3/9/21

Τρείς του Σεπτέμβρη να Γελάς. Το πραξικόπημα των Ρόστιλντ και της Αγγλικής πρεσβείας που η ΨωροΑλίτ του Ψωρογραικυλιστάν αποκαλεί επανάσταση της #3ηςΣεπτεμβρίου οδήγησε στη μετάβαση από την απόλυτη μοναρχία , στην Απόλυτη συνταγματική Κλεπτοκρατικη Ολιγαρχία

Επειδή τα ζούμε και τώρα με τα «μνημόνια», και τις «μεταρρυθμίσεις». Το πραξικόπημα της 3ης/15Σεπτεμβρίου 1843 που  έκανε  ο τοκογλύφος Ρουφιανογιάννης, έγινε από τους δανειστές, για να εξασφαλιστεί η εκπλήρωση των όρων του μνημονίου.

Το καλοκαίρι του 1843 η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια του δανείου των 60 εκατ. φράγκων.

Οι ετήσιοι τόκοι ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και τα έσοδα του ελληνικού κράτους έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως.

Ο Νικόλαος Σιλήβεργος , ως υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Μαξ Ρότσιλντ τον Ιούνιο του 1843 ότι η κυβέρνηση  αδυνατούσε να καταβάλει το ποσό και ζήτησε νέο δάνειο, με την εγγύηση των μεγάλων δυνάμεων , ώστε να αποπληρώσει τα παλιά.

Οι Δυνάμεις έκαναν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος με τους Ρότσιλντ, και κατέληξαν σε ένα πρωτόκολλο, το οποίο οι πρεσβευτές τους, το παρουσίασαν στον Οθωνα και άρχισαν διαπραγματεύσεις.

Μετά από ένα μήνα υπογράφηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1843 το Μνημόνιο , με μέτρα 3,6 εκατομμυρίων δραχμών υπέρ των δανειστών. 

Ο Ανθύπατος των δανειστών, Μαξ ντε Ρότσιλντ, και πρεσβευτής της Αγγλίας στην Αθήνα, σερ Έντμοντ Λάιονς, ,με το μνημόνιο, που υπογράφηκε στις 2/14 Σεπτεμβρίου: επέβαλαν στον Όθωνα «μεταρρυθμίσεις» υπέρ των παλιανθρώπων που συγκροτούσαν την ψωροελίτ της αγγλοκρατίας. 

Ο πράκτωρ Ρουφιανογιάννης, ανέλαβε την υλοποίηση  του πραξικοπήματος του Ρότσιλντ  και των Πρέσβεων , για να έρθουν στην εξουσία οι έμπιστοι «μεταρρυθμιστές», που θα εφάρμοζαν το μνημόνιο Ρότσιλντ της 2ας Σεπτεμβρίου

Είναι να γελάει κανείς. Ο μακαρίτης Αντρέ διακήρυξε  στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου ότι «η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση». Η 3η Σεπτεμβρίου  ήταν η «Ρίζα» της εξάρτησης.

Με το μνημόνιο, που υπογράφηκε στις 2/14 Σεπτεμβρίου:

-Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα με πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης, τα οποία βεβαίως τα έδωσαν οι τοκογλύφοι που «διευκόλυναν» τους «εθνικούς» καταπατητές, της εθνικής «ψωροελίτ».

Το πραξικόπημα της 3ης Σεπτεμβρίου πάει πακέτο με τον εθνικό τοκογλύφο, τον «εθνικό» καταπατητή και τον «εθνικό» αυθαίρετο οικιστή.

 Ταυτόχρονα, περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των φοροφυγάδων και τον φοροκλεπτών με την καταβολή εφάπαξ ποσού, που το δανείστηκαν οι φοροφυγάδες και φοροκλέπτες από τους τοκογλύφους του Ρότσιλντ. Και την επαύριον, του πραξικοπήματος αναδύθηκαν τα εθνικά λαμόγια και συνδολοφόνοι του Καποδίστρια, Γεώργιος Κουντουριώτης, ο προμηθευτής της Εταιρείας της Ανατολής και δολοφόνος του Οικονόμου Ανδρέας Λόντος , ο υπουργός των εκτελέσεων Κολοκοτρώνη- Πλαπούτα Μιχαήλ Σχινάς, και ο δραγουμάνος των Τούρκων στην Τρίπολη Ρήγας Παλαμήδης. Μαζί με τον τοκογλύφο ΡουφανόΓιαννη. 

Έτσι δημιουργήθηκε το ΑφάνΓκατέ της Κλεπτοκρατίας και της Εξάρτησης που επαινεί η Ιστορία της Στοάς.

Αντιγράφω από την Ιστορία του Καθεστώτος και της Στοάς:

«Οκτώ χρόνια μετά την ενηλικίωση του Όθωνα, η κατάσταση στον ελλαδικό χώρο ήταν δραματική. Μεγάλα προβλήματα, όπως η αγροτική γη, οι εθνικές γαίες, η εκπαίδευση κ.ά. συνέχισαν να ταλανίζουν τη χώρα, με αποτέλεσμα την δικαιολογημένη δυσφορία του λαού. Η χώρα είχε περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση, στα πρόθυρα πτωχεύσεως, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου 60 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων που είχε λάβει το 1833 με την εγγύηση των τριών προστάτιδων δυνάμεων. Στην Αθήνα, οι τιμές της γης και των ακινήτων είχαν φτάσει στα ύψη, ενώ κυριαρχούσε η τοκογλυφία. Περαιτέρω, ο απολυταρχικός τρόπος άσκησης της εξουσίας του παλατιού πολλές φορές οδηγούσε σε εξεγέρσεις, οι οποίες καταστέλλονταν αμέσως από τον κυβερνητικό στρατό. Το παλάτι συγκέντρωνε το γενικό μίσος και αποτελούσε τον στόχο της πολιτικής και κοινωνικής πάλης».

 Και  φυσικά, μετά το πραξικόπημα Ρόστιλντ-Μακρυγιάννη, έπαψε επομένως η τοκογλυφία, οι τιμές των ακονητών έπεσαν και πληρώθηκε το δάνειο. Με τους «Συνταγματικούς», «λύθηκαν» τα προβλήματα.

Το πραξικόπημα των Ρορό, (ΡουφιανοΓιάννη- Ρότσιλντ) ,έκοψε τη σύνταξη του τυφλού εθνικού ήρωα Νικηταρά, αλλά, από ευσπλαχνία του έδωσε άδεια επαιτείας.

Η ψευτό-βουλή, μετά το πραξικόπημα, στην οποία ο τοκογλύφος ΡουφιανοΓιάννης εκλέχτηκε βουλευτής, απένειμε , ειδική εθνική σύνταξη στον ψεύτη και πλαστογράφο μασόνο Ξάνθο, ως δήθεν συνιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας .Το καθεστώς της αγγλοκρατίας πάντα τιμούσε τους έμπιστους ρουφιάνους του.

 ΥΓ. Όπως έχουμε οδό 3ης Σεπτεμβρίου. μετά τα μνημόνια της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ πρέπει να αποκτήσουμε πλατεία ΔΝΤ, οδό ΛΑΓΚΑΡΝΤ, οδό ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΥ κλπ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: