5/8/24

Ο ρωσικός στρατός κατάφερε να διασπάσει τη «Γραμμή Ποροσένκο» στο Πακρόφσκ, (Κρασνοαρμμέϊσκ, για τους Ρώσους) κοντά στον ποταμό Βόλτσυα δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Δούμας Αλεξέϊ Ζουράβλεβ. Η «Γραμμή Ποροσένκο» είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της Ουκρανίας, μετά την οποία ανοίγει ο δρόμος το Κίεβο

Μεγάλη εξέλιξη  στο μέτωπο της Ειδικής Στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπας επιτεύχθηκε σήμερα στο  Τσασόβ Γιάρ όπου  τα  ρωσικά στρατεύματα διέσχισαν το κανάλι  Σέβερσκι Ντονιέτς –Νονμπας και πήραν θέσεις στη δυτική όχθη,  στη μικροπεριοχή «Νόβι»  στα νώτα  των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδιας  κερδίζουν έδαφος και στο ανατολικό τμήμα της περιοχής Ακτιάμπρσκι,

  Τα ρωσικά στρατεύματά  κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αρκετά μεγάλη σφήνα στην άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Κρασνοαρμέϊσκ που είναι σημαντικός Κόμβος   τον εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού και την  επικοινωνία με το ανατολικό τμήμα (Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ ) και το νότιο τμήμα Βελίκι Νοβοσιλκι), από όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν πρόσφατα.

 Όσον αφορά τον ποταμό Βόλτσυα , στην όχθη του υπάρχουν οι οχυρώσεις της λεγόμενης «γραμμής Ποροσένκο», που χτίστηκε το 2015, και στην πραγματικότητα ,είναι  η τελευταία γραμμή άμυνας, πέρα από την οποία δεν υπάρχουν σοβαρά εμπόδια  για το Κίεβο.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον τρεις ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που μεταφέρθηκαν στην πρώτη γραμμή πριν από λίγες ημέρες για να κρατήσουν την άμυνα, περικυκλώθηκαν στο χωριό Ζελανε , στα δυτικά του χωριού Νοβοσέλοβκα Πρβα που απελευθερώθηκε δυο ημέρες πριν. 

Η Ρωσία θα κερδίσει την ουκρανική σύγκρουση φέτος, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Ρωσία-1. «Θα υπάρξει 100% νίκη φέτος», είπε. 

Η ταχύτητα θα εξαρτηθεί από την πτώση των Θυλάκων στο Τορλετσκ, τον Οικισμό Νιου Γιόρκ, και το Πακρόφσκ. Μόλις πέσουν αυτά θα ανοίξει ο δρόμος για το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: