ.

τέτοιο πρόβλημα έχουμε και στην Ελλάδα με την singular και πιθανόν αυτός να είναι ο λόγος που μετά από όσα έχουν γίνει η Χρυσή Αυγή είναι κολλημένη στο 7% οριακά και όλοι τα ρίχνουν στον Μιχαλολιάκο.

Ανώνυμος είπε...

Και δεν μας λέτε τώρα, όλοι εσείς οι απολογητές του Πούτιν, η Παλμύρα και η Ράκκα που δεν κατελήφθησαν τόσους μήνες με αεροπορική κάλυψη, πως θα καταληφθούν τώρα χωρίς αεροπορική κάλυψη;

Ανώνυμος είπε...

Δεν φεύγει σε μία μέρα η αεροπορική κάλυψη και η απελευθέρωση της Ράκκα κλπ είναι τόσο κοντά και τόσο σίγουρη που βγάζουν από τώρα την ανακοίνωση ότι αποχωρούν.

Η συνέχεια για τους τζιχαντιστές δεν μπορεί παρά να είναι στην Ευρώπη.