7/6/16

Αλβανία : Ο Χασισοβολώνας της Ευρώπης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής «Corriere della Sera» περισσότερο από το 15% του συνολικού εδάφους της Αλβανίας είναι φυτεμένο με (αφορολόγητη) κάνναβη, που αποτελεί το «εθνικό προϊόν της Αλβανίας», και το πρώτο εξαγώγιμο «είδος».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που επικαλείται τις ιταλικές αρχές, παρά τις προσπάθειες της αλβανικής κυβέρνησης η Χασισοκαλλιέργειες επεκτείνονται και καλύπτουν, (κατ εκτίμηση), το 15,83% της αλβανικής επικράτειας σε σύγκριση με το 12,5% το 2013.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις της ιταλικής αστυνομίας περισσότεροι από χίλιοι τόνοι αλβανικό χασίσι μπήκαν λαθραία το 2015 στην Ιταλία και ο ετήσιος κύκλος εργασιών της παράνομης διακίνησης του αλβανικού χασισιού υπολογίζεται σε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ.
Βάλτε και το Κόσσοβο δίπλα στο Λαζαράτι και έχετε  την πλήρη εικόνα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφηστε τα μιση
και πιαστε το χασισι

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλαδα οι εξυπνοι (μαλλον ανω ηρθε η εντολη) εκαναν τοσο ντορο με τα Ζωνιανα που εξηγαγαν την κανναβη και εφερναν και παραδακι στη χωρα. Τωρα με το αδυσωπυτο κυνηγητο των καλλιεργειων εχουν καθησει να σκεφτουν ποσο χρημα φευγει να στηριξει τη γειτονα χωρα?????? Το ιδιο συμβαινει και με τη χιονατη που θα μπορουσαμε να εχουμε μητρωο χρηστων και να την προμηθευονται ΝΟΜΙΜΑ (με ηλεκτρονικη καρτα) και ΔΩΡΕΑΝ (τιποτα δεν κοστιζει, και το κλιμα μας ειναι ιδεωδες για την καλλιεργεια της)να δουμε ποσο επικερδες θα ηταν το λαθρεμποριο της και η απωλεια πορων καθως και το εγκλημα που τρεφει....Αλλα αμα εχεις να κιανεις με μαλακες τι περιμενεις? Δεν ηταν αναγκη να το διατυμπανισουν αλλα να κανουν στραβα ματια (για την καναβη λεω) και να καταθετουν και οι μεγαλεμποροι σε ειδικο μαυρο ταμειο υπερ των ενοπλων δυναμεων ας πουμε το 30% των κερδων.

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....