1/8/17

Προκαλώ τη Στοά και τους ψευτομασόνους

…..Και πάω γυρεύοντας

Όταν άρχισα να γράφω το 2000 από τη Μόσχα για τους Φίλους του Γένους και τη Φιλογένεια, με αποκαλούσαν «γραφικό».
Μετά, ακολουθώντας το δόγμα Μαρξ, να λένε την αλήθεια την ώρα που έλεγαν ψέματα, οι εν Ελλάδι Μασόνοι, λάνσαραν την «Beneficenza e Filogenia Riunite» (με 66 μέλη).
Η «Φιλογένεια» δεν ήταν Στοά, αλλά «Πατριωτική αδελφότητα». Μυστική Εταιρεία. Και μπορεί να είχε ως μέλη κάποιους τέκτονες αλλά δεν ήταν Μασονική Στοά.
Οι ίδιοι τώρα ομολογούν ότι δεν ξέρουν πότε ιδρύθηκε η «Φιλογένεια» και λένε ψευδώς ότι η Στοά «Filogenia », « αποτελούσε γύρω στο 1809 άλλο τοπικό πυρήνα τεκτόνων στην Κέρκυρα» , ο διακριτικός τίτλος της οποίας αποτελεί αδιαμφισβήτητη αναφορά στο Ελληνικό Γένος, και ότι , «η Στοά είχε μόλις συσταθεί μάλλον αποσχισματικά από την «Beneficenza» και υπέβαλε απευθείας αίτηση για παροχή Συνταγμάτων του Φιλοσοφικού Σκωτικού Δόγματος στην προϊστάμενη αρχή , στο Παρίσι».
Επομένως η Φιλογένεια, ως «Πατριωτική αδελφότητα» και Μυστική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 1800, δεν είχε καμιά σχέση με την πρωτοβουλία ορισμένων τεκτόνων μελών της, που αποχώρησαν από την «Beneficenza» και ζήτησαν από την γαλλική Μεγάλη Ανατολή να τους αναγνωρίσει.
Τελικά οι Γάλοι τους επανένωσαν, υπό την ονομασία «Beneficenza e Filogenia Riunite», σε επίσημη τελετή που έγινε στις 25 Μαίου/6 Ιουνίου 1810 από τον Αυτοκρατορικό Επίτροπο Ματθαίο ντε Λεσσέψ .
Πρώτος Σεβάσμιος της«Beneficenza e Filogenia Riunite» ήταν ο Διονύσιος Ρώμας , 39 ετών τότε , μέλος της Ιόνιας Γερουσίας , τέκτων με ανώτερο βαθμό , και πρώην Σεβάσμιος της «Beneficenza» καθώς και μέλος της γαλλικής «Saint Napoleon».
Καμιά σχέση δεν είχε ο Κόντε Ρώμας και ο Άγγελος Χαλικιόπουλος με την Φιλογένεια.
Ο Δ. Ρώμας, που φρόντισε να αποσταλεί στην Βιέννη το υπόμνημα του «Ιόνιου Λαού», υπέρ της Αγγλικής κατοχής, το 1815 μετονόμασε την «Beneficenza» σε «Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος», και «χάριν προστασίας», κρίθηκε σκόπιμο, να τεθεί «υπό την αιγίδα της αγγλικής βασιλικής οικογενείας», δηλαδή, υπό τον δούκα του Σάσεξ.
Επίτιμος της «Γαληνοτάτης» εκλέχθηκε ο Επικεφαλής της πολιτικής διοίκησης του Άγγλου κατακτητή Ουίλλιαμ Μέγιερ.
Ταυτόχρονα έγιναν δεκτοί στη Στοά οι Βρετανοί τέκτονες.
Οι εξελίξεις αυτές, με την αγγλικη Κατοχή προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση των «Εθνικιστών» της Φιλογένειας, και ο Διονύσιος Ρώμας , υποχρεώθηκε να πάει στη Ζάκυνθο, και να ιδρύσει εκεί μια νέα Στοά, με την ονομασία «Αναγεννηθείς Φοίνιξ» που λειτούργησε με άδεια της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας στις 23 Μαΐου 1815.
Οι Βρετανοί αξιωματικοί παράλληλα, ίδρυσαν στην Κέρκυρα τη Στοά «Πυθαγόρας», η οποία λειτουργούσε στα αγγλικά. Αυτοί οι αγγλόφρονες μασόνοι «πατριώτες», αλά Ρώμας -Χαλικιόπουλος & Co φωτογραφίζονταν στο Πατριωτικό Δοκίμιο, του 1817 που έγραφε: Όλοι βεβαιούσιν, ότι εις τας ψυχάς των εμφωλεύει ο Πατριωτισμός, αλλ' εν υπάρξει εις τα ώτα των περισσοτέρων το όνομα Πατρίς, Πατριωτισμός είναι ήχος ασήμαντος, καθότι η ευγενεστέρα αύτη των αρετών πολλά ολίγας κρίνει αξίας να εκλέξη ως κατοικητήριον της, είναι ευγενής, και δια τούτο αγενών ψυχάς αποστρέφεται, και γενναία, και διά τούτο των φιλάργυρων ούτε την ύπαρξη να ακούη δέν υποφέρει. Κοινωφελής τέλος, και διά τούτο ιδιοφελείς μισεί.
Το «Δοκίμιον περί Πατριωτισμού»,ήταν η απάντηση στα επιχειρήματα των αγγλοφρόνων του «Ιόνιου Λαού», και τόνιζε (στους Έλληνες της Επτανήσου ότι , «η Πατρίς, το Έθνος, η Ευρώπη ολόκληρος τρέφει χρηστάς ελπίδας εις τα υποκείμενα σας», « και με ανυπομονησίαν περιμένει τους καρπούς του ευγενούς πατριωτισμού και των ενδόξων αγώνων σας».
Η σύγκρουση των Φιλογενών, των «Καποδιστριακών», με τους αγγλόφρονες Μασόνους της Στοάς της Ζακύνθου του Ρώμα, που καθοδηγούσαν τον Μαυροκορδάτο , και μέσω εκείνου , τους Υδραίους, τους Δεληγιαναίους & Co , οδήγησε στον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο του 1823.
Η ένταση ανάμεσα στις δυο παρατάξεις, κλιμακώθηκε το 1824, όταν οι «καποδιστριακοί» πρότειναν τον Ιωάννη για Κυβερνήτη της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας την αντίδραση της Επιτροπής της Ζακύνθου που ήδη προετοίμαζε το τοπίο για την υποβολή της «πράξης υποτέλειας».
Σε αυτό το πλαίσιο τα τέκνα της Μητέρας του Κόσμου μασκαρεύονται από προδότες σε Πατριώτες , και ισχυρίζονται ότι ο Ιόνιος λαός, οι πράκτορες του Λονδίνου, « συνομολογούσαν ότι εν συνειδήσει ήσαν μέτοχοι του ελληνισμού».
Μεγαλύτερη άπατη δεν έχει ξαναγίνει.Κλέβουν την ταυτότητα του άλλου, και ισχυρίζονται οι πράκτορες του Λονδίνου, ότι «εδραίωσαν τον ελευθεροτεκτονισμό στον τόπο τους , προμαχώνα της Ελλάδας».
Το απόλυτο ψεύδος .
Η Στοά της Επτανήσου και οι τέκτονες μέλη της ήταν προμαχώνας της Αγγλίας.

Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ.Οι ολίγοι μη πράκτορες, που ξέκοψαν με τους Ρώμα και Χαλικιόπουλο δημιούργησαν το 1818, τη Στοά του «Αγίου Ιωάννη (Καποδίστρια) του Φοίνικα», που λειτούργησε άτακτα, ως το 1843.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ Χατζάρα σε προκαλώ να γράψεις κάτι για την Βενεζουέλα και να μην κάνεις τουμπεκί...

Και επιτέλους, παραδέξου το, όσοι ηγέτες είχαν τα @@ να τα βάλουν με τους Αμερικανοσιωνιστές (Κάστρο, Τσε Γκεβάρα, Μιλόσεβιτς, Τσάβες, Μαδούρο) ήσαν όλοι κομμούνια!

Γιατί απλά όλοι οι υπόλοιποι ηγέτες είναι κότες λυράτες... Και ο Πούτιν, τον οποίο θαυμάζεις, ακόμη κομμούνι είναι στην ψυχή...

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λες ρε μαλακιασμενο;
Που τα κομμουνια ταβαλαν με ποιους; Τους .....αμερικακοσιωνιστες;
Βρε βλαμμενε ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ειναι κι αυτοι. Τοσο σου κοβει; Τι ΔΕΝ καταλαβαινεις;

Ανώνυμος είπε...

Καλά, λέγε μαλακίες εσύ, κομμούνια οι Αμερικανοί! Για αυτό θέλουν να φάνε Κιμ Γιονγκ Ουν και Μαδούρο; Τόσο σου κόβει...

Ανώνυμος είπε...

Ειδες που σου ειπα οτι εισαι βλαμμενο; και εχω δικιο;
Οι Αμερικανοι μαλακα, ΟΥΤΕ που ξερουν ποιος ειναι ο Γιονγκ Κιμ Γκουν Φου Μαν Τσου, ουτε που ξερουν κατα πουθε πεφτει η Βορεια Κορεα. Εδω που τα λεμε ουτε που τους νοιαζει. Τα κομμουνια οι εβραιοι (αντε να στο κανω φραγκοδιφραγκα) που κυβερνανε την Αμερικη εχουν φαει τα λυσσακα τους να ολοκαυτωσουν ολο το κοσμο.


Πρωην Προεδρος της Μαλαισιας, Μοχαμεντ Μαχατιρ:
"Οι εβραιοι κυβερνανε τον κοσμο με πληρεξουσιους. Βαζουν ΑΛΛΟΥΣ να πολεμανε και να πεθαινουν για αυτους".

Ανώνυμος είπε...

Oι Κομμουνιστές και οι Καπιταλιστές είναι παιδάκια τού εβραϊσμού.
Καμμία διαφορά δεν έχουν.