24/4/12

ΜΑΥΡΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ



Κοντά στο 5% η ύφεση  και φέτος. Άνοδος της ανεργίας πάνω από το 19%
Βαθύτερη ύφεση και εκτίναξη της ανεργίας πάνω από το 19% προβλέπει για το 2012 η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην ετήσια έκθεσή της για την ελληνική οικονομία που προβλέπει επάνοδο στην ανάπτυξη από τα τέλη του 2013. «Δύο χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια νέα πρόκληση, ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο κ. Προβόπουλος στην 79η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΤτΕ. Όπως είπε, παρά την πρόοδο που συντελέστηκε, οι ολιγωρίες, οι καθυστερήσεις και η ύφεση, κατά το ενδιάμεσο διάστημα, επιδείνωσαν τη δυναμική του δημόσιου χρέους και κατέστησαν αναπόφευκτη τη νέα συμφωνία χρηματοδοτικής στήριξης.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, η νέα συμφωνία και το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής διαμορφώνουν ευνοϊκότερες συνθήκες για τη συνέχιση της προσπάθειας και αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της βούλησης των εταίρων μας να τη στηρίξουν. Από την άλλη πλευρά, το διεθνές περιβάλλον παραμένει ρευστό και εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και την εξέλιξη της κρίσης χρέους στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

«Αυτά τα αντικειμενικά δεδομένα στο εσωτερικό και το εξωτερικό δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση ή εφησυχασμό», επισημαίνει ο κ. Προβόπουλος και προσθέτει πως για να αξιοποιηθεί η νέα ευκαιρία, πρέπει τώρα να εφαρμοστούν, χωρίς χρονοτριβή, όσα έχουν συμφωνηθεί και να καλυφθούν τα κενά που άφησαν οι καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών. «Για την έξοδο από την κρίση δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Η προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: