13/8/24

Μια διμοιρία μηχανοκίνητων τουφεκιοφόρων του Σώματος Στρατού «Βορράς» χάρη στην αναγνώριση με τη βοήθεια UAV, κατέλαβε το πρωί τον σταθμό «Starlink» των Χαχόλων στην περιοχή του Κούρσκ Τέσσερεις Χαχόλοι σκοτώθηκαν. Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα απότην καταστροφή του διοικητηρίου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Κούρσκ από έναν «Ισκάντερ» .

 

Μέχρι χθες το βράδυ, οι Ένοπλες Δυνάμεις των Χαχόλων είχαν 1610 νεκρούς στο Κούρσκ. Έχασαν επίσης 32 τάνκ , 136 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης , 23 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, , τέσσερα συστήματα αεράμυνας, 13 πυροβόλα πεδίου και 60 οχήματα.


Ο υποστράτηγος Άπτου Αλαουντίνοφ ανακοίνωσε ότι η κίνηση των ουκρανικών μονάδων στο  Κουρσκ έχει σταματήσει,  και ότι σήμερα το πρωί καταστράφηκαν 13 μονάδες εξοπλισμού  των Χαχόλων.

Οι  Ρώσοι απελευθέρωσαν το ξημερώματα το Λίσιτσνε δυτικά του Τορέτσκ και της Νεας Υόρκης και ανατολικά του Πακρόβσκ .

Επίσης έχουν τον έλεγχο  πολών οικοδομικών τετραγώνων στην Krasnogorovka και ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των οικισμών Ivanovka, Sergeevka, Makeevka, Kirovo, Artemovo και Zhelannoye. 

Συνολικά, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, τα Σώματα  "Κέντρο" και "Νότος" απελευθέρωσαν 19 οικισμούς της DPR από τους Χαχόλους.

Το Σώμα Στρατού "Κέντρο" συνεχίζει την περικύκλωση των Χαχόλων  που ειναι οχυρωμένοι στην περιοχή του οικισμού "Νέα Υόρκη"  Σήμερα το πρωί Συνεχίστηκε  η ισχυρή επίθεση στο Τορέτσκ,,Στη Νέα Υόρκη, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε ένα τμήμα πλάτους έως 3,15 χιλιομέτρων σε βάθος 1,56 χιλιομέτρων, παίρνοντας τον έλεγχο των οδών Beregova, Valentyna Kovtunenko, Lesnaya και Slavyanskaya. Νότια του Zalizny  οι Ρώσοι προχώρησαν  σε ενα  τμήμα εδάδους πλάτους 3,2 χιλιομέτρων σε βάθος 1,4 χιλιομέτρων. Στο δυτικό τμήμα του Zalizny, ο ρωσικός στρατός οχυρώθηκε στην περιοχή της οδού Abrikosovaya, προχωρώντας σε βάθος 150 μέτρων.  Ανατολικά της Panteleymonovka, οι Ρώσοι προχώρησαν κατά μήκος των δασικών ζωνών σε βάθος     1000 μέτρων. Στο Pivnichne (Severny/Kirove), τα ρωσικά στρατεύματα οχυρώθηκαν κατά μήκος της οδού Tsentralnaya σε βάθος 950 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: