16/3/12

Προεκλογικά, παράθυρα, μπουμπούκια και μπαξέδες (Κ. Μπετινάκης)

Ακυβέρνητη πολιτεία.Καλά που υπάρχουν κι οι εταίροι που περιμένουν πίσω τα δανεικά
http://www.styx.gr/ /

Εκείνο που με ενόχλησε περισσότερο, στο μάθημα προς παπαγάλους που έκανε χτες το μεσημέρι ο βοηθός των χαρτογιακάδων της τρόικα που μας διαφεντεύουν, είναι το υποκριτικό ύφος της συμπόνοιας προς τους δεινοπαθούντες… Το παιδί από τις δυτικές συνοικίες της φτωχομάνας, με την περιουσία που απέκτησε, με τον ιδρώτα του, δεν λέω –δεν πήρε δα και μεγάλη προίκα- έρχεται τώρα να εκφράσει συμπαράσταση στους νέους που ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, θα τους δίνουν κανα χαρτζιλίκι. Κι ας είναι καλά οι συνταξιούχοι γονείς να φροντίζουν για τ’ άλλα. Όσους για τις στρατιές των ανέργων που δημιούργησαν μαζί με τον άλλο που του παρέδωσε το δαχτυλίδι, δεν είχε να πει κάτι…


Ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν - όχι οι ενθουσιώδεις υποτελείς που θα πάνε να τονε ψηφίσουν την Κυριακή - αλλά οι άλλοι. Οι δυσαρεστημένοι. Οι κοψοχέρηδες. Αρκεί άραγε μόνο η περιφρόνηση στις «δημοκρατικές διαδικασίες» του ενός υποψηφίου;


Αθώα περιστερά κι ο Μπενι. Ουδέν γνώριζε για το έγκλημα που συντελέστηκε ώσπου εκλήθη να μας σώσει και αυτός. Από τον αποτυχόντα σωτήρα που είχε προηγηθεί.


Ως εκείνη την ώρα ήταν πολύ απασχολημένος με τα οπλικά. Ζητάει λοιπόν κι αυτός την επιβράβευσή του. Δοξάστε τον.


Μόνο που εκ των πραγμάτων, παρ΄ όλο που τρέχει μόνος του, θα τερματίσει δεύτερος….


Κι ας τονε ξεσκονίζει ο άλλος ευεργετηθείς από τον προκάτοχο. Ο Μίμης Ανδρουλάκης (ηγετική μορφή κάποτε, της Αριστεράς, πρώην ΚΚΕ- πρώην Συνασπισμός κλπ με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM, γίνεται ουραγός, μετά από τον ΓΑΠ που τον κουβάλησε και στο νέο αρχηγό!!!!). Είπε λοιπόν:


«Ο Βαγγέλης ήταν καλύτερα τοποθετημένος από τα καθιερωμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για να πάει πρώτος στη μπάλα ενόψει των εσωκομματικών αλλαγών στο κόμμα. Έχει, βεβαίως και μια σειρά διανοητικά προσόντα, χαρίσματα, προτερήματα και μπορεί, υπό προϋποθέσεις,
να συγχρονίσει το εσωτερικό του κάλεσμα, με το κάλεσμα της ιστορίας, της παράταξης σ αυτή την τραγική στιγμή. Όπως έχει, επίσης, πολύ ισχυρή αυτοπεποίθηση κι, επομένως, δεν έχει ανάγκη από καινούργια περιβάλλοντα. Ο Βαγγέλης είναι ασυναγώνιστος…».


Θυμόσαστε το Γιαννάκη το Δημαρά; Πρώτο βουλευτής κάποτε. Διαφώνησε με το μνημόνια (ένα) σήκωσε μπαϊράκι έφτιαξε κόμμα και δεν τον θέλουνε πια οι δημοσκόποι. Προτιμούνε Καμένο. Το ΠαΣοΚ είναι καμμένο χαρτί, πολυδιασπασμένο, ας κάψουμε τους άλλους τώρα. Επειδή έτσι παίζεται καλύτερα το παιχνίδι. Έτσι πάει κι η Ντόρα όμως… Άκλαυτη θα πάει κι η Κατσέλη μαζί με τον υπερφίαλο κολαούζο της. Μπουμπούκια άλλα θ' ανθίσουν.


Δεν είναι καλό αυτό; Εξαρτάται από την οπτική γωνία που βλέπει ο καθένας. Άλλοι θα ψηφίσουν από αγανάκτηση κι όπου κάτσει η μπίλια, κι άλλοι επειδή τους έχει πείσει ο μεγάλος καθοδηγητής. Το απόλυτο Μέσο. Υπάρχουν ακόμα και οι διαδικτυακές διαμαρτυρίες. Αλλά πόσοι εμπιστεύονται τους ανώνυμους;


Πάμε για εκλογές λοιπόν, όπως μας υπαγορεύουν οι τηλεοπτικοί παπαγάλοι. Και γι’ αυτό βγαίνουν τώρα, τα σκάνδαλα σωρηδόν…Για να ξεχάσουμε το κουκούλωμα κάποιων άλλων σκανδάλων, πχ Ζήμενς… κλπ. Κατά τ΄άλλα, οι 300 που μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, χρόνια τώρα, έχουν κάνει και επιτροπή που εξετάζει «πώς φτάσαμε ως εδώ». Για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, Όπως όλες οι προηγούμενες ανάλογες επιτροπές… Μόνο που τώρα πια, νομίζω δηλαδή, πως τους έχουμε καταλάβει. Αν είναι αλήθεια αυτό, θα φανεί πρώτα την Κυριακή, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο νέο-ΠαΣοΚ, που ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ, λέει.


Το κυριότερο όμως, είναι το ξεπούλημα της κυριαρχίας που κατόρθωσαν να μας κρύψουν, ενώ το υπέγραφαν φαρδιά πλατιά με την ψήφο τους (ακόμα και ο θεωρούμενος εθνικών φρονημάτων Αντωνάκης)... Τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς την δυνατότητα επίκλησης Εθνικής Κυριαρχίας. Αλλά ήδη οι παπαγάλοι προτρέχουν και μας προτείνουν να μην αρχίσουμε τα "προδότες και τέτοια".


ΔΙΑΛΛΛΛΙΕΧΤΕ…


Απομένει να καθοριστεί η ημερομηνία, αλλά έχουν ξαμολυθεί οι ποικιλόχρωμοι παραθυράτοι (αλήθεια γιατί είναι ορισμένοι αυτοί που προσκαλούνται στα κανάλια;) να μας πείσουν ότι στις επικείμενες εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Λες κι όλοι ονειρευόμασταν να μας κυβερνήσει πάλι κάποιος που άλλα θα μας έλεγε πριν κι άλλα θα ερχόταν να εφαρμόσει μετά, ελέω της απόλυτης πλειοψηφίας που του δόθηκε.


Οι ελεγχόμενοι απόλυτα από το σύστημα δημοσκόποι έχουν συμφωνήσει ότι η επόμενη Βουλή θα περιέχει όλες τις αποχρώσεις των χρωμάτων. Από το φαιό κυανό ως το απλώς γαλάζιο, από το βαθύ πράσινο ως το κιτρινοπράσινο κι από το ροζ ως το βαθύ κόκκινο.


Τώρα είμαι περίεργος τι θα μας υποσχεθούν προεκλογικά, εκτός μιας λέξης μαγικής: Ανάπτυξη. Αφού δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλα, μια και αυτοί μας έχουν δέσει χειροπόδαρα με το περιβόητο μνημόνιο Α και Β.


Οι επιλογές που θα έχει ο ψηφοφόρος, δεν είναι απλές. Μνημονιακούς ή Μη. Απόκει και πέρα πάντως, υπάρχουν και οι μνημονιακοί με ολίγη, οι υπέρμαχοι του πρώτου μνημονίου, αλλά αρνητές του δεύτερου, οι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, οι «δεν πληρώνω» ακόμα και απολογητές των Απριλιανών…


Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Ποιο λουλούδι να ποτίσεις άραγε...



3 σχόλια:

panos είπε...

Πεῖτε στοὺς κομματάρχες (Κουβέλη, Κατσέλη, Καστανίδη κἄ), νὰ βροῦν ἄλλες ὀνομασίες γιὰ τὰ κόμματα. Δὲν τὰ θυμᾶται κανείς. Δημοκρατική, Ἀριστερά, Συμμαχία, Συμφωνία, ἔχουν ἀρκετοί. Πῶς θὰ τοὺς ἀναγνωρίσουμε ὥστε νὰ ψηφιστοῦν; Πρόταση: Νά βάλουν σὰν τοὺς παλαιοὺς κομματάρχες τὴ μούρη τους στὸ ψηφοδέλτιο (ὅπως τότε ποὺ ὑπῆρχαν πολλοὶ ἀναλφάβητοι). Τὸ ψηφοδέλτιο ὁπωσδήποτε δὲν πάει χαμένο -χρησιμεύει καὶ γιὰ φτύσιμο. Γιατὶ ὅμως ἔπιασε κάποιους πολιτευτὲς ὁ πόνος νὰ ἰδρύσουν νέα κόμματα μὲ μηδαμινὴ ἐλπίδα νὰ μποῦν στὴ βουλή; Ἀπάντηση: Ἐπιδιώκουν νὰ ἐξαπατήσουν τοὺς χρηματοδότες τους ἐπιχειρηματίες, πὼς δῆθεν θὰ παίξουν κι αὐτοὶ ρόλο μετεκλογικά, ὥστε νὰ πέσει τὸ «μαλλί». Κοροϊδεύουν ὅμως (προσπαθοῦν) καὶ τοὺς πολίτες βάζοντας ξόβεργες, μήπως καὶ κολλήσει κανεὶς ἀπ’ τοὺς παλιοὺς ψηφοφόρους (κυρίως πνευματικὰ ἀκρωτηριασμένοι). Προσοχὴ! Σύντομα αὐτοὶ οἱ τιποτένιοι θὰ ἐπανέλθουν στὶς ἀρχικές τους θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=5L24rPJ4uPA

Εθνική Εταιρία - Η μεγαλειώδης εκδήλωση

Ανώνυμος είπε...

Σε ισλαμικό κλοιό η Ισπανία

http://egersis2.blogspot.com/2011/11/blog-post_2645.html