17/3/16

Ο Βλαδίμηρος και ο Κλαούζεβιτς

Ο πόλεμος είναι ο «σιδηρούς βραχίων»
 της διπλωματίας ενός κράτους!

Ο Βλαδίμηρος ήταν καλός μαθητής στην σχολή πολέμου. Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία με την στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία «άνοιξε το δρόμο για την ειρήνη»,και έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.
  «Έχουμε δημιουργήσει προϋποθέσεις για την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε εποικοδομητική και θετική συνεργασία με τις ΗΠΑ και με μια σειρά από άλλες χώρες, αλλά και με τις υπεύθυνες δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο εσωτερικό της Συρίας, που πράγματι θέλουν να σταματήσουν τον πόλεμο και να βρεθεί μια μόνιμη πολιτική λύση στην κρίση. Οι στρατιώτες της Ρωσίας, άνοιξαν το δρόμο για την ειρήνη», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρωσος πρόεδρος τόνισε ότι εξ αρχής ο κύριος στόχος της επιχείρησης ήταν τρομοκρατία. « Ο αγώνας μας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας είναι και σωστός και δίκαιος. Είναι ένας πόλεμος κατά των εχθρών του πολιτισμού, εναντίον εκείνων που εκτρέφουν τη βαρβαρότητα και τη βία, που προσπαθούν να καταστρέψουν το νόημα και τη σημασία των μεγάλων πνευματικών ανθρωπιστικών αξιών επι των οποίων στηρίζεται η ανθρωπότητα .Ο κύριος σκοπός των ενεργειών μας στη Συρία είναι να σταματήσουμε αυτό το τρομερό παγκόσμιο κακό, πριν εξαπλωθεί πάνω στη Ρωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: