12/3/21

Η καθαρά Δευτέρα έχει την δέκατη αξιολόγηση

 

Η δέκατη αξιολόγηση, θα εστιαστεί σε μια σειρά από τομείς, όπου θα πρέπει να επιτευχθεί πρόοδος, όπως το πλαίσιο της αφερεγγυότητας και της καθυστέρησης σε σχέση με τους πλειστηριασμούς, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, και την αδειοδότηση επενδύσεων . Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές έχουν συμφωνήσει στην ανάγκη να εργαστούν για την επιτυχία προόδου στους παραπάνω τομείς, Σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας η απόφαση δεν θα ληφθεί σε τεχνοκρατικό, αλλά σε πολιτικό επίπεδο, όπου λαμβάνεται υπόψη και η γενικότερη κατάσταση λόγω της πανδημίας.

Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης της Δευτέρας, οι υπουργοί του ΕΚΟΦΙΝ θα εξετάσουν τις μέχρι τώρα επιπτώσεις της πανδημίας σε διαφόρους κλάδους. Ωστόσο, στην παρούσα φάση και με δεδομένη την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας,  η γενική στήριξη της οικονομίας θα συνεχιστεί σε όλες τις χώρες, γιατί μια πρόωρη έξοδος από τα μέτρα θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο κόστος για την οικονομία από τη συνέχισή τους. Η πορεία των εμβολιασμών και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού θα έχουν καθοριστικό αντίκτυπο στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Εκλογές στο ΠΑΟΚ και η Κωλο-Οικογένεια

 Οι παλαιότεροι του ΠΑΣΟΚ θα θυμούνται την Διαμάντω  ως νομάρχη Κοζάνης  στο Άντρο των Μητσοτακικών Παπακωνσταντίνου. Στη Δυτική Μακεδονία τ...