1/10/24

Οι Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν το Τελ Αβίβ . Ο Θόλος δεν τους σταμάτησε

Οι πρώτοι πύραυλοι πέρασαν πάνω από τη Συρία και το Ιράκ, το οποίο έδωσε τη συγκατάθεσή του για την πτήση πυραύλων και χτυπήματα στο Ισραήλ. 

 Ο συνολικός αριθμός των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν είναι πάνω από 500.

Τουλάχιστον το 80% των πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν έπληξαν στόχους στο Ισραήλ.

Περίπου στις 20:30 ώρα Μόσχας, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο αεροπορικές βάσεις στο Ισραήλ καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ο Μπιντές  συγκάλεσε επείγουσα συνάντηση στον Λευκό Οίκο λόγω της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν.

Η ισραηλινή εφημερίδα "Haaretz" ανέφερε  στην Ιστοσελίδα της  «άμεσα χτυπήματα» στη Νεγκέβ, τη Σαρόν και "άλλες τοποθεσίες".
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) εξέδωσε δήλωση λίγο μετά την έναρξη της πυραυλικής επίθεσης που ανέφερε:
" Σε απάντηση στο μαρτύρικο θάνατου του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα και του διοικητή του IRGC Αμπάς Νιλφορουσάν, η Αεροδιαστημική Δύναμη του IRGC, εκτόξευσε δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους με στόχο βασικές στρατιωτικές βάσεις και βάσεις πληροφοριών στην καρδιά των κατεχόμενων εδαφών".
 Το IRGC δήλωσε επίσης ότι η επίθεση ήταν σύμφωνη με το δικαίωμα της χώρας στη νόμιμη αυτοάμυνα σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ως απάντηση στα κλιμακούμενα εγκλήματα του καθεστώτος - που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες - εναντίον του λαού του Λιβάνου και της Γάζας. 
" Το σιωνιστικό καθεστώς θα αντιμετωπίσει πιο συντριπτικές επιθέσεις σε περίπτωση που αντιδράσει στην επιχείρηση του Ιράν", πρόσθεσε το IRGC.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα πώς τα βλέπεις τα πράγματα στην Μέση Ανατολή; Ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο; Δεν μας έχεις πει τίποτα μέχρι σήμερα.

Οι Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν το Τελ Αβίβ . Ο Θόλος δεν τους σταμάτησε

Οι πρώτοι πύραυλοι πέρασαν πάνω από τη Συρία και το Ιράκ, το οποίο έδωσε τη συγκατάθεσή του για την πτήση πυραύλων και χτυπήματα στο Ισραήλ....