24/6/16

Η Φώφη

Η συνταξιούχος τραπεζικός δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το κοινό μας σπίτι, είναι η μόνη ασφαλής προοπτική για όλους μας. Εμείς οι σοσιαλιστές οφείλουμε να ηγηθούμε της προσπάθειας και να εγγυηθούμε μια νέα πορεία για την Ευρώπη και το μέλλον της». Η Φώφη «σπιτώθηκε» στο Ευρωπαικό Σπίτι μαζί με τους ρουφιάν-ρουφιάν και τον Σόρος. Η ιδρυτική διακήρυξη του Κόμματος της, της 3ης Σεπτεμβρίου, όμως αναφέρει :

« Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, απαλλαγμένης από έλεγχο ή την επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, μιας πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού. Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία,Πίσω από το ΝΑΤΟ, πίσω από τις αμερικάνικες βάσεις είναι οι μονοπωλιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα ντόπια υποκατάστατά τους. Γι' αυτό η κοινωνική απελευθέρωση, αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Κινήματός μας.Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του».

Εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, για το εθνος και το λαό. Η διακηρυξη, δεν λέει πουθενά για «ευρωσπίτι» για άστεγους πολιτικούς. Πέρα βρέχει λοιπόν.

Ο Μανιάτης και η Χρυσή Αυγή έχασαν μια μοναδική ευκαιρία. Έπρεπε σήμερα να χαιρετήσουν τη μνήμη του Αντρέα και να επαναλάβουν τη διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ για εθνική ανεξαρτησία , λαϊκή κυριαρχία, και κοινωνική απελευθέρωση. Περίπου αυτά είπε η Μαρί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωπολογικώς το έχεις χάσει τελείως.
Μετά τον αρχάνθρωπο των Πετραλώνων ακολουθεί ο πιθηκάνθρωπος της Μάνης που εκκολάφθηκε στα σπήλαια του Διρού την περίοδο της χρυσής αυγής.

83 χρόνια από την εθνοσωτήρια ΑΝΑΚΩΧΗ του Πάσχα του Τσολάκογλου που δεν ηταν Δωσίλογος.

 Στη δίκη του 1945, αντί για τον Κατσιμήτρο, τον Τσολάκογλου, τον Μουτούση έπρεπε να δικαστούν           ο Παπάγος , ο Γεώργιος, και ο Τσουδ...