22/8/11

Επιδημία Μόσιαλου (ρεπορτάζ στυξ)

Ευθεία επίθεση στους δημοσιογράφους με στόχο τον απόλυτο έλεγχο  της ενημέρωσης

http://www.styx.gr/

Σχέδιο κατάργησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, με καθιέρωση «δημοσιογραφίας των πολιτών» (από το portal-μαμούθ της νέας ΕΡΤ), που φέρνει η επιδημία Μόσιαλου, συμπληρώνεται η χειραγώγηση της ενημέρωσης, που επιδιώκουν, χωρίς προσχήματα, κυβέρνηση και διαπλοκή.


Αυτό καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ), που, όπως αναφέρει και δημοσίευμα από το «Παρόν της Κυριακής». Ήδη από τις 4.8.2011 η ΚΕΔ.
(http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3550) αποκάλυψε με ανακοίνωσή της:
# τις εκατοντάδες απολύσεις, που έρχονται στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ αλλά και το ντόμινο που προκαλούν στις εργασιακές σχέσεις στα ιδιωτικά μέσα.
# το κυβερνητικό real-estate με το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ η οποία παραδίδεται εν ψυχρώ σε ιδιώτες
(Ηδη ο Μόσιαλος ανακοίνωσε ο,τι διατίθεται η έκταση της ΕΡΤ στην Περαία .
Επίσης το οικόπεδο –φιλέτο γωνία Μεσογείων και Κατεχάκη δίνεται-με συμβολικό, λέει, τίμημα- προίκα στο Υπουργείο Προ-Πο που βρίσκεται δίπλα και το οποίο ήδη μοστράρει στη λίστα των ακινήτων, που πουλάει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων).
- το λουκέτο στην ΕΤ1, και στο ιστορικό περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛ0ΕΟΡΑΣΗ, (προφανώς δίνεται, όπως ζητήθηκε, πακέτο με το νεοκλασικό της Μουρούζη) μαζί με το μερίδιο αγοράς που έχει (25.000 φύλλα την εβδομάδα κλπ) σε συγκεκριμένα συμφέροντα.
- τις συγχωνεύσεις (9 ΑΠΟ 19) στα ραδιόφωνα της περιφέρειας και το στήσιμο συνεργασιών με δημοτικούς σταθμούς που ήδη βγαίνουν στο σφυρί . Με τον τρόπο αυτό, οι μεγάλοι των ιδιωτικών του κέντρου θα μπορούν να πάρουν χαριστικά και τζάμπα όλες αυτές τις συχνότητες δημιουργώντας πανελλαδική εμβέλεια ραδιοφώνων με τα δίκτυα, που με τον τρόπο αυτό στήνονται Μέχρι τώρα ιδιωτικά και δημοτικά ραδιόφωνα ήταν τοπικά.
-τη «σφαλιάρα» στην ΕΡΤ-3, με το πολιτικό καπέλο που επιβάλλει το κράτος των Αθηνών στο σταθμό της Μακεδονίας, το λουκέτο στα ραδιόφωνα της και τις απολύσεις.
- το κόλπο με τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ .Πρώτα καταγγέλθηκαν ως σκάνδαλο ώστε τώρα απαξιωμένα να τα πάρουν συνεταιρικά οι εργολάβοι. Το λογαριασμό βέβαια θα πληρώνει η ΕΡΤ και οι άλλοι θα κονομάνε εκ του ασφαλούς.
-τους καναλάρχες να τσεπώνουν πλέον την διαφήμιση και χορηγίες που κόβονται από την ΕΡΤ (ακόμη και τα εκατομμύρια του ΟΠΑΠ) με ό,τι αυτό σημαίνει για την αγορά. (πχ μονοψώνιο, το οποίο εφ’ όσον θα έχει όλο το χρήμα από τις διαφημίσεις, θα συγκεντρώνει και θα κατευθύνει ενημέρωση,πολιτισμό, αθλητισμό και ό,τι προκύψει).


Με το κλίμα απολύσεων στα δημόσια ΜΜΕ, τις απολύσεις συμβασιούχων αλλά και εργαζομένων αορίστου χρόνου, που συμπληρώνεται από τη στάση πληρωμών και τις περικοπές μισθών στα ιδιωτικά (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ),τα λουκέτα, τις ομαδικές απολύσεις, την τακτική με το άρθρο 99, το μήνυμα που στέλνουν έτσι κυβέρνηση και διαπλοκή στους μισθωτούς δημοσιογράφους , (όχι στα συμβόλαια και στα παράθυρα) είναι:
- μια δουλίτσα θα έχετε μόνο αλλά με μισθό – ψίχουλα, ωράριο λάστιχο και χωρίς ΣΣΕ
- όποιος πάει να μιλήσει θα φεύγει αμέσως, χωρίς αποζημίωση και μετά θα έρχεται άλλος με πιο λίγα λεφτά- με τόση ανεργία.
-τα δημοσιογραφικά ταμεία μπαίνουν στο κόκκινο και έρχονται νέες μειώσεις συντάξεων.


Την ίδια ώρα, όπως προκλητικά συνεχίζει η Κυβέρνηση, μπαίνει λουκέτο στις οικονομικές εφημερίδες με την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών, που σημαίνει κι άλλες απολύσεις και νέα βόμβα στα ασφαλιστικά μας Ταμεία και κυρίως στον ΕΔΟΕΑΠ.


Το αγγελιόσημο επειδή το ζητάνε οι διαφημιστές κόβεται στα δύο (αφού θέλουν μερτικό διαφημιστές και άλλοι), αλλά παίζεται και η κατανομή μέρους του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ, στους ιδιώτες.


Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά (όπως και με την διαφωνία τους στη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας) όλο αυτό το σκάνδαλο-μαμούθ σε βάρος του κλάδου και της κοινής γνώμης.
Ευθύνες όμως έχει και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που ακόμη «σκοτώνεται» για τις καρέκλες και μόλις προχθές βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με το ΖΉΤΗΜΑ.


Το καταπληκτικό όμως απόσπασμα από την….. «σκληρή ανακοίνωση» των ομοσπονδιών μάλλον κλείνει το μάτι στον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ.


«……εξέφρασαν αμέσως μετά σε κοινή αγωνιστική συνεδρίασή τους όλες οι Ομοσπονδίες, Ενώσεις Συντακτών και Ενώσεις …… χωρίς να εναντιώνονται σε όποιο μέτρο συμβάλλει στην πραγματική και ουσιαστική αναδιοργάνωση της ΕΡΤ…»


Η ΚΕΔ επιμένει ότι η μόνη λύση- αφού η ΕΣΗΕΑ παραμένει ακυβέρνητη και η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ έχει καταντήσει την ομοσπονδία κυβερνητική σφραγίδα- είναι οικουμενική λύση για προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ και ανάλογο σχέδιο με δυναμική από όλο τον κλάδο.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.watch-documentaries.com/the-new-rulers-of-the-world

Watch: The New Rulers of the World

Part 1 - John Pilger - The New rulers of The World

In order to examine the true effects of globalization, Pilger turns the spotlight on Indonesia, a country described by the World Bank as a model pupil until its globalized economy collapsed in 1998. The film examines the use of sweatshop factories by famous brand names, and asks some penetrating questions. Who are the real beneficiaries of the globalized economy?
Who really rules the world now? Is it governments or a handful of huge companies? The Ford Motor Company alone is bigger than the economy of South Africa. Enormously rich men, like Bill Gates, have a wealth greater than all of Africa. Pilger goes behind the hype of the new global economy and reveals that the divisions between the rich and poor have never been greater — two thirds of the world’s children live in poverty — and the gulf is widening like never before.
The film looks at the new rulers of the world — the great multinationals and the governments and institutions that back them — the IMF and the World Bank. Under IMF rules, millions of people throughout the world lose their jobs and livelihood. The reality behind much of modern shopping and the famous brands is a sweatshop economy, which is being duplicated in country after country.
The film travels to Indonesia and Washington, asking challenging questions seldom raised in the mainstream media and exposing the scandal of globalization, including revealing interviews with top officials of the World Bank and the IMF.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ποτε θα εκκινησουσιν παλι αι εκπομπαι απο τηλοψιας;

Ανώνυμος είπε...

Συνελήφθη στις 15:00 μετά το μεσημέρι από αστυνομικούς της ομάδας Ζ της Άμεσης Δράσης στη συμβολή των οδών Ερμού και Πειραιώς, 34χρονος Πακιστανός ο οποίος καταζητείτο με διεθνές ένταλμα των ελληνικών αρχών ασφαλείας γιατί πραγματοποιούσε απαγωγές εις βάρος συμπατριωτών του και όταν αυτοί δεν πλήρωναν τους δολοφονούσε. Ο δράστης, πριν από έξι μήνες, τεμάχισε συμπατριώτη του και το μισό πτώμα βρέθηκε στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, ενώ το υπόλοιπο το άφησε σε διαμέρισμα στο οποίο έβαλε φωτιά. Η καταδίωξη των αστυνομικών της ομάδας Ζ διήρκησε αρκετή ώρα από την περιοχή του Μοναστηρακίου μέχρι τη συμβολή των οδών Ερμού και Πειραιώς.

Ανώνυμος είπε...

Εἶναι ἀνόητος αὐτός πού περιφρονεῖ τίς συνθῆκες ζωῆς τῆς πατρίδας του, ἐπαινεῖ τίς ξένες συνήθειες καί εὐχαριστιέται μέ τό νά μιμεῖται ξενους τρόπους ζωῆς.


— Ευριπίδης

Ανώνυμος είπε...

Νέο κόλπο του ΠΑΣΟΚ: νομιμοποιούν τους λαθρομετανάστες μέσω του ΙΚΑ!

http://epanastasi-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_2224.html

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το Δουβλίνο σήμερα...
Share

Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε το Δουβλίνο.Τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών για καταστροφή του έθνους κράτους,και την μετάλλαξη των πληθυσμών σε μια πολυπολιτισμική σούπα εύκολα διαχειρήσημη.Ουσιαστικά μια κατάργηγη της ντόπιας εργατικής τάξης με αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας,με μισθούς δούλων.Όποιοι ακόμα μιλούν για ρατσισμούς μάλλον ονειροβατούν...
Δείτε το βίντεο...

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/08/blog-post_7380.html#more


ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΟΛΟΝΥΚΤΙΟ ΠΟΡΝΕΙΟ Η ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Share
8

anti-ntp: Θυμάστε τον νόμο Καστανίδη για την πορνεία;Ολη η Ελλάδα γεμάτη με πόρνες,τζογαδόρους και ναρκωμανείς..Πράσινη ανάπτυξης..
Γράφει η Σοφία

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/08/blog-post_2003.html

Ανώνυμος είπε...

Να φτιαξουν και στα χωρια και την αθηνα και οι ελληνες μνημειο πεσοντων συμπατριωτων μας απο τα μαχαιρια των εποικων στο ονομα της δηθεν ελευθεριας και της αντεθνικοτητας που προπαγανδιζει η αθλιοτητα του νεοφιλελευθερισμου...

Μνημείο "πεσόντων" λαθρομεταναστών στο Τυχερό Έβρου !!!

Το Ελληνικό (;;) Κράτος ως γνωστόν έχει να επιδείξει στην Ιστορία του αναρίθμητους Ήρωες, τους οποίους συστηματικά απαξίωνε προς χάριν ψευδεπίγραψων ιδεολογημάτων. Γεγονότα χαρακτηριστικά αυτού μπορούμε να βρούμε πολλά, αλλά ας αναφέρουμε μόνο ένα, όταν στην περσινή επέτειο των Ιμίων κάποιοι στην Λέσχη Αξιωματικών είχαν καρναβάλια, κυριολεκτικά και χωρίς εισαγωγικά.
Ζούμε στο κράτος που για τους Έλληνες πολίτες "δεν υπάρχει σάλιο", αλλά για τους πάσης φύσεως εισβολείς και τους πράκτορες ξένων χωρών λεφτά όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και περισσεύουν
Έτσι στο Τυχερό του Έβρου θα χτιστεί (ή μάλλον χτίστηκε χωρίς να μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε καθώς η αναγγελία ήταν για χθες το απόγευμα) μνημείο "πεσόντων" λαθρομεταναστών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.
Αυτό στην χώρα που ακόμα και τώρα οι "προύχοντές" της συνδιαλέγονται με τους δολοφόνους και ξεχνούν το Αίμα των Νεκρών και των Αγνοουμένων της Κύπρου, προς χάριν των υλικών, προσωπικών συμφερόντων τους.
"Χορηγός επικοινωνίας" το Δίκτυο Welcome to Europe, το οποίο στην ανακοίνωση του μιλά για ανθρώπους που πέσαν νεκροί "στο όνομα της δήθεν προστασίας της ασφάλειας της Ευρώπης" και από τον τίτλο του προδιαθέτει για τους σκοπούς του, δηλαδή την μετοίκιση στην Ελλάδα όλων των "κατατρεγμένων" της Γης, ασχέτως αν αυτό θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Σύμπτωση άραγε που ντοκιμαντέρ του καθεστωτικού – τόσο καθεστωτικού που η επιθεώρηση εργασίας δεν τον ελέγχει ούτε όταν ομολογεί μόνος του παρατυπίες – Κούλογλου είχε τον τίτλο της εν λόγω κλίκας;


http://gianniotis.blogspot.com/2011/08/blog-post_3641.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΜΑΝΔΥΑ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ...

Wikeleaks - Η Διαμαντοπούλου θέλει... πολλά τζαμιά

Δείτε το πώς «μάς δουλεύει» η Διαμαντοπούλου - συνεπικουρούμενη από την λοιπή υποστηρικτική συμμορία Καρατζαφέρη και Σαμαρά - που είναι… υπέρ του νομοσχεδίου για την παιδεία και... κατά της δημιουργίας τζαμιού. Ενώ ο Πρέσβυς Σπέκχαρντ παρότρυνε έντονα την Διαμαντοπούλου να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της για να ιδρύσει τουλάχιστον ένα τζαμί στην Αθήνα, αυτή του αναφέρει ότι τα σχέδια της είναι για αρκετά τζαμιά στην Αθήνα, όχι μόνο ένα, για να φιλοξενήσουν τους μουσουλμάνους διαφόρων αιρέσεων. Αναφέρει ότι μια μεγάλη περιοχή είχε ήδη εντοπισθεί στην Ελευσίνα με σχέδια για ένα τζαμί 600 τ.μ. και ο Αρχιεπίσκοπος είχε δωρίσει την γη για να χρησιμοποιηθεί ως τζαμί. Σημείωσε ότι ο διορισμός της Θάλεια Δραγώνα ως Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή επειδή αποφοίτησε από το Deree College, και ως εκ τούτου δεν έχει αναγνωρισμένο ελληνικό πτυχίο. Αναγνωρίζει δηλαδή αυτό που φώναζε το ιντερνέτ.
Το έγγραφο είναι… «μαργαριτάρι».

http://ixnos1.blogspot.com/2011/09/wikeleaks.html?zx=48f1374ffa001aa8

Ανώνυμος είπε...

http://libyasos.blogspot.com/p/news.html

η αλλη πλευρατου πολεμου

http://mathaba.net/

kala kato kanoun genoktonia
kai mes sth propaganda oloi

Ανώνυμος είπε...

Σύνταγμα απόγευμα 2/9/2011...Λαθρομετανάστες διαμαρτύρονται έξω από την Βουλή!!!...Βίντεο


Αθήνα 2/9/2011...""Διαμαρτυρία"" ...
λαθρομεταναστών έξω από την βουλή των Ελλήνων...
φαντάζομαι πως αυτό το ρεζιλίκι δεν θα το έδειξε κανένα κανάλι.


http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/292011.html

Ανώνυμος είπε...

λιακο μ' τα αλεβιζιατικα να ειναι μισκο..

ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ... ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Γράφει ο "Ιαβέρης"
Αγαπητό Fimotro,
Στις πρόσφατες διαρροές την 26/8 του Wikileaks διέρρευσαν και ονόματα προσώπων που είτε ενεργούν, πληροφορούν είτε προστατεύονται από την Αμερικανική Κυβέρνηση. Δύο τέτοια ονόματα προκύπτουν εδώ για την Ελλάδα. Οι Καθηγητές Βερέμης και Κουλουμπής. Χαρακτηριστική...
είναι η λέξη "protect" δίπλα στο όνομά τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Ted Κουλουμπής, πριν γίνει Καθηγητής (πριν τον κάνουν καλύτερα "Καθηγητή") και έλθει στην Ελλάδα υπηρέτησε για επτά (7) !!! ολόκληρα χρόνια στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις και σε αρκετές Intelligence εκεί θέσεις. Λέτε να έχει καμία σχέση με το έγγραφο;

http://fimotro.blogspot.com/2011/09/blog-post_4692.html

Ανώνυμος είπε...

Αυστραλία: Γλύτωσε το λυντσάρισμα από τους Ομογενείς ο Παναγιώτης Δημητράς

http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_3423.html

Ανώνυμος είπε...

η καταντια της ελληνικης οικογενειας και της φυλης μας...

Στον Αγιο Παντελεήμονα σε σπίτι "μεταναστών" (σ.σ εποικων επιβητορων) βρέθηκε η ανήλικη

http://gianniotis.blogspot.com/2011/09/blog-post_780.html