11/9/21

Το Αληθινό Πνεύμα τού Στρατιωτικού Ιατρού

 

Οι πάγιες υγιείς θέσεις για το ιατρικό λειτούργημα μέσα απο την ΕΣΤΙΑ 

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ιατρική στην πράξη από ανθρώπους που στρέφονται εναντίον της ΕΣΤΙΑ απλά και μόνον διότι η Ένωση είναι ΑΚΕΡΑΙΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ και εκπροσωπεί το αληθινό πνεύμα του Στρατιωτικού Ιατρού, ενώ ήδη υφίστανται τις συνέπειες απο την επιμονή μας να αποκαλύψουμε την απάτη του 3257/2004 που ήλεγχε την έξοδο ή την παραμονή μας στην υπηρεσία μετατρέποντάς την σε σπηλιά. 

 Ότι ισχύει για εμάς, ισχύει για κάθε συνάδελφο στρατιωτικό η μη. Θα πρέπει να τονιστούν τα εξής: 

 Η Ιατρική ως πράξη ασκείται στην θεραπευτική κλίνη, και όχι με ανακοινώσεις. O θεράπων ιατρός χρησιμοποιεί την παρατήρηση και την εμπειρία του.

 Η Γνώμη του οποιουδήποτε ιατρού εκφράζεται ελευθέρως δημόσια και χωρίς λογοκρισία. Βασίζεται στην παρατήρηση σε αποδείξεις και στατιστικά δεδομένα, ακόμα και στην υποψία του για κάτι, όπως ακριβώς ορίζει ο ΕΟΦ για την συμπλήρωση της κίτρινης καρτέλας παρενεργειών φαρμάκων.

 Η γνώμη του ιατρού προστατεύει την δημόσια υγεία, ανθίσταται σε οποιανδήποτε νόθευση δεδομένων όπως συνέβη και πρόσφατα και με παραδοχή απο επίσημα χείλη και φυσικά δεν εξαρτάται απο κανέναν που εμφανίζεται δικτατορικά ως έχων την απόλυτη γνώση ή τραγελαφικά ως πατέρας της επιστήμης….ειδικά αν χρωστά και ξέρουμε που. 

 Η Επιστήμη στηρίζεται στην αμφισβήτηση, στην ερώτηση και στην παρατήρηση. 

 Ο ιατρός για να μπορεί να λειτουργεί έτσι, απαιτείται να είναι ελεύθερος απο ορατές και αόρατες αλυσίδες. Ο Ιατρός που χρωστά υπέρογκα ποσά, που λειτουργεί ως προέκταση οργανωμένων κομματικών κακών συμφερόντων, που δεν ασκεί λειτούργημα για να προσφέρει και να βιοποριστεί σεμνά, αλλά επάγγελμα για να πλουτίσει και να ικανοποιήσει την φιλαργυρία του, θέτει πολλές φορές σε αμφιβολία την ορθότητα της αποψής του όπως αυτή καταγράφεται απο τον απλό αλλά ευφυή άνθρωπο αλλά …ως εκεί. 

 Η ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 

Ο Ιατρός που εκφράζει γνώμη ως προέκταση της γνώμης κερδοσκοπικών οργανισμών, όπως φαρμακευτικές εταιρείες, αυτός που ίσταται παρα τω πλευρώ της εξουσίας, (και ας μην κάνουμε αναφορές στην ιστορία προ του 1945), και όχι απέναντι της προστατεύοντας τον άνθρωπο, απέχει κατά πολύ απο την Ιπποκράτειο Λογική. 

 Ιατροί κρυπτόμενοι πίσω απο συνδέσμους, συλλόγους και ψευδοτίτλους, επιστημονικοφανή ρετάλια, που επιδιώκουν να απομονώσουν να εκφοβίσουν, να καταδιώξουν συναδέλφους που έχουν το θάρρος να εκφράζουν την γνώμη τους -ικανοποιώντας τις κομματικές τους και όποιες άλλες δεσμεύσεις- αποτελούν εμέσματα και αφοδεύματα της πλέον ύπουλης και ολοκληρωτικής μεθόδευσης που ούτε σε ασιατικές αυλές χαλίφηδων δε έχει υπάρξει και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

 Εξ ονόματος της επιστήμης δεν μπορεί να μιλά ουδείς εξ αυτών, μπορεί φυσικά να εμφανίζεται σε κοσμικά περιοδικά, κομματικές συγκεντρώσεις και κουτσομπολίστικες φυλλάδες, σε στοές και σε κονσόρτσια αλλά ως εκεί. 

 Εξ ονόματος της προσωπικής του γνώσης και της παρατήρησης μπορεί να μιλά ο καθένας και να κρίνεται στον ελεύθερο διάλογο. 

Ο  Οποιοσδήποτε και κάτω απο οποιανδήποτε ιδιότητα, αμφισβητήσει το δικαίωμα των συναδέλφων να ομιλούν ελευθέρως για τις επιστημονικές και θεραπευτικές τους επιλογές και απόψεις , θα αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα τις συνέπειες. 

 Στην χώρα μας ακόμα υπάρχει Δημοκρατία όσο και αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι μικροδικτάτορες επειδή βρίσκονται στην αυλή κάποιου πολιτικού γόνου. 

 Ήδη κάποια στρατευμένα γνωστά ανθρωπάρια της πολιτικής βούλησης όσων επιδιώκουν να ελέγξουν την Επιστήμη και τον Άνθρωπο, επειδή θέλουν να εμφανίζονται ως οι κατέχοντες την γνώση (εδώ ανθυπομειδιούμε), έκαναν το πρώτο τους λάθος και δεν αναφέρομαι μόνον στην παρενόχληση που δέχονται στρατ. ιατροί απο συλλόγους και ατομικά απο υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και στο πρόσφατο γεγονός των απειλών με τη μορφή προειδοποιήσεων που εδέχθη καθηγητής στην Θεσνικη επειδή είπε απλά την γνώμη του. 

 Ευχόμεθα όλοι αυτοί να ζήσουν αρκετά για να διδαχθούν απο τις συνέπειες που πλησιάζουν και μόνον κάποιες διοικητικές και πολιτικές λεπτομέρειες απομένουν για να λάβουν την πρέπουσα οδό. 

 Η Συντριπτική πλειοψηφία των εντίμων συναδέλφων στηρίζει κάθε τι που μπορεί να βοηθήσει τον συνανθρωπό μας, ουδείς κατά την άσκηση του λειτουργήματος του είναι κατά γνώμην, ανώτερος άλλου και ουδέν αφόδευμα και σε εμένα προσωπικά, θα απαγορεύσει την ελεύθερη διατύπωση γνώμης και την όποια μου δήλωση χωρίς να βρεθεί εις την καταβόθρα απο όπου προήλθε. 

 Πλοίαρχος εα Ζώης Μπέχλης
 Ειδικός Παθολόγος 
 τ. Διευθυντής Β Παθολογικής Κλινικής ΝΝΑ 
10 Σεπτεμβρίου 2021  

ΥΓ1.  Και επειδή κάποιοι ενοχλούνται (και μου αρέσει ) και χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή προς όσους επέλεξαν να εμβολιαστούν οι οποίοι είναι φίλοι, δηλώνω και απο εδώ ότι: ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ απο ένα σκεύασμα στο οποίο δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη και για όσο απαγορεύεται η ελεύθερη πρόσβαση σε εμβόλια που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. 

ΥΓ2. Ας θυμηθούμε ότι η ΕΣΤΙΑ δημιουργήθηκε για να απελευθερώσει την έξοδο απο μια σπηλιά στην οποία βρεθήκαμε μετά απο ένα μεγάλο ταξίδι. 
 Η έξοδος αυτή είναι σχεδόν ελέυθερη και αυτό ενοχλεί του Κύκλωπες. 
 Οι Κύκλωπες ήταν προιόντα ύβρεως. Τερατώδη και ασύμμετρα όντα με σωματική δύναμη και μέγεθος, χωρίς περιφερική όραση. 
 Ο Κύκλωπας είναι κάτι σαν τον Μπαρμπαφώτη του παραμυθιού (φανταστικό πρόσωπο αντίστοιχο περίπου του Μπαρμπαγιώργου του θεατρου σκιών, που συναντάται στην λαογραφία μας)- παράγοντα της εποχής μας.
 Συμβολικό πρόσωπο που νομίζει ότι έχει ισχύ, προίσταται συλλόγων, συνδέσμων, ομάδων, που θεωρεί ότι έχει το μονοπώλιο των πάντων και της επιστήμης περισσότερο, απλά διότι εφάπτεται της εξουσίας ως αμοιβάς. 
 Αντλεί την δύναμη που πιστεύει ότι έχει απο κάποια φαντασιακή θεότητα όπως ο Ποσειδών που υποτίθεται ότι είναι ο πατέρας του Πολύφημου στην μυθολογία. Γνωρίζουμε όλοι την κατάληξη του Πολυφήμου. Επειδή δεν μπορούσε να δει δεξιά και αριστερά, έχασε και την δυνατότητα να βλέπει έστω και μπροστά. 
 Ο Οδυσσεύς και οι σύντροφοί του τον τύφλωσαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=GIGYLBVjYZA&list=PLJz0BbTwAJLgSjC1iZI0-5duKL71efE2t

M*A*S*H Full Episodes