8/9/21

Οι φασιστοΝατοπαρτιζάνοι των Σκοπίων και η 8η Σεπτεμβρίου. 8 Σεπτεμβρίου 1944, οι ΒΕΜΕΡΟΝΑΖΙ ανακοίνωσαν την ανεξάρτητη Ρεπούμπλικα της Μακεδονίας ενώ οι Κομμουνιστές του ΑΒΝΟΙ την είχαν ανακηρύξει μέλος της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1991 οι Κομουνιστές ανακήρυξαν την Ανεξαρτησία της Ρεπούμπλικα Ματσεντόνιγια.

 

Στις 8 Σεπτεμβρίου 1991, έγινε το δημοψήφισμα στην τέως Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία όπου το 95% από το 75.8% που πήγε στη κάλπη ψήφισε για μια ανεξάρτητη Μακεδονία. Ο σύντροφος Γκλιγκόροφ , διάλεξε την 8η Σεπτεμβρίου για να κάνει το 1991,το δημοψήφισμα για την «ανεξάρτητη Μακεδονία», επειδή την ίδια ημέρα, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, τα φασιστοκομμούνια του Μακεδονισμού ανακήρυξαν την «Ανεξάρτητη Ενιαία Μακεδονία». Οπότε η 8η Σεπτεμβρίου 1991 νομιμοποίησε τη 8η Σεπτεμβρίου 1944, και αυτή είναι η Κρατική εορτή των Σκοπιανών φασιστοΝατοπαρτιζάνων.

 Στις 8 Σεπτεμβρίου  1944, με διδομένη την Βουλγαρική κατάρρευση και την υποχώρηση των Γερμανών τα φασιστοκομμούνια του Μακεδονισμού ανακήρυξαν την Ανεξάρτητη Ενιαία Μακεδονία.

Τον Αύγουστο του 1943, ο Ιβάν Μιχαίλοφ πρώην ηγέτης της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης, (IMRO), που είχε εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα, μεταφέρθηκε στη Γερμανία, για συνομιλίες με τον Χίμλερ και άλλους κορυφαίους Γερμανούς. 

Ο Ιβάν Μιχαήλοφ και η IMRO από το 1927 συνεργαζόταν με τους Κροάτες και τους Ιταλούς Φασίστες και μαζί οργάνωσαν την δολοφονία του βασιλιά Αλέξανδρου της Γιουγκοσλαβίας στη Μασσαλία το 1934.

Ο Μιχαήλοφ πέρασε πολλά χρόνια στην ιταλία ως προστατευόμενος του Μουσολίνι και μετά το 1941 ήταν σύμβουλος του ναζιστή ηγέτη των Κροατών Αντε Πάβελιτς και έμενε στο Ζάγκρεμπ.

 Ο Μιχαήλοφ έλαβε την άδεια από το Βερολίνο  να δημιουργήσει στην (ελληνική) Μακεδονία τρία τάγματα της «Οχράνα», με γερμανικά όπλα και πυρομαχικά, (που απετέλεσαν στην συνέχεια τον κορμό της ΣΝΟΦ), και τα οποία σώματα της Οχράνα θα υπάγονταν στα Αστυνομικά Συντάγματα γρεναδιέρων των SS, (Σουτσστάφφελ), που είχαν αποστολή την «αντιπαρτιζάικη» δράση στα μετόπισθεν, (όπως το Σώμα του Σούμπερτ).

Όταν ο στρατός της Σοβιετικής Ένωσης πλησίασε τα σύνορα της Βουλγαρίας στο τέλος του Αυγούστου 1944, η Βουλγαρία κήρυξε ουδετερότητα και προσπάθησε να διαπραγματευθεί με τους δυτικούς. Στις 2 Σεπτεμβρίου ανέλαβε την εξουσία στη Σόφια  μια φιλοδυτική κυβέρνηση, που διέταξε την απόσυρση των βουλγαρικών στρατευμάτων από τη Μακεδονία. Οι Γερμανοί, στις 3 του Σεπτέμβρη 1944 μετέφεραν αεροπορικά τον Μιχαίλοφ από το Ζάγκρεμπ στη Σόφια. Το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου, ο Μιχαήλοφ ήταν στη Σόφια, για να διαπραγματευτεί με τις βουλγαρικές αρχές . Στις 5 Σεπτεμβρίου 1944, οι Σοβιετικοί κήρυξαν τον πόλεμο στη Βουλγαρία. Ένα Γερμανικό τηλεγράφημα της 01:07 π.μ. της 5 Σεπτεμβρίου αναφέρει ότι ο Χίτλερ διέταξε τη δημιουργία ενός Ανεξάρτητου κράτους στη Μακεδονία.Ηταν το σχέδιο Μιχαήλοφ,  για μια «Ελβετία των Βαλκανίων».

 Το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, οι Γερμανοί μετέφεραν τον Μιχαίλοφ στα Σκόπια, «για να δει τι μπορούσε να σωθεί». Στις 6 Σεπτεμβρίου 1944 τηλεγράφημα του Γερμανικού Προξενείου στα Σκόπια ανέφερε στο Βερολίνο ότι ο Μιχαίλοφ δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την τοπική υποστήριξη και ότι η προσπάθεια είχε αποτύχει. Στις 8 του Σεπτέμβριου 1944 η Γερμανία έκλεισε το Προξενείο στα Σκόπια, και την ίδια ημέρα οι «δεξιοί εθνικιστές της ΕΜΕΟ», διακήρυξαν την ανεξαρτησία, της Ενιαίας Μακεδονίας , με πρόεδρο έναν άλλο ηγέτη της IMRO, τον Χρίστο Τατάρτσεφ Αυτό το γεγονός γιόρταζε ο σύντροφος Γλιγκόροφ με το δημοψήφισμα. Το 1944 και το 1991 είναι ενιαία και αδιαίρετα.  Στις 9 Σεπτεμβρίου στη Σόφια σχημάτισαν κυβέρνηση οι βούλγαροι Κομμουνιστές.

Οι Νατοπαρτιζάνοι των Σκοπίων  την 8η Σεπτεμβρίου 1991έκαναν δημοψήφισμα. Το 75.8%  πήγε στην κάλπη και από αυτούς το 95,5% ψήφισε για την «ανεξαρτησία», την οποία επικύρωσε το «Κιναιδοβούλιο» , (δηλαδή το Σοβιέτ), στις 25 Σεπτεμβρίου 1991. Οι Βόρειοι, δεν εορτάζουν την 25η Σεπτεμβρίου που ανακηρύχτηκε πολιτικά η ανεξαρτησία αλλά την 8η Σεπτεμβρίου που έγινε το δημοψήφισμα, επειδή συμπίπτει με την 8η Σεπτεμβρίου 1944. 

Και μετα την Προδοτική Συμφωνία Τσιπ΄ρεφσκι-Ζάεφ στους Ψαράδες  της Μικρής Πρέσπας δεν άλλαξαν  την κρατική τους εορτή ,από την 8η Σεπτεμβρίου που συμπίπτει με την Ανεξάρτητη Μακεδονία των Μιχαίλοφ Τατάρτσεφ και να την πήγαν στις 25 Σεπτεμβρίου που το «Κιναιδοβούλιο» επικύρωσε το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

16 Νοεμβρίου 1940. Η 20η ημέρα του ελληνοΙταλικού πολέμου. Οι Ιταλοί υποχωρούσαν σε όλο το Μέτωπο. Ο Μεταξάς σημείωσε στο ημερολόγιο του τις προυποθέσεις για τη Μεταφορά θεάτρου πολέμου των Άγγλων εις τα Βαλκάνια δια της Ελλάδος

Στις 16 Νοεµβρίου, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων συνέχισε την επίθεση του για την κατάληψη της Βίγλας και την απελευθέρωση της Κόνιτσας , την οπο...