19/10/24

Η κατάσταση στην περιοχή Κουρσκ στις 19 Οκτωβρίου

 

«Όπως αναμενόταν, μόλις βελτιώθηκε ο καιρός, ο ρωσικός Στρατός επανέλαβε τις επιθετικές επιχειρήσεις για την εκκαθάριση του  Κουρσκ. Οι Ρώσοι  Πεζοναύτες  έχουν εκδιώξει εντελώς τους Χαχόλους  από το χωριό Λιουμπίμοβκα. Η συνολική προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Κουρσκ ανήλθε σε 10 χλμ.

Τα κύρια γεγονότα έλαβαν χώρα στον αυτοκινητόδρομο Ζέλενι Σλιάχ –Μάλαγια Λόκνια. Και χθες υπήρξαν μάχες στην περιοχή του χωριό  Πλέχοβο. Ορισμένοι ανταποκριτές έχουν αναφέρει την απελευθέρωση του αλλά αυτό είναι πρόωρο. Υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της  Ρωσίας βρίσκεται  ο 60%  του χωριού. Τη νύχτα εκκαθαρίστηκε πλήρως η Νοβοϊβανόβκα. Συνεχίζεται εκκαθάριση  του οικισμού  Τόλστοϊ Λούγκα . 

Μάχες γίνονται για τον οικισμό Ιβανόβκα   και τα χωριό Βικτορόβκα  όπου οι Χαχόλοι προβάλουν ισχυρή αντίσταση.

Στην περιοχή Γκλουσόφσκι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκαναν δύο προσπάθειες να διασπάσουν τα σύνορα στην περιοχή των οικισμών  Βόλφινο και Τέτκινο  με ομάδες οκτώ καταδρομέων. Μια ομάδα καταστράφηκε εντελώς, και η δεύτερη υποχώρησε στις αρχικές της θέσεις με απώλειες.

 Οι διοικητές των μονάδων της πρώτης γραμμής ανέφεραν την περισυλλογή 170 πτωμάτων.  

«Ορισμένα εχθρικά τάγματα έχουν χάσει εντελώς τη μαχητική τους ικανότητα, αλλά η ουκρανική διοίκηση δεν τα αποσύρει για να τα ανεφοδιάσει λόγω έλλειψης εφεδρειών. Ο εχθρός επικεντρώνει τις κύριες προσπάθειές του στην κατοχή της Σούτζα, όπου άρχισε να μεταφέρει λόχους τεχνικού προσωπικού , καθώς και άλλες μονάδες μετόπισθεν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν αρχίσει να ανεγείρουν τσιμεντένιες οχυρώσεις στη Σούτζα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

19 Οκτωβρίου /1η Νοεμβρίου 1922. Οι πιέσεις των Συμμάχων για να σωθούν οι Προδότες. Οι δηλώσεις Βενιζέλου, Ο Μουσολίνι.

Ο Προδότης συνταγματάρχης Μεγαπάνος και οι άλλοι Προδότες που τους κατωνόμασε αλλά δεν τους μάθαμε ποτέ Η διαρπαγή 150 ελληνοπαίδων