10/8/24

Η Ουκρανική επίθεση στο Κούρσκ θα φέρει πιο κοντά την Ουκρανική κατάρρευση, Ενώ το Κίεβο και οι Ρουφιάνοι των Αμερικανών πανηγυρίζουν για την συνεχιζόμενη για 5η ημέρα «Προέλαση» οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν θέσει υπό τα πυρά του τον αυτοκινητόδρομο Ντόνετσκ-Κρασνοαρμεϊσκ , ο οποίος είναι η κύρια αρτηρία εφοδιασμού για μεγάλους κόμβους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο του Πακρόβσκ.

 


Οι Αμερικανοεβραίοι  έχουν την τάση να υποτιμούν τους «Μουζίκους». Για πέμπτη  ημέρα «πανηγυρίζουν» επειδή «αιφνιδίασαν» τους Ρώσους.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι εντός της «ζώνης» της επιχείρησης    βρίσκονται ο πυρηνικός Σταθμός του Κούρσκ και ο Σταθμός Φυσικού  Αερίου της Σούτζα που αποτελούσαν πολιτικό στόχο της επιχείρησης.

 Για τέταρτη ημέρα και ο πυρηνικός Σταθμός του Κούρσκ και ο Σταθμός Φυσικού  Αερίου της Σούτζα παραμένουν σε ρωσικά χέρια και δεν έχουν αποκοπεί.

Τα ουκρανικά στρατεύματα πάντως, από χθες εγκατέλειψαν τις μάχες στη Σούτζα και το Κορένεβο  και στράφηκαν σε επιχειρήσεις ελιγμών, προσπαθώντας να υπερφαλαγγίσουν τις ρωσικές θέσεις, αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να το κάνουν». 


«Με μικρές ομάδες  κινούνται  στους δρόμους που οδηγούν στα χωριά για να δείξουν την παρουσία τους, αλλά οι κύριες δυνάμεις δεν τους ακολουθούν ακόμη».

Πρέπει, επίσης να εκτιμήσαμε ότι  η αρχική επίθεση έγινε με τρία τάγματα, δυνάμεως περίπου 1200 ανδρών και ότι μετά την επιτυχία έχουν εισέρθει στο προγεφυρωμα τρείς επίλεκτες ταξιαρχίες  στις οποίες περιλαμβάνεται και το Σώμα των Γάλλων Επιλέκτων που έστειλε ο Μακρόν και Πολωνοί Καταδρομείς

Εάν οι Ρώσοι σταματούσαν τούς χίλιους, δεν θα είχαν την ευκαιρία να εξοντώσουν τους 5000, των οποίων το τέλος θα εξαφανίσει την στρατηγική εφεδρεία του Γενικού Επιτελείου του Κιέβου με την οποία κάλυπτε τα «κενά» που δημιουργούντο στο μέτωπο.  

Ο «Χαζοί» Μουζίκοι όχι μόνο διαβάζουν τον Σουν Τζού αλλά  τον κατανοούν και τον ακολουθούν κατά γράμμα,

 Ο διοικητής των Τσετσενικών ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ» που βρίσκονται  ήδη στην ζώνη των επιχειρήσεων Άπτου Αλαουντίνοφ δήλωσε Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις  ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης στην περιοχή του Κουρσκ και ότι «οι Μαχητές όλων των τμημάτων, ειδικά του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν τον εχθρό και να απελευθερώσουν τα εδάφη μας».

Ο Αλαουντίνοφ , δήλωσε ότι η Μαρτίνοβκα στην βορειοανατολική πλευρά της Σούτζα  απελευθερώθηκε το ξημερώματα και τέθηκε υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο.


Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από την ανάπτυξη στην πρώτη γραμμή των βαρέων Αρμάτων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

 Ένας πύραυλος FAB-500 με θερμοβαρική κεφαλή  έπληξε τη θέση ξένων μισθοφόρων στα νότια περίχωρα της Σούτζα και απανθρακώθηκαν και οι  15 μαχητές.

Επίσης τη νύχτα,   Ρωσικά μαχητικά Su-30SM και Su-35S επιτέθηκαν σε θέσειςανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Κουρσκ.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι μονάδες του Σώματος Στρατού  «Βορράς», οι εφεδρείες που συγκλίνουν και  οι αεροπορικές επιθέσεις κατέστειλαν τις προσπάθειες των Ουκρανών   κοντά στο Ivashkovsky, τη Malaya Loknya και την Olgovka. 

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σύμφωνα με τις αναφορές των διοικητών των μονάδων στο μέτωπο  ανήλθαν σε  175 καταμετρημένα πτώματα εκτός των 15 απανθρακωμένων και σε 36 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δέκα αρμάτων μάχης, και  τριών αυτοκινούμενων πυροβόλων . Σύμφωνα με τις ρωσικές αναφορές , κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο μέτωπο του Κούρσκ οι Ουκρανοί έχουν χάσει  έως και 1120 στρατιώτες και 140 τεθωρακισμένα οχήματα.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι στην περίπτωση των "μισθοφόρων" πρέπει να εφαρμοστεί το δόγμα "κανένας αιχμάλωτος" ώστε να σταματήσουν οι νατοϊκοί να φαντάζονται ότι θα γυρίσουν σπίτι με περισσότερα λεφτά

Γαμ@ την Κλιματική Αλλαγή. Πλημμύρες στη Σαχάρα

 Δύο ημέρες βροχοπτώσεων  σε αρκετές περιοχές  στο νοτιοανατολικό Μαρόκο ξεπέρασαν τους ετήσιους μέσους όρους και προκάλεσαν πλημμύρες.