4/10/24

Ο Στόλτενμπέργκ και το ΝΑΤΟ στο Σκαμνί. Υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του ενωπιον της Βελγικής Δικαιοσύνης. Θα καταδικαστεί σε Ισόβια για τον ρόλο του στον Πόλεμο στην Ουκρανία

 

 Ο Στόλτενμπεργκ απειλείται με ισόβια κάθειρξη για την εξαπόλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Τη μήνυση συνεταξε και κατέθεσε ο Φλαμανδός δικηγόρος Philippe Vanlangendonck εκ μερους του Γάλλου  πελάτη του Patrick Pazin, που ειναι δημοσιογράφος.
Οι μήνυση αφορά στις  ενέργειες του Στόλτενμπεργκ ως Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, οποίες προκάλεσαν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, και καταπάτησαν της ασφάλειας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
Ο Στόλτενμπεργκ απειλείται με ισόβια κάθειρξη.
Ο  Vanlangendonck δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι οι κατηγορίες για τις ενέργειες του Jens Stoltenberg ως Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, οι οποίες προκάλεσαν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, περιλαμβάνουν τα "εγκλήματα κατά της ειρήνης", και "πρόκληση βλάβης στη ζωή και την υγεία μιας ομάδας ανθρώπων". Η μήνυση κατατέθηκε στο δικαστήριο των Βρυξελλών στις 27 Σεπτεμβρίου.
 Ο  Vanlangendonck,  είπε επίσης ότι οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργάνωση που επηρεάζεται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να καταθέσει παρέμβαση .
Ο δικηγόρος τόνισε ότι οι ενέργειες του Στόλτενμπεργκ απείλησαν την ασφάλεια όλων των κρατών του ΝΑΤΟ και των πολιτών τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: