1/9/21

Οι Ήρωες της Σαϊτάμα.

Θυμήθηκα μια ταινία του 1965. «Οι Ήρωες Του Τέλεμαρκ», και έβαλα τον τίτλο «οι Ήρωες της Σαϊτάμα», για την επική Νίκη με το 101-95, σε βάρος της «μαυρης υπερδύναμης», που γράφηκε με χρυσά γράμματα 30 χλμ από το Τόκυο, πριν από 15 χρόνια. 
Ήταν μεσημέρι της 1ης Σεπτεμβρίου, όταν ξεκίνησε το ματς και το βλέπαμε με κρύα καρδιά. Κανείς μας δεν πίστευε στη Νίκη. Στον πάγκο μας ο Γιαννάκης και η Ομάδα. Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Χατζηβρέττας, Βασιλόπουλος, Σχορτσιανίτης, Παπαδόπουλος, Κακιούζης, Φώτσης, Ντικούδης και Σπανούλης. 

Οι Ήρωες της Σαϊτάμα. Στο δεκάλεπτο είμαστε πίσω 14-20 . Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρίσκει την Ελλάδα μπροστά με 45-41.
 Στην τρίτη περίοδο, η Ελλάδα, έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Ιστορία της και σημείωσε 32 πόντους .77-65! Στην τέταρτη περίοδο οι ΗΠΑ το πάλεψαν. Έβαλαν και μεγάλα σουτ. Έκλεψαν μπάλες. Κάρφωσαν στον αιφνιδιασμό. Δεν κατάφεραν όμως την ανατροπή. 
Οι Ήρωες της Σαϊτάμα, νίκησαν τον Γολιάθ. 101-95. Παπαλουκάς 8, Διαμαντίδης 12(2), Τσαρτσαρής 3(1), Χατζηβρέττας 2, Βασιλόπουλος, Σχορτσιανίτης 12, Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 13(1), Φώτσης 9(1), Ντικούδης 8, Σπανούλης 20(3).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κύριε Χατζαρα μάς απογοητεύεις. Γράφεις: "... νίκησαν τον Γολιάθ"! Αλλά ο Γολιάθ ήταν Φιλισταίος όπως γνωρίζεις, δηλαδή Ελληνας! Ο Γολιάθ συμβολίζει την Ευθεία Δύναμη, την Ειλικρίνεια! Και δεν έχει καμία σχέση με την δαυιδειο πονηριά και μπαμπεσια.Να μην ξαναβάλεις στο στόμα σου τις λέξεις "... νίκησαν τον Γολιάθ"!!!