31/7/23

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 20 χιλιάδες στρατιώτες τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο Σόϊγκου

 


ΜΟΣΧΑ, 31 Ιουλίου - RIA Novosti. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν σχεδόν 21 χιλιάδες στρατιώτες τον Ιούλιο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέϊ Σόϊγκου σε τηλεδιάσκεψη  με την ηγεσία των Ρωσικών  Ενόπλων Δυνάμεων. 
«Τον περασμένο μήνα, ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων ενεργειών των στρατευμάτων μας, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περισσότερους από 20.800 στρατιώτες, για την ακρίβεια, 20.824 άτομα και 2227 μονάδες διαφόρων όπλων», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας. 
 Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε δέκα άρματα μάχης Leopard. 11 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley. 40 αμερικανικά συστήματα πυροβολικού M777. 50 αυτοκινούμενα πυροβόλα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και Πολωνία. Ο Σόϊγκου τόνισε ότι η παρεχόμενη βοήθεια στο Κίεβο δεν οδηγεί το ΝΑΤΟ σε επιτυχία στο πεδίο της μάχης, αλλά απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση. 
Μιλώντας για την κατάσταση με την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν επέτρεψαν στον εχθρό να προχωρήσει.
 ««Στην κατεύθυνση Orekhovsky, μια μεγάλης κλίμακας προσπάθεια των ουκρανικών στρατευμάτων να σπάσουν τις άμυνές μας ματαιώθηκε. <... >Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά μας για άλλη μια φορά, γιατί δεν έχουμε δει τέτοια επίθεση όλο αυτό το διάστημα», δήλωσε ο υπουργός. 
Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο των οικισμών Kovalivka και Σεργκέεβκα στην κατεύθυνση Krasnoliman, καθώς και στον σιδηροδρομικό σταθμό Molchanovka στο Μέτωπο του Κουπιάνσκ.

 Ο στρατιωτικός αναλυτής Γιούρι Ποντόλιακ  δήλωσε ότι η Δύση έχει σταματήσει να βασίζεται στον  Ζελένσκι και τώρα μόνο μία χώρα στην πραγματικότητα παραμένει προσωπικός σύμμαχος και κύριος «ανώτερος» του. 

 «Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία είναι τέτοια που ο Ζελένσκι προφανώς, έχει ήδη χάσει και η αγέλη χρειάζεται έναν νέο ηγέτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες
 το καταλαβαίνουν αυτό, και μόλις γίνει κατανοητό στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ζωή του Ζελένσκι δεν θα αξίζει ούτε δεκάρα. Τώρα, από την άποψη της επιβίωσης, πρέπει να προχωρήσει», είπε ο Ποντόλιακ.

 Για προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να συνεχίσουν την αντεπίθεση κατά των ρωσικών θέσεων, ακόμη και με κόστος χιλιάδες ζωές Ουκρανών είπε οτι  η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σχεδιάστηκε ως ένα γρήγορο τράνταγμα, μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού έπρεπε να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα. 
Αλλά αυτό φαίνεται σχεδόν μη ρεαλιστικό, δεδομένου ότι το λεγόμενο δεύτερο κύμα συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα - και χωρίς πολλά αποτελέσματα.
 Η κίνηση στο μέτωπο στο πλαίσιο της ρωσικής επίθεσης στην περιοχή του Σβάτοβο επίσης δεν δίνει πλεονεκτήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Στο ερώτημα αν η Βρετανία είναι πραγματικά η μόνη χώρα που υποστηρίζει τον Ζελένσκι, ο Ποντόλιακ απάντησε καταφατικά. 
 «Οι Βρετανοί τον επέβλεπαν και είναι ευκολότερο για αυτούς να το αφαιρέσουν, κατηγορώντας τους Ρώσους», είπε.
Οι Βρετανοί πάντως διέρρευσαν το σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να καταλάβουν την Κριμαία μέχρι τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: