12/9/21

Μπήκαμε και φέτος στη Μεγάλη Εβδομάδα του Μαρτυρίου των Ελλήνων στο Μελιγαλά. Μάθετε την ΟΛΗ αλήθεια



Στις 12 Σεπτεμβρίου 1944, οι Ελασίτες επιτέθηκαν στο Κοπανάκι

 Ο Μελιγαλάς δεν αλώθηκε από τους Κομμουνιστές, αλλά παραδόθηκε, μετά από τις εγγυήσεις των εγγλέζων στρατιωτικών συνδέσμων,στον «αγωνιστή Διονύση», της Ιντέλιζενς Σέρβις, που παραδόθηκε αλλά δεν τον εκτέλεσαν, μαζί με  τους άλλους 500 που πίστεψαν τον Γκόρντον, και παραδόθηκαν αλλά τους εξετέλεσαν.

Διαβάστε, στο βιβλίο του Σπύρου Χατζάρα «ΕΑΜ -ΕΛΑΣ- ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ», τι έγινε πραγματικά στον Μελιγαλά το «Μαύρο Σεπτέμβρη» του 1944. 

 Πέρασαν τα χρόνια και ακόμα δεν βρέθηκε μια φωτογραφία από το γκρεμισμένο καμπαναριό της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία του Μελιγαλά, όπου ήταν το πολυβολείο του Παναγιώτη Μπένου, και που σύμφωνα με τις μαρτυρίες όλων των ψευδομαρτύρων Ελασιτών, το χτύπησε το κουτσό γερμανικό πυροβόλο που οι «ηρωικοί» Ελασίτες Μυνχάζεν είχαν καταφέρει να στηρίξουν με ….πέτρες. Κανείς δεν βρέθηκε να μας πεί ποιο και πότε επισκεύασε το καμπαναριό και κανείς δεν θυμάται το γκρεμισμένο καμπαναριό. Όσο και να έψαξα στα αρχεία της Μητρόπολης δεν υπάρχει τιμολόγιο για την επισκευή της ζημιάς , διότι προφανώς, εκτός του συντρόφου Μυνχάουζεν και ο σύντροφος Λιάς έκανε το θαύμα του και το καμπαναριό αναστηλώθηκε μόνο του. 

 ΥΓ. Το σύνολο των αθώων θυμάτων των κομμουνιστών στον Μελιγαλά ήσαν 1718. Στην Πηγάδα ρίχτηκαν οι 787.

«ΕΑΜ -ΕΛΑΣ- ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε Έλληνας. Τιμή 15 ευρώ μαζί με τα ταχυδρομικά έξοδα. Παραγγελίες στο deltio11@gmail.com
  και στο 6944 279798

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...