26/6/19

ΤΚ9 Αλλαγή του κλίματος και άλλες τοκογλυφικές μακακίες

26 Ιουνίου 1887. Ο μετεωρολογικός σταθμός στο Κάστρο της Κομητείας Κίλκενι στην Ιρλανδία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία του αέρα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιρλανδία . Ηταν 33,3 βαθμοί Κελσίου. (91,9 Φαρενάιτ). 

1783. Ο Ελβετός μαθηματικός και φυσικός Λέοναρντ Όιλερ και διευθυντής της Ακαδημίας στην αγία Πετρούπολη περιέγραψε στις 26 Ιουνίου/7 Ιουλίου την άφιξη ενός όξινου νέφους, που προερχόταν από το ηφαίστειο Λάκι της Ισλανδίας, που είχε εκραγεί στις 28 Μαίου/8 Ιουνίου και συνέχισε τις εκρήξεις για τους επόμενους 8 μήνες. Ο Λέοναρντ Όιλερ περιέγραψε το αποτέλεσμα της έκρηξης ως «μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην Ευρωπαϊκή ιστορία». Στα δύο χρόνια που ακολούθησαν, η ηφαιστειακή σκόνη προκάλεσε ένα μεγάλο λιμό, και 6 εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο. 

26 Ιουνίου 1982. Φονικός Καύσωνας στην Ελλάδα. Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΕΜΥ μέτρησε 44,6 βαθμούς Κελσίου. Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας 43,8°.. Το Έθνος διαλαλούσε 60 νεκρούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ στα νοσοκομεία και 50000 κοτόπουλα σε πτηνοτροφεία. Οι νεκροί από επιπλοκές της ζέστης με βάση τις ιατρικές διαγνώσεις θανάτου ήταν κοντά στους 40.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες τον καύσωνα του 1987. Μάλλον θα ήσουν στο εξωτερικό τότε Χατζάρα...

Βουρ στο Νταβλά με τα Κουλούρια

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΚ9 ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤΚΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΔΟΤ...