7/9/21

Η Ρωσία αποκάλυψε δίκτυο Ρώσων πρακτόρων που «στρατολόγηση» από δυτικές πρεσβείες

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι σε γενικές γραμμές, ένας Ρώσος πολίτης μετατρέπεται σε μη ρώσο και σε πολίτη της χώρας της οποίας η πρεσβεία τον προσλαμβάνει. Σύμφωνα με την ίδια, η πρόσσληψη των Ρώσων πολιτών συνδέθηκε με την απόκτηση υπηκοότητας ή άδειας παραμονής στη χώρας για την πρεσβεία της οποίας εργάζονταν. 

 Η Επιτροπή Προστασίας Των Εθνικών Συμφερόντων διενήργησε έρευνα σχετικά με τη συμμετοχή υπαλλήλων ξένων πρεσβειών στη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του ξένου πράκτορα Αλεξέι Ναβάλνι στη Ρωσία.

 Ο επικεφαλής της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για να διερευνήσει τα γεγονότα της παρέμβασης ξένων κρατών στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας Βασίλι Πισκάρεφ είπε ότι «οι Ρώσοι πολίτες χρησιμοποιήθηκαν από αλλοδαπούς ως ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί στην υλοποίηση πολιτικών και καταστροφικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία». 

 Η Ζαχάροβα αποκάλυψε ένα σχέδιο με το οποίο υπάλληλοι ξένων πρεσβειών χρηματοδότησαν τις δραστηριότητες του Ναβάλνι. Σύμφωνα με την ίδια, τα περισσότερα χρήματα προέρχονταν από υπαλλήλους των πρεσβειών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας. Στη χρηματοδότηση συμμετείχαν επίσης Ρωσοι υπάλληλοι διπλωματικών αποστολών του Καναδά, της Γαλλίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ. 

 Το σχέδιο έχει ως εξής: Ξένες πρεσβείες στη Ρωσία προσέλαβαν Ρώσους πολίτες, τους πλήρωσαν χρήματα και στη συνέχεια μετέφεραν κεφάλαια στις σχετικές δομές. 

 Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας απάντησε στην κατηγορία της χρηματοδότησης του Ναβάλνι η διάδοση προσωπικών παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Το γεγονός ότι οι επίσημες υπηρεσίες στη Ρωσία κατασκευάζουν κατηγορίες για άμεση χρηματοδότηση του Ναβάλνι από τη Γερμανία είναι, για να το θέσω ήπια, παράλογο. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες και απαιτούμε την προσωπική προστασία των εργαζομένων μας. Απαιτούμε και πάλι την άμεση απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι», δήλωσε το Βερολίνο.

1 σχόλιο:

Γιουφτος κανονικωτατος είπε...

Τι 'χες Γιαννη μ'; Τι ειχα παντα....

"Τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη.
Τα δικα μου δικα μ' και τα δικα σ' παλι δικα μ." (Εβραϊκα ρητα)


-Το Υπουργείο Εξωτερικών της ΡΩΣΣΙΑΣ απάντησε στην κατηγορία της ΔΗΘΕΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟΥ 2016 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ.

«Το γεγονός ότι οι επίσημες υπηρεσίες των ΗΠΑ κατασκευάζουν κατηγορίες για άμεση ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ κ. ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΩΣ ΑΝΩ ΕΚΛΟΓΕΣ, για να το θέσω ήπια, ειναι παράλογο. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες και απαιτούμε ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Απαιτούμε και πάλι την άμεση ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΛΈΥΚΟ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2020, κ. ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ», δήλωσε Η ΜΟΣΧΑ.-



γερμανια (με μικρο "γ") = επινειον του γισραελ.

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....