28/7/23

Ο Δασκαλάκος και ο Κλωτσοκαφάσης μαζί με τον Μητσοτάκη ξέχασαν την Αγία Σοφία. Εμείς ΟΧΙ

 

Στις 10 Ιουλίου 2020, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα, που ακύρωνε το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ του 1934 και μετέτρεπε την Αγία Σοφία και πάλι σε τζαμί, το όμως θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς και τους ξένους, όπως δήλωσε.

 Ο Μητσοτάκης, ως Ελλάδα, «ως πρωθυπουργός της Πατρίδας μας» δήλωσε αμέσως ότι «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί» , ότι «Η απόφαση προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας». και οτι, «επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά».
«Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση», είπε ο Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους χαζούς τηλεθεατές που τον ψήφισαν. 
Ο Ερντογάν φυσικά δεν τον πήρε σοβαρά. 

Ο Μητσοτάκης απέφυγε φυσικά να τονίσει ότι το «διάταγμα Ερντογάν» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί «παραβιάζε κατάφορα το Πρακτικό της Μαδρίτης του Ιουλίου του 1997.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΑΝ ΤΖΑΜΙ ΣΤΙς 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


 Τότε Ντεμιρέλ και ο Αβρούρι στο Περιθώριο της Διάσκεψης του ΝΑΤΟ υπέγραψαν τον Ιούλιο 1997, με τρεμάμενο χερι που τους το κρατούσε η Ολμπράϊτ το Πρακτικό και δεσμεύτηκαν για τη «συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας», Ελλάδας και Τουρκίας, και για το, «Σεβασμό στα νόμιμα, ενδιαφέροντα της κάθε χώρας» και δεσμεύτηκαν για την την  «αποφυγή μονομερών ενεργειών» και για την 
« διευθέτηση των διαφορών με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης». 

Ο Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στην «Καλή Γειτονία» δεν μίλησε για τα νόμιμα συμφέροντα της Ελλάδας και δεν επικαλέστηκε το πρακτικό.

 Στις 12 Ιουλίου 2023 ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ερντογάν στο Βίλνιους, στο Περιθώριο της Διάσκεψης του ΝΑΤΟ αλλά είχε ξεχάσει την Αγία Σοφία.

 Η κυβέρνηση της ΨωροΑλίτ στο Μητσοτακιστάν-Γραικυλιστάν που είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, ποτέ δεν επικαλέστηκε την Συμφωνία της Μαδρίτης και ποτέ δεν ζήτησε την παρέμβαση της Συμμαχίας. 
 Η Γείτων και Σύμμαχος Τουρκία , είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, το οποίο εγγυάται την Δημοκρατία και τις «Αξίες» της ΔΥΣΗΣ και που πολεμάει για αυτές τις ΑΞΙΕΣ με την Ρωσία στην Ουκρανία. 
Αλλά ο Μητσοτάκης δεν μίλησε στο ΝΑΤΟ για την μετατροπή σε Τζαμί της Αγίας Σοφίας γιατι στο μεταξύ την ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ όπως την αποδέχτηκε και το ΝΑΤΟ. 

 Η πρώτη χώρα που αποδέχεται ότι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας είναι το Γραικυλιστάν και τα ΚΙΟΤΣΕΚΙΑ της ΝΔ που δεν υποστήριξαν οτι, «η μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε ΤΖΑΜΙ», «συνιστά κατάφορη παραβίαση της Συμφωνίας της Μαδρίτης» και δεν προσέφυγαν ούτε στην ΕΕ, ούτε στο Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ για θέσουν το ζήτημα της ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ του Κατακτητή επί των Ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων στον κατακτηθέντα χώρο. 
 Το ζήτημα αυτό άλλωστε είναι η ουσία και του ζητήματος  της Κατοχής του Κοσσυφοπεδίου από το ΝΑΤΟ. 

Η Τουρκία δεν έχει κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στα ελληνικά Ιστορικά και θρησκευτικά Μνημεία. Ο Μωάμεθ κατέλαβε την Βασιλεύουσα και διαδέχτηκε τον Αυτοκράτορα. Δεν κατέχτησε όμως ούτε την Ιστορία μας ούτε και τον χριστιανισμό.

Η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας δεν είναι ιδιοκτησίες της Τουρκικής Δημοκρατίας . Η Αγία Σοφία και η Μονής της Χώρας εξακολουθούν να ανήκουν στους Ορθοδόξους Χριστιανούς και στο Ελληνικό Έθνος. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχολιάζοντας τη δήλωση της ΟΥΝΕΣΚΟ για την Αγία Σοφία και την Μονή της Χωρας εκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το τζαμί της Αγίας Σοφίας και το τζαμί της Μονής της Χώρας, τα οποία συγκαταλέγονται στις «Ιστορικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης», όπως και στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς, μετατράπηκαν σε τζαμιά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας αποτελούν ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ο σκοπός και ο τρόπος της χρήσης των τζαμιών της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας έχουν σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας. Το τζαμί της Αγίας Σοφίας, το οποίο ανοίξαμε για προσευχή πριν από ένα χρόνο, αποτελεί παράδοση ενός δικαιώματος και άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της χώρας μας. Η Τουρκία απορρίπτει τις σχετικές παραγράφους άρθρα της απόφασης της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τους ιστορικούς χώρους της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι γραμμένη με προκατάληψη, μεροληψία και με πολιτική σκοπιμότητα.» 

 Η Τουρκία εποικαλείται κυριώτητα που δεν εχει. 

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τι ξέχασε ο πράκτωρ Μητσοτάκης ο οποίος άλλωστε δεν είναι Έλληνας. 

Την Αγία Σοφία την ξέχασαν και οι διορισμένοι με Κοπτάτσια στην Βουλή από τον κ. Τσουτσούνη. 

Ούτε ο Δασκαλάκος με το Κομοπσκήνια ούτε οι Λακε-δαινόνιοι και ο τεχνολόγος Τροφίμων δεν είπαν στον Μητσοτάκη ότι ξέχασε την δήλωσή του ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί επηρεάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και δεν απαίτησαν την αποκατάσταση της Χριστιανικού Ναού.

 ΟΛΟΙ ΝΑΖΙ είναι στην υπηρεσία του αμερικανού φίλου και κοροϊδεύουν τον χαζό τηλεθεατή , είτε είναι Φιλελέ είτε ακροδεξιός είτε χριστανόμπατριώτης.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες του 48

« To  εσπέρας» της 8ης Μαΐου» 1948, «εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο «Αστόρια» της Θεσσαλονίκης όπου διέμενε, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζ...