15/2/22

Η Ρωσική Δούμε με συντριπτική πλειοψηφία ζήτησε από τον Πρόεδρο Πούτιν να υπογράψει το Ουκάζιο για την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

 

Η Κρατική Δούμα ενέκρινε το σχέδιο προσφυγής της Κάτω Βουλής στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την ανάγκη αναγνώρισης των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που πρότειναν βουλευτές της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος. Το σχέδιο υιοθετήθηκε από 351 βουλευτές που ψήφισαν "υπέρ", 16 αντιτάχθηκαν και ένας βουλευτής απείχε .
 Η έκκληση της Κρατικής Δούμας προς τον Ρώσο πρόεδρο θα σταλεί αμέσως στον Βλαντίμιρ Πούτιν, παρακάμπτοντας την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών.
 Το Κίεβο έχει ήδη δηλώσει ότι η Ουκρανία θα εκλάβη την αναγνώριση του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από τη Μόσχα ως αποχώρηση της Ρωσίας από τις συμφωνίες του Μινσκ. 
Η Κρατική Δούμα ενέκρινε το σχέδιο προσφυγής της κάτω βουλής στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την ανάγκη αναγνώρισης των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ που πρότειναν βουλευτές της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος.  
Οι βουλευτές ζητούν από τον αρχηγό του κράτους να εξετάσει την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ «ως ανεξάρτητων και κυρίαρχων Κρατών» και σημειώνουν ότι εδώ και οκτώ χρόνια οι κάτοικοι του της DPR και της LPR ζουν υπό συνεχείς βομβαρδισμούς και υπό πλήρη οικονομικό εμπάργκο που τους έχει επιβάλει το Κίεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: