12/2/23

Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε σήμερα το πρωί το χωριό Κράσναγια Γκόρα στην περιοχή του Αρτεμόφσκ


 ΜΟΣΧΑ, 12 Φεβρουαρίου. Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το χωριό Κράσναγια Γκόρα .Το χωριό βρίσκεται βόρεια του Αρτεμόφσκ, σε κοντινή απόσταση από τα όρια  του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η νότια ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στο μετωπο του Ντονέτσκ εξόντωσε περισσότερους από 250 Ουκρανούς , 12 μονάδες εξοπλισμού, καθώς και μια αποθήκη πυροβολικού στην περιοχή της Belogorovka.  

Κατελήφθησαν δυο αμερικανικά  συστήματα πυροβολικού M777 και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο M109 Επιπλέον, σε ΔΥΤ. μια αποθήκη πυρομαχικών καταστράφηκε.

Ο ρωσικός στρατός εξουδετέρωσε πλέον των  100 Ουκρανών στρατιωτών στο Μέτωπο του Κράσνι Λίμαν . Καταστράφηκαν πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και ένα  αυτοκινούμενο  πυροβόλο 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν μερική απόσυρση μονάδων από τη γραμμή Μακίιβκα-Τέρνι- Γιαμπόλοβκα προς Λίμαν και Κραματόρσκ φοβούμενες την απώλεια πλωτών και γεφυρών κατά μήκος του ποταμού Ζερεμπέτς . 
Η εξάλειψη της απειλής για το προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη είναι σχεδόν αδύνατη λόγω της καθυστέρησης σημαντικών δυνάμεων κοντά στο Αρτεμόφσκ και το Ουγκλεντάρ , καθώς και των απωλειών της 66ης και της 25ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας .
 Στη Mαρίνκα , οι οδομαχίες συνεχίζονται αμείωτες, κατά τη διάρκεια των οποίων και οι δύο πλευρές συνδυάζουν τις ενέργειες πεζικού και τεθωρακισμένων οχημάτων. Προς το παρόν, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρατούν τα δυτικά προάστια παλεύοντας για κάθε σπίτι και υπόγειο. Στο Αρτεμόβσκ οι μάχες συνεχίζονται στα βόρεια, βορειοανατολικά, νοτιοανατολικά και νότια της πόλης. Στα νότια υπάρχουν συγκρούσεις για το Κρασνόγιε και στην περιοχή της Στουπότσκα . Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για την επιχειρησιακή περικύκλωση των ΟΥΚΩΝ στο Αρτεμόβσκ. 
Ο δρόμος από το Τσάσοβ Γιαρ εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος για τον ανεφοδιασμό και τη μεταφορά ενισχύσεων. Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν στην περιοχή της Μπελογκόροβκα .
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν μια ανεπιτυχή αντεπίθεση κοντά στο Νοβοσελόφσκι. 
Η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών μίλησε για τη χρήση ευρωπαϊκών ναρκών από το Κίεβο στην περιοχή της Κρεμέναγια. Τις ρίχνουν με αλεξίπτωτα, αναμένουν μια δόνηση ενός συγκεκριμένου επιπέδου ή κάποια κίνηση κοντά, μετά την οποία εκρήγνυνται.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, έχω την εντύπωση ότι είσαι λίγο ρωσόφιλος…

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα έκτρωμα αρχιτεκτονικής, άλλο ένα έγκλημα ενάντια στο έθνος. Το νέο υποσκαφο μουσειο:

https://www.newmoney.gr/fine-living/%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-a%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-m%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF/

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/maxes-stin-oukrania-deyteri-apotyxia-mesa-se-liges-imeres-ton-rosikon-strateymaton-orgi-gia-tin-sfagi-sto-ugledar/

soulis είπε...

Σπυρο τι τρεχει με αυτον τον καραφλα τον Γκουριωτη και το pronews;Πολυ υποπτος ο ρολος του.
Ενω κανει τον ρωσοφιλο αντινατοικο για να τραβηξει κοσμο που διψαει για καποια ενημερωση για το τι συμβαινει στο πεδιο ελλεψει αλλων πηγων ειχα παρατηρησει εξ αρχης οτι ηταν μια στο καρφι και μια στο πεταλο που λενε.Τις τελευταιες μερες ανεβαζει συνεχως αρθρα ηττοπαθη οτι οι ρωσοι δεν μπορουν,θα ερθουν τα αρματα των δυτικων κλπ.Ρωτω μηπως ξερεις κατι ισως να το συζητησεις σε καοια εκπομπη γιατι ο τυπος μαλλον ειναι βρωμικος και παρασυρει κοσμο.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι, βρώμα και δυσωδία είναι όλα τα ΜΜΕ σήμερα…

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον το πρόθεμα pro- του συγκεκριμένου ιστότοπου προέρχεται από το πρ-ακτορίστικο. Προσωπικώς όλα τα αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά καρασυστημικό και καραπετσωμένο είναι το προνιούζ

https://www.pronews.gr/ygeia/poioi-paragontes-eynooun-tin-emfanisi-emfragmatos-stous-30arides/

22 Σεπτεμβρίου 1944. Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.

Η επίθεση του ΕΛΑΣ στους Γαργαλιάνους άρχισε το πρωί, της 21ης Σεπτεμβρίου.  Την πρώτη ημέρα, ο ΕΛΑΣ δεν πέτυχε πολλά πράγματα.   Προς στιγμ...