15/6/19

Τα κόλπα της Ολιγαρχίας , των Γκαλοπατζήδων και των τηλε-Παπαγάλων

Του Σπύρου Χατζάρα 

Στην Εθνική Δημοσκόπηση με Κάλπη που έγινε στις 26 Μαΐου η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έλαβε 1.873.137 ψήφους και το ποσοστό της διαμορφώθηκε στο 33,12% . Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έλαβε 1.343.595 Και το ποσοστό του διαμορφώθηκε σε 23,75% .
 Μετά την προκήρυξη των εκλογών εμφανίστηκαν τρείς «μαϊμού» «δημοσκοπήσεις» για να δημιουργήσουν κλίμα και οι «διαρροές» της Βασιλίσσης Σοφίας 91. 
Η δημοσκόπηση της MRB κατέβασε την ΝΔ από το 33,12% στο 31,3% και κράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερό στο 23,7% οπότε ανακοίνωσε ότι η διαφορά «διαμορφώνεται» στο 7,6%. 
Η δημοσκόπηση της Pulse κράτησε τη ΝΔ σταθερή στο 33,5%, και ανέβασε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25,5%, και ανακοίνωσε προβάδισμα 8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία.
 Η εταιρεία MARC για την εφημερίδα «Πρώτο Ψέμα» με δείγμα 1115 ατόμων πανελλαδικά, έδωσε στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία 34,4% αλλά φούσκωσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24,6% και βρήκε διαφορά 9,8 μονάδων. 
Απλές ταχυδακτυλουργίες. 

Οι γκαλοπατζήδες χρησιμοποιούν τους αναποφάσιστους ως «φύλο συκής» για να κρύψουν την προφανή απόπειρα επηρεασμού της Κοινής Γνώμης υπέρ του δικομματισμού. 

Οι επιθυμίες της Αμερικανικής Πρεσβείας είναι ο Κούλης να πάρει 4-6 μονάδες πάνω από τις ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί μεταξύ 25% και 27%. Δηλαδή, ο δικομματισμός να συγκεντρώσει από 62% μέχρι 66%. Και αυτή είναι η εκτίμηση των τηλε-Ρουφιανοπαπαγάλων.

 Ο σύντροφος Πάιατ, είναι έντονα δυσαρεστημένος με τον Κυρ Βασίλη που δεν τον άκουσε για τη συμφωνία των Πρεσπών και θέλει να τον βγάλει από τη Βουλή, καθώς επίσης και με την Φώφη. Για το λόγο αυτό η Πρεσβεία δεν της δίνει πάνω από 4,5%. και προβλέπει οτι το βράδυ των εκλογών Σημίτης και Βενιζέλος θα ζητήσουν την παραίτηση της Φώφης. 
Αντίθετα , ο σύντροφος Τζέφρι είναι ενθουσιασμένος με τον Μπαρούχ από την Συναγωγή των Χανίων και με την Δανάη, οπότε οι γκαλοπατζήδεςε λένε ότι «δεν αποτελεί έκπληξη το ότι ο Μπαρουχάκης είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να μπει στην ελληνική βουλή. Και «εμπιστευτικά» διαρρέουν ποσοστά από 8% μέχρι και 12%.
 Η αμερικανική πρεσβεία έχει ρίξει άσπρη πετσέτα με την Χρυσή Αυγή και λένε πλέον ότι «έχει πιθανότητες να αντέξει» και της δίνουν ποσοστά κοντά στο 4,5-5%. Αντίθετα δεν επιθυμούν την είσοδο της «Ελληνικής Λύσης» και διαδίδουν ότι «από-συσπειρώνεται» και βάζουν την Τσαρλαμπά να έχει ανησυχίες για τους… «ΝΑΖΙ». 

Βρισκόμαστε 22 ημέρες προ των εκλογών και είναι σαφές σε όλους ότι η ΝΔ «έχει ρεύμα» ενώ ο Αλιέκσι «αποσυσπειρώνεται».

Το προφανές είναι ότι η ΝΔ είναι κοντά στο 34-35% και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από το 23%. Η διαφορά τους είναι ήδη πάνω από 12 μονάδες και αυξάνεται , αλλά ο δικομματισμός είναι στο 56-57%, δηλαδή κάτω από το 60% και αυτό στενοχωρεί την Βασιλίσσης Σοφίας 91. Αν δεν αυξηθεί η ψευτοπόλωση μεταξύ Αλιέκσι και Κούλις, και αν υπερβούν το 40% τα άλλα κόμματα , τότε η σύνθεση της Βουλής θα είναι «πολυκομματική», και είναι πολύ πιθανό να μην βγαίνουν τα κουκιά της αυτοδυναμίας, ιδίως αν μπει στην Βουλή τελικά, ο Κυρ Βασίλης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

είναι σημαντική η δήλωση του κούλη ότι θα κάνει συνεργασία ακόμα και με αυτοδυναμία, έρχονται βαριά μνημόνια, φόροι και η τελική σφαγή του ντόποιου πληθυσμού, οπότε πρέπει να γίνει συνεργασία για να φταίνε και οι άλλοι, όχι μόνο ο Κούλης. Εννοείται ότι όταν αναλάβει την εξουσία θα διαπιστώσει ότι παρέλαβε χάος, ότι δεν ήξερε πόσο σοβαρα ήταν τα πράγματα, θα εφαρμόσει φιλελεύθερο 12ωρο 7ήμερο όπως στην Αυστρία.

Αγαπάμε τους Πιγκουίνους

Η 25η Απριλίου είναι  η Παγκόσμια Ημέρα Πιγκουίνων.