8/8/11

Χρονικό τρόμου στην Ενημέρωση (ΚΕΔ)

Απολύσεις και real estate σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ –ΜΠΑ στην Αθήνα Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, καθώς και την κατοχύρωση του ενημερωτικού χαρακτήρα των συγκεκριμένων ΜΜΕ, με αυτόνομη δημοσιογραφική λειτουργία και διοίκηση, απαιτεί η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.
Η συνάντηση με τον υπουργό ΜΜΕ, την Δευτέρα, εφ’ όσον συμφωνήσουν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιείται μετά από καταγγελίες για τις κυβερνητικές αποφάσεις από συνδικαλιστικά στελέχη και εκπροσώπους της ΚΕΔ και άλλων παρατάξεων.
Ήδη είναι σε εξέλιξη σχέδιο τρόμου που προβλέπει:
-τεμαχισμό της ΕΡΤ
- εκποίηση της ακίνητης περιουσίας της
- απορρόφηση του ΑΠΕ από την ΕΡΤ
- λουκέτο η στο σφυρί περιφερειακοί σταθμοί και εκδόσεις
- διάθεση ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων σε ιδιώτες.
-διανομή σε ιδιώτες και σε άλλες ΔΕΚΟ του ανταποδοτικού τέλους.


Παρόλο που οι αρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να κουκουλώσουν τις μαζικές απολύσεις που έρχονται, η σχετική προεργασία έχει ήδη γίνει με το λεγόμενο σχέδιο Χυτήρη, που φρεσκάρει τώρα ο νέος υπουργός τύπου Ηλ. Μόσιαλος.


Δεν είναι τυχαίο οτι ετοιμάζουν τις παραιτήσεις κορυφαία στελέχη της ΕΡΤ και του ΑΠΕ ώστε να μην χρεωθούν την σφαγή που έρχεται.
Υπάρχουν όμως και ορισμένα άλλα στελέχη που προετοιμάζουν λίστες με ονόματα για απολύσεις η εθελούσια, καθώς και καταστάσεις ακινήτων της ΕΡΤ στην Αθήνα , την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα το Ηράκλειο που θα διατεθούν προς πώληση.
Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που έχει επιλεγεί: Κλείνει ο "Ελεύθερος", η κρίση στην "Ελευθεροτυπία" να κορυφώνεται, και να εκδηλώνεται στάση πληρωμών στο "Αλτερ" στο Ρ/Σ "Κόκκινο", και να γίνονται απολύσεις στο "Flash", την "Καθημερινή" και να δημοσιεύονται χαλκεία από ηλεκτρονικές εφημερίδες για όσους συνδικαλιστές η εργαζόμενους αντιστέκονται να γίνονται πρώτο θέμα.


Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων καταγγέλλει όλα αυτά για μια ακόμη φορά και κυρίως την κυβερνητική εκχώρηση στην διαπλοκή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του ΑΠΕ και του ΜΠΑ.


Η ΚΕΔ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους αφού η ΕΣΗΕΑ παραμένει ακυβέρνητη , με την πλειοψηφία του ΔΣ να υπηρετεί αυτά, που από καιρό προβλέπει το Μνημόνιο της εργοδοσίας με το non paper των εργοδοτών.


ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μηνυμα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ προς τους πολίτες της Δύσης ότι «οι πολιτικές τους ελίτ έχουν χάσει τα αυγά και τα Πασχάλια»

ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ , δήλωσε  στο TASS ,  ότι «οι δυτικές πολιτικές ελίτ που κάνουν συνεχώς δηλώσεις σχετικ...