29/4/13

Όλοι αθώοι!



 
Η υπόθεση της Εύης Τσέκου Τσέκου  που μαζί με το dvd  οδήγησε τον κ.Χρήστο Ζαχόπουλο στο σάλτο μορτάλε , από  το Δεκέμβριο του 2007 έκλεισε τώρα με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου που παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα, έκρινε κατά πλειοψηφία αθώα την Εύη Τσέκου, συμβασιούχο την επίμαχη περίοδο στο υπουργείο Πολιτισμού, για την απόπειρα εκβίασης του τότε προϊσταμένου της, και έκρινε ομόφωνα αθώα την «πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης, αλλά και τους τρεις συγκατηγορούμενούς της, τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη, τον δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη και τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο,  για τις κατηγορίες που αφορούσαν παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η υπόθεση αφορούσε  τη βιντεοσκόπηση ερωτικής συνεύρεσής της Εύης Τσέκους με το Χρ. Ζαχόπουλου, που έγινε από την ίδια. Το επίμαχο υλικό, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, αντιγράφηκε από τους δυο δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπου είχε μεταβεί η Εύη Τσέκου με τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο.

Κατά την άποψη του δικαστηρίου, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας, το βιντεοσκοπημένο υλικό με τις προσωπικές στιγμές των δυο δεν αποτελεί «αρχείο προσωπικών δεδομένων» κατά την έννοια του νόμου. Σύμφωνα με το νόμο, βάσει της απόφασης, για να εκληφθεί ως αρχείο ένα υλικό απαιτείται να είναι ταξινομημένο και ομαδοποιημένο.

ΥΓ.Γκέγκε;
ΥΓ2. Ο Αθώος, του Αθώου,τω Αθώω, τον Αθώο, ω Αθώε.Οι Αθωοι, των Αθώων, τοις Αθώοις, τους Αθώους, ω Αθώοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: