19/8/17

1991. Το Πραξικόπημα των Ηλιθίων

Η άνοδος στην κοινωνική πυραμίδα είναι μια ελεγχόμενη από τα Πάνω διαδικασία. Και αυτοί που την ελέγχουν έχουν τη φυσική τάση να εξοντώνουν όσους είναι επικίνδυνοι για να τους αναρέψουν.
Ο πολιτικός νόμος της γραφειοκρατίας διδάσκει ότι στους κάτω ορόφους της Πυραμίδας εισέρχονται λιγότερο ικανοί και λιγότερο έξυπνοι, από τους Ενοίκους των Άνω Ορόφων.
Μερικοί απελπισμένοι από τον παραγκωνισμό τους έξυπνοι άνθρωποι προσπαθούν να υποκριθούν τον ηλίθιο και κάνουν τον Καραγκιόζη προκειμένου να προωθηθούν, αλλά δεν επιτυγχάνουν απολύτως τίποτα μακροπρόθεσμα, διότι και η απλή παρουσία του ευφυούς είναι για το βλάκα στο έπακρο προκλητική.
Το μίσος, ο φθόνος και ο φόβος που προκαλεί ο έξυπνος με την εμφάνισή του, κινητοποιεί ολόκληρο τον αμυντικό μηχανισμό του βλάκα, που τον αποβάλλει από τις τάξεις του καθεστώτος , διατηρώντας την «παράταξή» πάντα «καθαρή» από την εξυπνάδα. Διότι δυό κεφάλια για να συνεννοηθούν πρέπει να είναι ή εξίσου άδεια ή εξίσου πλήρη.
Έτσι, ενώ η συνεννόηση μεταξύ ηλιθίων είναι δυνατή, η συνεννόηση μεταξύ ηλιθίων και ευφυών είναι απολύτως αδύνατη.
Αυτό το εξασφάλιζε ο μηχανισμός του Λενινιστικού, Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού και της Αυτοκριτικής.

Συν τω χρόνω η σοβιετική βλακοκρατία κατέλαβε την Κορυφή.
Ο βλάξ Γκρμπατσώφ. που δεν του πήραν την εξουσία. Είναι ο μοναδικός ηγέτης στην ανθρώπινη Ιστορία που την έχασε και δεν κατάλαβε πως.
Ο Γκορμπατσώφ ήταν ο ιδανικός σοβιετικός βλάκας.

Το 1966 ανεδείχθη Γραμματέας της τοπικής Επιτροπής του Κ.Κ.Σ.Ε. στη Σταυρούπολη. Στην αρμοδιότητα του ήταν το «Σανατόρια» του Πιατιγκόρσκ , όπου πήγαιναν όλοι οι ηλίθιοι γέροντες του ΚΚΣΕ για να πίνουν υγιεινό νερό και να κάνουν λουτρά. Ο Γκορμπατσώφ φρόντιζε να είναι πάντα όλα στην ώρα τους. και οι γέροντες των συμπαθούσαν.
Το 1971 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Το 1978 μπήκε στη Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής, το 1979 εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ.Σ.Ε. και το 1985, με πρόταση του γεοντα Γκρομύκο διαδέχτηκε τον αποθανόντα γεροντα Κονσταντίν Τσερνιένκο, ως Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Σ.Ε. Και διέλυσε τη Σοβ. Ένωση.
Μάλιστα είναι τόσο βλάκας που σε συνεντεύξεις του έλεγε ότι, « οι ηγέτες της Δύσης δεν ήθελαν να καταρρεύσει η ΕΣΣΔ, γιατί ανησυχούσαν για τις επιπτώσεις της διάλυσης». Τόσο μαλάκας.
Οι Αμερικανοί του διέλυσαν τη χώρα και δήλωνε ότι, «ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους».
Τόσο απίστευτα μαλάκας ήταν ο Γκορμπατσόφ.

Στις 19 Αυγούστου 1991, έκαναν πραξικόπημα οι άλλοι ηλίθιοι. Οι από κάτω.
Από το Κόμμα και τις μυστικές υπηρεσίες. Εμπνευστές του πραξικοπήματος ήταν ο αντιπρόεδρος Γενάντι Γιανάγιεφ, ο αρχηγός της KGB Βλαντιμίρ Κριούτσκοφ και οι υπουργοί Αμυνας και Εσωτερικών. Ανίκανοι.
Όπως είπε ο βλαξ Γκορμπατσόφ . ποτέ δεν πίστεψε ότι «ήταν τόσο ηλίθιοι για να τον ρίξουν». Και τους πήρε τα σώβρακα ο μέθυσος Γιέλτσιν, που ήταν περισσότερο αποφασιστικός παρότι κρετίνος, και μεθυσμένος για εξουσία.

Ο βλάξ Μπόρις Γιέλτσιν, έγινε ήρωας από το τίποτα, ανεβαίνοντας σε ένα τεθωρακισμένο και βγάζοντας «δεκάρικους πύρινους» λόγους κατά των πραξικοπηματιών.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δρ.ΠΑΟΥΛ ΓΙΟΖΕΦ ΓΚΕΜΠΕΛΣ-Ο ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΣ

Γεννηθηκε στις 29 Οκτωβριου 1897 στο Reydt,ενα υφαντουργικο κεντρο 30.000 περιπου κατοικων,στη Ρηνανια.Ο πατερας του,Φριτς Γκεμπελς ηταν αρχιεργατης σε ενα τοπικο υφαντουργειο.Η μητερα του,Μαρια Καταρινα Οντενχαουζεν,ηταν κορη σιδηρουργου.Αμφοτεροι οι γονεις ησαν ευλαβεις καθολικοι.
Ο Γκεμπελς,δεν γεννηθηκε-οπως πολλοι πιστευουν-με το ενα ποδι παραμορφωμενο.Σε ηλικια 7 ετων προσβληθηκε απο οστεομυελιτιδα(φλογωση του μυελου των οστων).Μια εγχειρηση στον αριστερο του μηρο υπηρξε ανεπιτυχης και το αριστερο του ποδι παρεμεινε βραχυτερο του δεξιου και καπως πιο ατροφικο.Το μειονεκτημα αυτο,το οποιο τον αναγκαζε να βαδιζει χωλαινοντας,υπηρξε πληγμα στην ψυχοσυνθεση του μικρου Γκεμπελς,ο οποιος για να αντισταθμισει αυτην την σωματικη αδυναμια,φροντησε να αναπτυξει το Πνευμα του.
Ο Γιοζεφ Γκεμπελς απεκτησε το πλειστον της μορφωσεως του μεσω των καθολικων.Φοιτησε σε ενα καθολικο ενοριακο δημοτικο σχολειο και κατοπιν στο γυμνασιο του Reydt.Μια υποτροφια εκ μερους της Καθολικης Εταιριας "Αλμπερ Μαγηνους" του επετρεψε να συνεχιση στο πανεπιστημιο-στην πραγματικοτητα σε 8 πανεπιστημια.Πριν λαβη το διπλωμα του ως διδακτωρ της Φιλοσοφιας απο την Χαϊδελβεργη το 1921,σε ηλικα 24 ετων,ειχε σπουδασει στα πανεπιστημια της Βοννης,του Φραϊμπουργκ,της Βυρτσμπουργκ,της Κολωνιας,της Φραγκφουρτης,του Μοναχου και του Βερολινου.Στα διασημα αυτα πανεπιστημια-το ανθος της ανωτερας μαθησεως της Γερμανιας-ο Γκεμπελς σπουδασε Φιλοσοφια,Ιστορια,Φιλολογια,Τεχνη,Ελληνικα και Λατινικα.Ειχε την προθεση να γινει συγγραφεας.Το ετος κατα το οποιο ανεκηρυχθη διδακτωρ εγραψε ενα αυτοβιογραφικο μυθιστορημα("Μιχαηλ"),αλλα δεν βρηκε εκδοτη,και τα επομενα 2 ετη τελειωσε δυο θεατρικα εργα,"Ο Οδοιπορος"(περι του Ιησου Χριστου) και "Ο Μονηρης Ξενος"-αμφοτερα σε στιχους.(Ο "Μιχαηλ" θα δημοσιευθη το 1929,οταν ο Γκεμπελς ειχε πλεον γινει γνωστος στη Γερμανια ως ηγετικο στελεχος του NSDAP.Ο "Ο Οδοιπορος" θα ανεβει στη σκηνη οταν ο Γκεμπελς ειχε γινει υπουργος της Προπαγανδας και προϊσταμενος του γερμανικου θεατρου).
Δεν ειχε καλυτερη τυχη στη δημοσιογραφια.Η μεγαλη-φιλελευθερη-καθημερινη εφημεριδα "Μπερλινερ Ταγκεμπλατ",επεστρεψε επανειλημμενως τα πολυαριθμα αρθρα του,που της υπεβαλε και απερριψε την αιτηση του να προσληφθη σ'αυτην ως ρεπορτερ.Μια αλλη απογοητευση,ηταν οτι λογω της αναπηριας του δεν μπορεσε να υπηρετηση στον Πολεμο,στερουμενος ετσι της εμπειριας η οποια φαινοταν-τουλαχιστον στην αρχη-τοσο ενδοξη για του νεους της γενιας του.Παρ'αυτα,κατα την εποχη του πανεπιστημιου αλλα και αργοτερα, οταν ηταν προπαγανδιστης εξεγερσεως εναντιον των Γαλλων και των Βελγων στην κατοχη του Ρουρ το 1922,πολλακις εμφανισε τον εαυτο του ως παλαιμαχο τραυματια του πολεμου-με σχετικη επιτυχια.

Ανώνυμος είπε...

Ουτε στον ερωτα ειχε μεγαλη τυχη,αν και "σ'ολη του τη ζωη ειχε εσφαλμενως εκλαβει τις ερωτοτροπιες του,οι οποιες κατεστησαν διαβοητοι κατα τα ετη που ηταν στην εξουσια,ως μεγαλους ερωτες"(Κουρτ Ρηζ,Ιωσηφ Γκεμπελς).Τα ημερολογια των ετων 1925-26,οταν ηταν 28 και 29 ετων(και οταν μολις προ ολιγου ειχε προωθηθη στο Κομμα απο τον Στρασσερ),βριθουν απο παραπονα εναντιον ερωμενων του-απο τις οποιες,οπως φαινεται σ'αυτα,ειχε πολλες συγχρονως,π.χ.
14/8/1925:"Η Αλμα μου εγραψε ενα επιστολικο δελταριο απο το Μπαντ Χαρτζμπουργκ.Το πρωτο μηνυμα απ'αυτην,επειτα απο εκεινη τη νυχτα.Αυτο το πειρακτηρι,η χαριτωμενη Αλμα!
Ελαβα την πρωτη επιστολη απο την Ελζε,απο την Ελβετια.Μονο η αγαπημενη μου Ελζε δυναται να γραφει κατ'αυτον τον τροπο...Σε λιγο καιρο θα μεταβω στον Ρηνο για μια εβδομαδα να μεινω εντελως μονος.Κατοπιν θα ελθη η Ελζε...Ποσο ευτυχης ειμαι εκ των προτερον!"
15/8/1925:"Τις μερες αυτες σκεφτομαι συχνα την Ανκε...Τι θαυμασιο ηταν το ταξιδι μαζι της.Τι υπεροχη γυναικα!
Ποθω την Ελζε.Ποτε θα την εχω παλι στην αγκαλια μου;Αγαπημενη μου Ελζε,ποτε θα σε ξαναδω;
Αλμα,αγαπημενη μου πουπουλενια!
Ανκε,δεν θα σε λησμονησω ποτε!"
27/8/1925:"Τρεις μερες στον Ρηνο...Καμμια ειδηση απο την Ελζε...Μηπως ειναι θυμωμενη μαζι μου;Ποσο υποφερω γι'αυτην!Μενω στο ιδιο δωματιο που ειχα μεινει μαζι της την παρελθουσα Πεντηκοστη.Τι σκεψεις!Τι αισθηματα!Γιατι δεν ερχεται;"
3/9/1925:"Η Ελζε ειναι εδω!Την Τριτη επανηλθε απο την Ελβετια,ευτραφης,με μεγαλα στηθη,υγιης,χαρουμενη και ηλιοκαμμενη.Ειναι πολυ ευτυχης και με κεφι.Ειναι καλη μαζι μου και μου προξενει πολυ χαρα".
14/10/1925:"Γιατι η Ανκε θελει να με εγκαταλειψη;Δεν πρεπει να σκεφτομαι αυτα τα πραγματα".
21/12/1925:"Υπαρχει μια καταρα αναμεσα σε μενα και τις γυναικες.Ουαι σε εκεινες που με αγαπουν!"
26/12/1925:"Στο Κρεφελντ την προηγουμενη νυχτα με τον Εςς.Εορτασμος των Χριστουγεννων.Μια υπεροχη,ωραια κοπελα απο την Φρανκονια.Ειναι ο τυπος μου.Στο σπιτι της,παρα την βροχη και την καταιγιδα.Ω ρεβουαρ!
Η Ελζε ηρθε."
6/2/1926:"Ποθω μια γλυκια γυναικα!Τυραννικος πονος!".
Ο Γκεμπελς ουδεποτε λησμονησε την "Ανκε"-την Ανκε Χελχορν,τον πρωτο του ερωτα,που την ειχε συναντησει κατα την δευτερη του εξαμηνια στο Φραϊμπουργκ.Το ημερολογιο ειναι γεματο απο εκφρασεις ποθου για την "σκοτεινοξανθη καλλονη" και απο την μετεπειτα απογοητευση του διοτι τον εγκατελειψε.Αργοτερα,οταν εγινε ο υπουργος Προπαγανδας,αποκακυψε στους φιλους γιατι τον εγκατελειψε:"Με αφησε επειδη ο αλλος ειχε περισσοτερα χρηματα και ηδυνατο να της προσφερει γευματα και να την πηγαινει στα θεατρα....Σημερα θα ηδυνατο να ειναι η συζυγος του Υπουργου Προπαγανδας!Ποσο μετανιωμενη θα πρεπει να αισθανεται!".
Η Ανκε παντρευτηκε και διεζευχθη τον "αλλον" και το 1934 επανηλθε στο Βερολινο,οπου ο Γκεμπελς της εδωσε εργασια σε ενα περιοδικο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκεμπελς,ακουσε πρωτη φορα τον Χιτλερ,σε μια ομιλια του,στο Τσιρκους Κρονε του Μοναχου,τον Ιουνιο του 1922.Πρεπει να του εκανε τρομερη εντυπωση ο λογος του-μην ξεχναμε οτι ο Γκεμπελς ηταν και ο ιδιος καταπληκτικος ρητορας.14/6/1922:"Χθες στην ομιλια του Χιτλερ.Εχω αναγεννηθη!Τωρα γνωριζω ποιον δρομο θα ακολουθησω...Αυτο υπηρξε μια εντολη!".Ο Γκεμπελς συναντησε τον Γκρεγκορ Στρασσερ,και αυτος τον γωρισε στον Χιτλερ.Φαινεται οτι και οι δυο αντιληφθηκαν αμεσως τις ικανοτητες του και ετσι ο νεαρος εγινε μελος του NSDAP,παρακαμπτοντας το καταστατικο που ελεγε οτι βασικο προαπαιτουμενο για να εισελθει καποιος στο Κομμα ηταν να εχει υπηρετησει στον Στρατο(ο Γκεμπελς ηταν Ι5).
Ο θαυμασμος του για τον Χιτλερ συνεχισε να αυξανεται.Στην δικη για το Κινημα της Μπυραριας,στην απολογια του Χιτλερ,ο Γκεμπελς εμεινε εκστασιασμενος.Οταν εκδοθηκαν οι αποφασεις,εγραψε μια επιστολη στον Χιτλερ:"Ως ανατελλων αστρο εμφανισθηκατε προ των καταπληκτων οφθαλμων μας,σε εναν κοσμο σκεπτικισμου και απογνωσεως[...]Για πρωτη φορα ειδαμε εναν ανθρωπο,ο οποιος απεσπασε το προσωπειο απο προσωπα παραμορφωμενα απο την πλεονεξια,απο τα προσωπα μετριων κοινοβουλευτικων ανθρωπακων...Στο δικαστηριο του Μοναχου, υψωθηκε μπροστα μας το μεγαλειο του Ηγετη.Εκεινα που ειπατε ειναι οι μεγαλυτεροι λογοι που ελεχθησαν στην Γερμανια απο την εποχη του Βισμαρκ.Κατονομασατε τις αναγκες μιας ολοκληρης γενιας,η οποια αναζητει ανδρες με αποστολη.Εκεινα που ειπατε ειναι η κατηχηση της νεας πολιτικης πιστεως,που γεννηθηκε απο την απογνωση μιας καταρρευσης,απο εναν κοσμο χωρις Θεο...Σας ευχαριστουμε.Μια μερα η Γερμανια θας σας ευχαριστηση..."
Εγινε γραμματεας του Στρασσερ και ο κυριοτερος συμβουλος του.Συντομα αναδειχτηκε σε ηγετικη φυσιογνωμια του Κομματος.Ο ριζοσπαστισμος του Στρασσερ και οι σοσιαλιστικες του τασεις ηταν εκεινα που κυριως προσελκυαν τον νεαρο Γκεμπελς. Αμφοτεροι ηθελαν να συγκροτησουν το κομμα απο το προλεταριατο.Εκεινη την εποχη το ημερολογιο του Γκεμπελς ειναι πληρες εκφρασεων συμπαθειας για τον κομμουνισμο,π.χ.23/10/1925:"Σε τελικη αναλυση,θα ηταν καλυτερο για εμας να τελειωσουμε την υπαρξη μας υπο τον μπολσεβικισμο παρα να υποφερουμε την δουλεία υπο τον καπιταλισμο."
31/1/1926:"Σκεφτομαι οτι ειναι φοβερο οτι εμεις(σ.σ. οι ναζιστες) και οι κομμουνιστες κτυπαμε οι μεν τα κεφαλια των δε...Που δυναμεθα καποτε να συναντηθουμε με τους κομμουνιστες ηγετες;".Κατα την εποχη εκεινη δημοσιευσε μια ανοιχτη επιστολη προς εναν κομμουνιστη ηγετη,διαβεβαιων αυτον οτι ο ναζισμος και ο κομμουνισμος ηταν στην πραγματικοτητα το ιδιο πραγμα:"Εσεις και εγω",ελεγε,"μαχομεθα αλληλους,αλλα δεν ημαστε πραγματικοι εχθροι."
Για τον Αδολφο Χιτλερ, αυτο ηταν αιρεση εκ των κατω και αρχισε να παρακολουθει με αυξανομενη ανησυχια τις προσπαθειες των αδελφων Στρασσερ και του Γκεμπελς για την ιδρυση μια ισχυρης,προλεταριακης,ριζοσπαστικης πτερυγας του κομματος στον βορρα.Εαν αφηνοντο μονοι οι ανθρωποι αυτοι θα ηδυνατο να αιχμαλωτησουν το Κομμα και για σκοπους προς τους οποιους ο Χιτλερ αντετιθετο βιαιως.Η αναποφευκτος αναμετρηση επηλθε το φθινοπωρο του 1925 και τον Φεβρουαριο του 1926.

Ανώνυμος είπε...

Αυτη εξεβιασθη απο τον Στρασσερ και τον Γκεμπελς επι μιας υποθεσης,η οποια προκαλεσε σημαντικη αναστατωση στην Γερμανια την εποχη εκεινη.Ηταν η προταση των σοσιαλδημοκρατων και των κομμουνιστων,οπως τα εκτεταμενα κτηματα και η αλλη ακινητη περιουσια των εκπτωτων βασιλικων και πριγκηπικων οικογενειων,κατασχεθουν και περιελθουν στο Κρατος("στη Δημοκρατια",οπως ελεγαν).Το ζητημα τεθηκε σε δημοψηφισμα,συμφωνα με το συνταγμα της Βαϊμαρης.Οι Στρασσερ και Γκεμπελς προτειναν οπως το Κομμα συνταχθη με τους κομμουνιστες και τους σοσιαλιστες και υποστηριξη την εκστρατεια υπερ της αποστερησεως των ευγενων απο τις περιουσιες τους.
Ο Χιτλερ ηταν εξω φρενων.Πολλοι απο τους πρωην ηγεμονες ειχαν προσφερει συνεισφορες στο κομμα.Επι πλεον αρκετοι εκ των μεγαλοβιομηχανων ειχαν αρχισει να ενδιαφερονται οικονομικως για το κινημα του Χιτλερ, επειδη ακριβως υποσχοταν να συντριψει τους σοσιαλιστες,τους κομμουνιστες,τις συνδικαλιστικες οργανωσεις κλπ.Εαν οι Στρασσερ και Γκεμπελς προχωρουσαν στην πραγματοποιηση των σχεδιων τους,οι πηγες των εσοδων του κομματος θα στερευαν αμεσως.Εν τουτοις,πριν ο Χιτλερ προλαβει να ενεργησει,ο Στρασσερ συγκαλεσε μια συνοδο των ηγετων του κομματος της βορειας περιφερειας στο Αννοβερο,στις 22 Νοεμβριου 1925.Σκοπος της συνοδου ηταν οχι μονο να κανει τον βορειο κλαδο του NSDAP να υποστηριξη την προσπαθεια προς πραγματοποιηση των κατασχεσεων,αλλα και να αναγγειλη ενα νεο οικονομικο προγραμμα,το οποιο θα καταργουσε τα "αντιδραστικα" 25 σημεια που ειχαν υιοθετηθη το 1920.Οι Στρασσερ και Γκεμπελς ηθελαν να εθνικοποιησουν τις μεγαλες βιομηχανιες και τα μεγαλα κτηματα και να αντικαταστησουν το Ραϊχσταχ με μια "συντεχνιακη Βουλη",συμφωνα με τις φασιστικες γραμμες.Ο Χιτλερ αρνηθηκε να παραστη στη συνοδο,αλλα εστειλε τον Γκοντφρηντ Φεντερ να τον αντιπροσωπευσει και να συντριψει τους ανταρτες.Ο Γκεμπελς απαιτησε να εκδιωχθει ο Φεντερ("δεν θελουμε κατασκοπους",ανεκραξε).Πολλοι ηγετες ησαν παροντες,οι οποιοι αργοτερα θα διεκρινοντο στο Γ' Ραϊχ-ο Μπερναντ Ρουστ,ο Εριχ Κοχ,ο Χανς Κερλλ,ο Ρομπερτ Λεϋ-αλλα μονο ο Λεϋ,ηγετης του κομματος στην Κολωνια,υποστηριξε τον Χιτλερ. Οταν ο δρ.Λεϋ και ο Φεντερ υποστηριξαν οτι η συνοδος βρισκεται εν αταξια και οτι τιποτα δεν μπορει να γινει χωρις τον Χιτλερ,τον υπερτατο αρχηγο,ο Γκεμπελς εγερθηκε και εκραυγασε:" Αξιω,οπως ο μικροαστος Αδολφος Χιτλερ αποπεμφθη απο το Κομμα!"
Ο υβριστικος νεαρος Γκεμπελς ειχε πλεον προχωρησει πολυ απο τοτε που εισηλθε στο κομμα και η γοητεια που αρχικως ειχε εξασκησει πανω ο Χιτλερ,φαινεται οτι πλεον ειχε καταπεσει...
Με μονους τους Λεϋ και Φεντερ διαφωνουντας,η συνοδος του Ανοβερρου υιοθετησε το νεο οικονομικο προγραμμα του Στρασσερ και ενεκρινε την αποφαση να συνταχθουν με τους μαρξιστες στην εκστρατεια του δημοψηφισματος για την κατασχεση των περιουσιων των βασιλικων και πριγκηπικων οικογενειων.

Ανώνυμος είπε...

Και ζήσανε αυτοί καλά με το Κατοχικό Δάνειο που πήραν από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες... Ύμνους στους κλεφτοκοτάδες Γερμανούς θα κάνουμε εδώ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Χιτλερ περιμενε την ωρα του και στις 14 Φεβρουαριου 1926,περασε στην αντεπιθεση.Συγκαλεσε μια συνελευση στη Μπαμπεργκ,στη νοτιο Γερμανια,διαλεγοντας με πονηρια μια ημερα της εβδομαδας που ηταν δυσκολο για τους βορειους ηγετες να απομακρυνθουν απο τις εργασιες τους.Μονο οι Στρασσερ και Γκεμπελς ηδυνηθησαν να παραστουν.Εννοειται οτι τους υπερεβαιναν κατα πολυ σε αριθμο οι υπο του Χιτλερ επιλεγεντες ηγετες του νοτου.Και κατοπιν επιμονης του Χιτλερ,αναγκαστηκαν να συνθηκολογησουν και να εγκατελειψουν το προγραμμα τους.Οι γερμανοι ιστορικοι του Εθνικοσοσιαλισμου,Ολντεν και Χαϊντεν,οπως και οι μη γερμανοι ιστορικοι,που οδηγηθηκαν απ'αυτους,εγραψαν οτι σ'αυτην την συνοδο,ο Γκεμπελς απαρνηθηκε αναφανδον τον Στρασσερ και προσχωρησε στον Χιτλερ.Ομως τα Ημερολογια του Γκεμπελς,ανακαλυφθεντα απο τις Συμμαχικες υπηρεσιες πληροφοριων την δεκαετια του '50,δλδ πολυ αργοτερα αφοτου οι δυο συγγραφεις εγραψαν τα βιβλια τους,αποδεικνυουν,οτι ο Γκεμπελς δεν εγκατελειψε τον Στρασσερ τοσο αποτομα.Καταδεικνυουν οτι ο Γκεμπελς παρ ολο που πειθαρχησε στον Χιτλερ,φρονει οτι ο Φυρερ ειχε πληρως αδικο και οτι-για την ωρα τουλαχιστον-δεν ειχε καμμια προθεση να προσχωρησει σ'αυτον,π.χ.εγραψε στις 15/2/1926(την επομενη της συνοδου στη Μπαμπεργκ):"Ο Χιτλερ ομιλει επι 2 ωρες.Αισθανομαι σαν να με εχουν ξυλοκοπησει.Τι ειδους Χιτλερ ειναι αυτος;Αντιδραστικος;Εχει τελειως αδικο στη ρωσικη υποθεση.Η Ιταλια και η Αγγλια ειναι οι φυσικοι μας συμμαχοι!Τρομερο!...Η Ρωσια ειναι ο υπερτατος εχθρος!...Το θεμα της ιδιωτικης περιουσιας της αριστοκρατιας δεν πρεπει ουτε καν να θιγη!Φρικτο!...Δεν δυναμαι να προφερω ουτε μια λεξη.Αισθανομαι σαν να με εχουν χτυπησει στο κεφαλι...Δεν εχω πλεον πληρη πιστη στον Χιτλερ.Αυτο ειναι τρομερο:τα στηριγματα μου αφερεθηκαν κατω απο τα ποδια μου".Για να δειξει σε ποιον ανηκε η πιστη του,μετεβη στον σταθμο με τον Στρασσερ και προσπαθησε βα τον παρηγορησει.Μετα μια εβδομαδα,στις 23 Φεβρουαριου, σημειωνει:
"Μακρα συζητηση με τον Στρασσερ.Αποτελεσμα:Δεν πρεπει να ζηλευουμε τον οχλο του Μοναχου για την πυρρειο νικη του.Πρεπει να αρχισουμε παλι τον αγωνα υπερ του σοσιαλισμου".Αλλα ο Χιτλερ ειχε ζυγισει καλυτερα τον φλογερο νεαρο Ρηνανο.

Ανώνυμος είπε...

29/3/1926:"Σημερα πρωϊ μια επιστολη απο τον Χιτλερ.Πρεπει να εκφωνησω εναν λογο την 8η Απριλιου στο Μοναχο".
7/4/1926:"Το αυτοκινητο του Χιτλερ αναμενει.Οποια βασιλικη υποδοχη!Θα μιλησω στην ιστορικη Μπυργκερμπρωϋ!(σ.σ.η Μπυραρια του Κινηματος).Την επομενη μιλησε απο αυτη την εξεδρα με τον Φυρερ.Τα εγραψε ολα στην εγγραφη της 8ης Απριλιου:"Ο Χιτλερ τηλεφωνει.Η καλοσυνη του παρα την Μπαμπεργκ,μας κανει και ντρεπομαστε...Στις 2.00 μ.μ. μεταβαινουμε στην Μπυργκερμπρωϋ. Ο Χιτλερ ειναι ηδη εκει.Η καρδια μου χτυπαει τοσο δυνατα,κοντευει να σπασει.Εισερχομαι στην αιθουσα.Ενθουσιωδης υποδοχη.. Ομιλω επι δυομιση ωρες...Ο κοσμος φωναζει και κραυγαζει!Στο τελος ο Χιτλερ με αγκαλιαζει!Ειμαι τοσο ευτυχισμενος...Ο Χιτλερ ειναι παντα στο πλευρο μου".
Μετα απο λιγες μερες,ο Γκεμπελς παραδοθηκε πληρως.
13/4/1926:"Ο Χιτλερ ομιλει επι τρεις ωρες.Λαμπρα.Δυναται να σας κανει να αμφιβαλετε για τις δικες σας αποψεις.Η Ιταλια και η Αγγλια συμμαχοι μας.Η Ρωσια θελει να μας καταβροχθιση...Τον αγαπω...Τα εχει σκεφθη ολα πληρως.Το ιδεωδες του:ενας δικαιος κολλεκτιβισμος και ατομισμος.Οσον αφορα το εδαφος-το παν ανηκει στον λαο.Η παραγωγη πρεπει να ειναι δημιουργικη και ατομιστικη.Τραστ,μεταφορες κλπ πρεπει να ανηκουν στην κοινωνια...Τωρα αισθανομαι ανετα ως προς αυτον...Υποκλινομαι προ του μεγαλου ανδρος,προ της πολιτικης αυτης μεγαλοφυϊας".
Οταν ο Γκεμπελς αναχωρησε απο το Μοναχο στις 17 Απριλιου ηταν ανθρωπος του Χιτλερ και επροκειτο να παραμεινη ο πιστοτερος οπαδος του μεχρι της τελευταιας του πνοης.Στις 20 Απριλιου εγραψε προς τον Χιτλερ για τα γενεθλια του:"Αγαπητε και σεβαστε Αδολφε Χιτλερ!Εχω μαθει τοσα πολλα πολλα απο εσας...Με κανατε τελικα να δω το φως.. " Και την ιδια νυχτα εγραψε στο ημερολογιο του:"Ειναι 37 ετων.Αδολφε Χιτλερ σ'αγαπω γιατι εισαι συγχρονως μεγας και απλος...Αυτα ειναι τα γνωρισματα της μεγαλοφυϊας".
Τον Αυγουστο διεκοψε και δημοσια τις σχεσεις του με τον Στρασσερ σε ενα αρθρο του στον Λαϊκο Παρατηρητη(Volkischer Beobachter):"Μονο τωρα αναγνωριζουμε αυτο πραγματικα ειστε:επαναστατες στα λογια αλλα οχι στα εργα( σ.σ. για τον Στρασσερ και τους οπαδους του)[...]Μην ομιλειτε τοσο πολυ για ιδεωδη και μην εξαπτετε τους εαυτους σας πιστευοντας οτι ειστε οι εφευρετες και οι προστατες των ιδεωδων αυτων[...]ο Χιτλερ ειναι μεγαλυτερος απο εμας,απο εμας και απο εσας.Ειναι το οργανο της Θειας θελησεως που διαμορφωνει την Ιστορια,με ενα νεο,δημιουργικο παθος".
Στα τελη Οκτωβριου,ο Χιτλερ εκανε τον Γκεμπελς γκαουλαϊτερ του Βερολινου,με εντολη να εκκαθαρισει τους φιλονεικουντας μεταξυ τους S.A.,οι οποιοι παρεμποδιζαν την αναπτυξη της κινησεως και να καταστηση την πρωτευουσα υπερ του Εθνικοσιαλισμου.Το Βερολινο ηταν "ερυθρο”.Η πλειοψηφια των ψηφοφορων ηταν σοσιαλιστες και κομμουνιστες."Ο μολις 29 ετων αδαμαστος Γκεμπελς, ο οποιος εντος εναμιση ετους ανηλθε απο το μηδεν στα υψηλοτερα κλιμακια του NSDAP,επεδοθη στην εκτελεση της αποστολης του στην μεγαλη βαβυλωνειο πολη"(Κουρτ Ρηζ,Ιωσηφ Γκαιμπελς).

Ανώνυμος είπε...

στον/την Σάβ Αυγ 19, 11:09:00 μ.μ. και Σάβ Αυγ 19, 11:56:00 μ.μ.

ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ πρεπει νασαι για να αντιγραφεις την εβραιογουϊκι για την βιογραφια ενος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ; Αλλα και βαρεμενο εβραιοκουμμουνι;

Ανώνυμος είπε...

Σκασε πιθηκα-κομμουνα.Αν υπηρχε στη βκιπεδια δεν θα εγραφες μαλακιες τοσες μερες.
Εδω μεσα θα ξενυχτας και θα μαθαινεις γραμματα και οχι πως θα κοβεις λαιμους με τα κονσερβοκουτια.
Γκεκε απογονε κατσαπλιαδων;

Ανώνυμος είπε...

Σκασε πιθηκα μαρξιστα.Θα πληρωσετε για ολα τα εγκληματα και για ολες τις ζημιες που κανατε στη Χωρα,αλητες δολοφονοι κατσαπλιαδες βουλγαροσποροι!

DIMOKLITOS είπε...

JOSEPH GABELS??? JEW OR NOT JEW? HITLER'S FINANCING FROM WHOM? JEWS OR NOT JEWS? WHY THE MAJORITY OF GREEK YOUTH HAVE AS THEIR IDOL HITLER, STALIN, TROTSKI AND NOT THE GREEK WARRIORS LIKE THEMISTOKLE, ACHILES, ULYSSES, PITAKOS OR ARISTIDES? WHO IS THE REAL GREEK, THE PERSON WHO COPIES FOREIGNERS OR THE PERSON WHO CREATS SOMETHING FROM ZERO??

Ανώνυμος είπε...

Ο Παύλος Ιωσήφ και ο μαυριδερός Χίτλερ είναι "πραγματικοί Γερμανοί" τόσο μακάκας ΟΥΓΚ είσαι.
Κάτι σαν και εσένα και τον Καιάδα θέλουν για να βγαίνει το μεροκάματο του ανεπάγγελτου.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ γιατί λατρεύεις τόσο πολύ τους Γερμανούς;

Ανώνυμος είπε...

Χεστήκαμε αν ήταν ηλίθια τα κομμούνια της Σοβιετίας. Εμείς εδώ έχουμε τους δικούς μας ηλίθιους. Παπούτσι από τον τόπο σου...

Ανώνυμος είπε...

Ρουφιανε ελληνοφωνε εβραιε, απορω πως σ' αφηνει ο Χατζαρας να μαγαριζεις ετσι το μπλογκ του.

ΥΓ
Οχι ο Γκεμπελς δεν ηταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που ηταν και μαυριδερος. Ειναι η Μερκελ και η πουσταρ Βεστερβελε....Θεος σχωρεστον.

ΥΓ 2
Γαμω την εβραϊλα σου, γαμω, "περηφανε" πουστη

Unknown είπε...

Θα σε μαλώσω !
ΔΕΝ είναι καθόλου σωστό να παραφράζεις τον ΜΕΓΑ Λεμπέση και να μην το αναφέρεις κάν.
Ε;

Ανώνυμος είπε...

Αντικειμενικά κοιτώντας τα αποσπάσματα του ανωτέρω σχολιαστή βγάζει ο καθένας συμπέρασμα για την ποιότητα του Γκέμπελς. Κυριολεκτικά μας γέμισε σάλια ο γλύφτης. Είναι στα τέσσερα πεσμένος, φιλώντας πισινούς κ κατουρημένες ποδιες.
Και συνεπάγεται η επόμενη θλιβερη διαπίστωση για την κριτική σκέψη των υπολοίπων εξυμνητων.

Ανώνυμος είπε...

Πότε είναι το μνημόσυνο του Γκέμπελς; Που θα γίνει ρε παληκάρια της Χρυσής Αυγής;

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...