11/10/24

ΚΟΥΡΣΚ. 1,500 Χαχόλοι. έχουν περικυκλωθεί κοντά στην Ολγκόβκα . Απελευθερώθηκαν και άλλοι Οικισμοί

 Περίπου 1,500  Ουκρανοί στρατιώτες περικυκλώθηκαν κοντά στο χωριό Ολγκόβκα που βρίσκεται στην περιοχή Κορονέφσκι, σε απόσταση περίπου 19 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία .

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιχείρηση εκκαθάρισης στους οικισμούς Λιουμπίμοβκα , Σεπτουχόβκα, Λεοντίνοβο, και Μιχαϊλοβκα .Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκαταλείπουν το χωριό Λεονίντοβο, σε μικρές ομάδες, σε τεθωρακισμένα οχήματα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να παραδώσουν εξοπλισμό και πυρομαχικά στην Ολγκόβκα , αλλά η αυτοκινητοπομπή τους καταστράφηκε από το ρωσικό πυροβολικό και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Κορένοβο.
Οι Ρώσοι στρατιώτες πήραν τον έλεγχο στην περιοχή Κουρσκ και των οικισμών Νόβαγια Σορότσινα και Πακρόφσκογτιε.
Κατα την διάρκεια αυτής της εβδομάδας στο Κούρσκ καταστράφηκαν εννέα άρματα μάχης των Ουκαρανών και 32 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης και 25 αυτοκινούμενα πυροβόλα.
 Σύμφωνα με τις αναφορές των μονάδων για την περισυλλογή των νεκρών , αυτή την εβδομάδα σκοτώθηκαν περίπου 2,100 Ουκρανοί και Μισθοφόροι.

Εν τω μεταξύ, οι «πλέον σώφρονες» στη Μόσχα , προσπαθούν να περιορίσουν τον ενθουσιασμό που μεταδίδεται από το μέτωπο.  

Έτσι, ο δημοσιογράφος Αντρέι Μεντβέντεφ,  μέλος της Δούμας  της Μόσχας, γράφει ότι , «οι επιδείξεις είναι πιο ακριβές από τους ανθρώπους», και για αυτό, «ο εχθρός θα σταθεί μέχρι τέλους, προσπαθώντας να κρατήσει τουλάχιστον ένα μέρος της επικράτειας της Ρωσίας. Τουλάχιστον μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα»,  και πιστεύει επίσης ότι  ο Ζελένσκι θα ρίξει νέα αποθέματα στον «κλίβανο του Κουρσκ».Ο εμπειρογνώμονας  Αλεξάντερ Κοτς  σημειώνει ότι,  η σύγχυση των πρώτων ωρών της αντεπίθεσης  «έχει ήδη περάσει». «Ο εχθρός δεν τρέχει πλέον. Στέκεται και αντιστέκεται», έγραψε.


ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε σήμερα τον Οικισμό Οστρόφσκογιε στα Νορειοανατολικά του Κουράχοβε και επί του ποταμού Βόβτσα.
 Οι Ρώσοι στρατιώτες πλησίασαν το Κουραχοβε από τα ανατολικά, σεαπόσταση που, δεν ξεπερνά τα 500 μέτρα.
 Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να πιέζουν την τανάλια γύρω από το Σελίντοβο ενώ στο Τορέτσκ έφθασαν στο Κέντρο της Πόλης.Στο Τσασόβ Γιάρ αναμένεται να βρεθεί σε επιχειρησιακή περικύκλωση η φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
 Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν νέες θέσεις στα δυτικά περίχωρα του Τσασόβ Γιαρ όπου επιχειρούν η 88η ταξιαρχία Εθελοντών , Αλεξιπτωτιστές της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και τυφεκιοφόροι της 200ης Ταξιαρχίας.
Η εκτίμηση του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης για τις εδομαδιαίες  απώλειες των Ουκρανων στα μετωπα του Ντόνετσκ  ήταν 8160 νεκροί και ταυματίες.

Με δύο ακριβή πυραυλικά χτυπήματα οι Ρώσοι κατέστρεψαν στο λιμάνι του Ιλλιτσιφσκ (δυτικά της Οδησσού) στο σκάφος «Shui Spirit» με σημαία Παναμά , που το διαχειρίζεται μια ποερτογαλική εταιρεία, και το οποίο που μετέφερε Κοντέϊνερ  με στρατιωτικό φορτίο. Το Πλοίο και η προβλήτα χτυπήθηκαν με πύραυλους Iskander-M. Σκοτώθηκαν 7 και ταυματίστηκαν 11 υπήκοοι της Ουκρανίας. Το πλοίο είχε «δέσει» τη νυχτα της 8ης Οκτωβρίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΟΥΡΣΚ. 1,500 Χαχόλοι. έχουν περικυκλωθεί κοντά στην Ολγκόβκα . Απελευθερώθηκαν και άλλοι Οικισμοί

  Περίπου 1,500   Ουκρανοί στρατιώτες περικυκλώθηκαν κοντά στο χωριό Ολγκόβκα που βρίσκεται στην περιοχή Κορονέφσκι, σε απόσταση περίπου 19 ...