29/3/13

ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΞΕΛΛ ΓΩΝΙΑ (KEΔ)

Πολιτική Ψιλο-απάτη στην ΕΣΗΕΑ
με το κυπριακό ΟΧΙ και για ένα 500άρικο

Εξαπάτησαν πολιτικά –και όχι μόνο- την ΕΣΗΕΑ αλλά και την κοινή γνώμη, κατ’ αρχήν, ο πρόεδρος της, Δ. Τρίμης και το μέλος της διοίκησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος των εργαζομένων Μιχ. Ψύλλος, εν ονόματι της νέας κυπριακής τραγωδίας.

Προκειμένου λοιπόν να πάρουν δωρεάν την αίθουσα της ΕΣΗΕΑ για την εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης με θέμα «Στηρίζουμε την Κύπρο-Παλεύουμε για το αύριο» που οργάνωσε η κίνηση ιδεών «Πράττω» του καθηγητή Ν. Κοτζιά, εμφανίσθηκαν να ζητούν την παραχώρηση της , 5 δημοσιογράφοι, λες κι οργανώνουν εκείνοι, εκδήλωση, με e-mail, που εστάλη στις 20 Μαρτίου από γνωστό δικηγόρο, μέλος της κίνησης.
Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα, η αίθουσα διατίθεται δωρεάν στα μέλη της ΕΣΗΕΑ, στο e-mail που εστάλη στη γραμματεία της Ένωσης, αναφέρονται, από το δικηγορικό γραφείο, ως δήθεν αιτούντες 5 δημοσιογράφοι, μαζί με το συντονιστή της εκδήλωσης Μ. Ψύλλο και με την επισήμανση «θερμή παράκληση η απάντηση για την έγκριση να περιέλθει στο συγκεκριμένο e-mail» του δικηγορικού γραφείου, προφανώς για ευνόητους λόγους.

Το θέμα ουδέποτε συζητήθηκε στο ΔΣ, όπως προβλέπεται, παρ’ όλο που ο
Δ. Τρίμης, ενημερώθηκε από τη συνεργάτη του και συνεταίρο του σε αυτά και σε άλλα πολλά, γενική γραμματέα και βέβαια χωρίς την παραμικρή αντίρρηση από τον ταμία του. Το εκπληκτικό είναι ότι μέχρι και αργά το βράδυ της Τετάρτης, στην πινακίδα των ανακοινώσεων στο θυρωρείο της ΕΣΗΕΑ, δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη για τους πραγματικούς οργανωτές της εκδήλωσης και ουδείς γνώριζε λεπτομέρειες για την εκδήλωση στην οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν ομιλητές οι βουλευτές: Ν. Βαλαβάνη (Σύριζα), Ν. Μαριάς (ΑΝΕΞΕΛΛ.) Πάρις Μουτσινάς (ανεξάρτητος) και ο καθηγητής Ν. Κοτζιάς. Στην ιστοσελίδα πάντως της κίνησης «Πράττω» ήδη υπήρχε , δελτίο τύπου – πρόσκληση για την ημερίδα με την ρητή διατύπωση ότι «..Την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ ( Ακαδημίας 20 1ος όροφος) διοργανώνει ημερίδα - ανοικτή συζήτηση».

Κάποιοι φαίνεται ο τι πούλησαν εκδούλευση στο Σύριζα και το «Πράττω» για να τους εξασφαλίσουν τζάμπα την αίθουσα, λες και αν οι οργανωτές την ζητούσαν απευθείας θα τους έλεγαν ΟΧΙ. Και όλα αυτά για να γλιτώσουν ένα 500άρικο. Είναι βέβαιο ότι οι μόνοι αμέτοχοι στην ιστορία αυτή είναι οι βουλευτές και ίσως οι πολιτικοί τους φορείς.
Ο συντονιστής-δημοσιογράφος όμως με τον σύντροφο του, που υποδύεται και τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, έστησαν μια χαρά την δουλειά. Την ιστορία χρεώνεται και ο καθηγητής Ν. Κοτζιάς που πληρώνει δυστυχώς τον κολλητό του φίλο από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που δεν παύει να είναι ταυτόχρονα και κολλητός του Κεδίκογλου αλλά και συναυτουργός στη διαβόητη ΚΥΑ που βάζει στην πρέσα τους μισθούς σε ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ΓΓ Επικοινωνίας στα δημοτικούς Ρ/Σ κλπ. .

Τώρα αν υπάρχει τσίπα, κάποιος μπορεί και να απαντήσει. Το κυπριακό ΟΧΙ , όμως δεν έχει ανάγκη από λεκέδες στην Αθήνα. Ούτε και από πολιτικούς ψύλλους.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων 

Στη Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ εστάλη η ακόλουθη επιστολή από το μέλος του ΔΣ Δημήτρη Τσαλαπάτη με την οποία γνωστοποιούνται οι ακόλουθες παράνομες πράξεις:
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013 Προς τη Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ Υπόψη κας Χρύσας Σαλαβράκου
Κοινοποίηση: 1. Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ 2. Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που έχετε πληροφορηθεί και αφορούν τη στάση μελών του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα του Προέδρου του Δ.Σ. Δ. Τρίμη και της Γεν. Γραμματέως Μ. Αντωνιάδου, οι οποίοι αρνούνται να εκτελέσουν αποφάσεις του Δ.Σ. που οι ίδιοι ψήφισαν και αρνούνται έτσι να πράξουν το καθήκον τους με σκοπό να εκθέσουν σε κίνδυνο μέλη της ΕΣΗΕΑ, που είναι συνδικαλιστικοί τους αντίπαλοι, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε τι ισχύει για αυτές τις κατάφωρες παραβάσεις καθήκοντος. Επίσης, να ερευνηθεί νομικά η εξαπάτηση των μελών του Δ.Σ., αλλά και των μελών της ΕΣΗΕΑ αναφορικά με τη χθεσινή πολύκροτη υπόθεση της οργάνωσης εκδήλωσης στην αίθουσα του 1ου ορόφου της Ενώσεως με απώλεια εσόδων για το Σωματείο, δεδομένου ότι η Αίθουσα διατέθηκε δωρεάν, δήθεν σε συναδέλφους, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από αστική εταιρεία, που δεν έχει καμία σχέση με την ΕΣΗΕΑ. Τέλος, να γνωμοδοτήσετε τι ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση καταβολής σεβαστού ποσού χρημάτων σε τρίτους από την ΕΣΗΕΑ χωρίς την έκδοση από τους παρόχους της συγκεκριμένης υπηρεσίας του αναγκαίου παραστατικού (τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών) νομίμως θεωρημένο και χωρίς την καταβολή του αναλογούντος ΦΠΑ. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας εντός της ημέρας και είμαστε βέβαιοι ότι η Νομική Υπηρεσία θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: