21/4/23

Η 21η Απριλίου στην Ιστορία

Η 21η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του Γρηγοριανού ημερολογίου . Απομένουν 254 ημέρες μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον Ιταλικό μύθο, την 21η Απριλίου του 753 π.Χ. ο Ρωμύλος ίδρυσε την πόλη της Ρώμης. 

1092. Η επισκοπή της Πίζας αναβαθμίστηκε σε αρχιεπισκοπή από τον Πάπα Ουρβανό Β'.


 1097. Ο Ραϊμόνδος Δ΄ της Τουλούζης, και η Ελβίρα της Καστίλης, έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη, για να συμμετάσχουν στην πρώτη σταυροφορία. 

 1509.Ο Ερρίκος Η' ανέβηκε στο θρόνο της Αγγλίας διαδεχόμενος τον πατέρα του, Ερρίκο Ζ' . 

 1796. Η μάχη της Mοντόβι στην Βόρεια Ιταλία ανάμεσα στους Γάλλους που διοικούσε ο Ναπολέων και στις 13000 που είχαν απομείνει από τον Στρατό του Βασιλείου της Σαρδηνίας , που τους διοικούσε ο Μικαλάντζελο Κόλι-Μαρτσίνι. Η ήττα και η συνθηκολόγηση των Ιταλών, επέτρεψε τη διέλευση των Γάλλων για να συνεχίσουν τον πόλεμο με τους Αυστριακούς.
1809. Κατά τον Πόλεμο του Πέμπτου Συνασπισμού διεξήχθη η Μάχη του Εκμουλ στην Βαυαρία με την επίθεση 35000 Αυστριακών. Χάρη στην επίμονη άμυνα που αντέταξε το γαλλικό Τρίτο Σώμα , υπό τη διοίκηση του Στρατάρχη Νταβούτ, και το Βαυαρικο 7ο Σώμα, υπό τον Στρατάρχη Λεφέβρ, ο Ναπολέων κατάφερε να νικήσει τον κύριο αυστριακό στρατό και να αποσπάσει τη στρατηγική πρωτοβουλία για το υπόλοιπο του πολέμου.

 1813. Ο βασιλιάς Φρειδερίκος Γουλιέλμος Γ 'της Πρωσίας , εξέδωσε το διάταγμα της Παλλαϊκής Άμυνας (Landsturm) που υποχρέωνε όλους τους άνδρες ηλικίας από 15 έως 60 που ήταν σε θέση να πολεμήσουν και οι οποίοι δεν υπηρετούσαν στο μόνιμο στρατό ή την Πολιτοφυλακή , να καταταγούν στις δυνάμεις Παλλαϊκής Άμυνας και να αντισταθούν «με κάθε μέσο» κατά του Ναπολέοντα. Ως πρότυπο το διάταγμα ακολούθησε το Ισπανικό «Reglamento de Partidas y Cuadrillas» της 28 Δεκέμβρη του 1808 που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια του πόλεμου της Χερσονήσου.
1847. Στο Βερολίνο λόγω της δραματικής αύξησης της τιμής της πατάτας, ξεκίνησε η «επανάστασης της πατάτας». 

 1874. Ο βούλγαρος Βασίλ Ντρούμεφ , ο μετέπειτα μητροπολίτης Τυρνόβου χειροτονήθηκε από τη ρωσική εκκλησία επίσκοπος, ως Κλήμης. 

 1882. Στο Εθνικό Θέατρο του Βελιγραδίου έγινε η πρεμιέρα της πρώτης σερβικής οπερέτας «Η μάγισσα», (Βράτσαρα), του Νταβόριν Γένκο. 

 1884. Η καθολική εκκλησία καταδίκασε τον Τεκτονισμό με την εγκύκλιο «Humanum genus», του Πάπα Λέοντα ΙΓ. 

 1898. Άρχισε ο Ισπανο-Αμερικανικός Πόλεμος, στον οποίο η Ισπανία έχασε τον έλεγχο της Κούβας, του Πουέρτο Ρίκο και των Φιλιππίνων. 

1905. Τα ανταρτικά σώματα Μακεδονομάχων του Ανθυπολοχαγού Γ. Κατεχάκη (Ρούβα) και του Υπλγού Πέτρου Μάνου απέκρουσαν τουρκική επίθεση στο ύψωμα Μουρίκι του όρους Σινιάτσικο Κοζάνης. 

 1917. Στην Αθήνα παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Σπυρίδωνα Λάμπρου και σχηματίστηκε κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Αλ. Ζαΐμη
1918. Ο Θάνατος του Μάνφρεντ φον Ριχτχόφεν. Ο Ριχτχόφεν τραυματίστηκε θανάσιμα λίγο μετά τις 11:00 πμ της 21ης Απριλίου 1918, καθώς πετούσε πάνω από το Μορλανκούρ, κοντά στο ποταμό Σομ.         Ο κόκκινος Βαρόνος καταδίωκε σε πολύ μικρό υψόμετρα ένα Sopwith Camel που πιλοτάριζε ο Καναδός Γουίλφριν Μέι του 209ου σμήνους της ΡΑΦ. Τότε χτυπήθηκε από μια μόνο σφαίρα .303, η οποία προκάλεσε μεγάλη ζημία στη καρδιά και τους πνεύμονές του . Τα τελευταία λεπτά της ζωής του κατάφερε να κάνει μια άτσαλη αλλά ελεγχόμενη προσγείωση σε ένα λόφο κοντά στο δρόμο Μπραΐ-Κορμπί, λίγο βόρεια από το χωριό Βω-σουρ-Σομ, σε μια περιοχή που ελεγχόταν από τους Αυστραλούς. Ο αυστραλός οπλίτης Τζορτζ Ρίτζγουέι, είπε αργότερα ότι αυτός και άλλοι στρατιώτες έφτασαν στο αεροπλάνο και βρήκαν ότι τον Ριχτχόφεν ενώ ήταν ακόμη ζωντανός αλλά πέθανε λίγες στιγμές αργότερα. Ένας άλλος αυστραλός, ο Έντουαρντ Ντέιβιντ Σμουτ ανέφερε ότι η τελευταία λέξη του Ριχτχόφεν ήταν «καπούτ». 

 1921. Οι Αλβανοί πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον της Κορυτσάς και του Αργυροκάστρου, προκαλώντας θύματα μεταξύ των Ελλήνων. 

 1923. Στην Ιταλία, ο Μουσολίνι κήρυξε ως εθνική γιορτή την ημέρα ίδρυσης της Ρώμης, ενώ κατάργησε την Πρωτομαγιά. 

 1924. Εγκαινιάστηκε το πρώτο σερβικό εργοστάσιο αεροπλάνων. 

 1929. Έγιναν από την κυβέρνηση Βενιζέλου, οι εκλογές για την ανάδειξη 120 Γερουσιαστών, με πλειοψηφικό για τις περιφέρειες με μία ή δύο έδρες. Οι Εκλογικές Περιφέρειες ήταν 37 και οι υποψήφιοι 555. Ψήφισαν 838.865 άνδρες. Έλαβαν Κόμμα Φιλελευθέρων 54,58% και εξέλεξε 64, το Λαϊκό Κόμμα 19,05% και έβγαλε 10, το Αγροτικό και Εργατικό Κόμμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου 6,58% και έβγαλε 4 γερουσιαστές. Γεώργιος Καφαντάρης πήρε 4,2% και έβγαλε 3, ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος 2,81% και έβγαλε 5, το Κόμμα των Ελευθεροφρόνων του Ιωάννη Μεταξά 2,73% και έβγαλε 2.Βγηκαν και δύο Ανεξάρτητοι Βασιλόφρονες ενώ το ΚΚΕ είχε πάρει μόνον 1,7 %. 

1940. Στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας έγινε  η πρώτη άμεση σύγκρουση μεταξύ βρετανικών και γερμανικών στρατευμάτων. Στη Ρώμη, αποκαλύφθηκε ότι η είσοδος της Ιταλίας στον πόλεμο ήταν επικείμενη

 1941. O αντιστράτηγος Γιώργος Τσολάκογλου ως διοικητής της Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας υπέγραψε στην Λάρισα την δεύτερη την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς. Εκ μέρους των Γερμανών, το πρωτόκολλο της παράδοσης συνυπέγραψε ο αρχηγός των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, στρατηγός φον Γκράιφφενμπεργκ (von Greinffenberg). Ο Παπάγος, με εντολή το βασιλιά διέταξε τον Πιτσίκα ,να συνεχίσει τον αγώνα . Ο Τσουδερός ανέλαβε και Πρωθυπουργός, εκτός από υπουργός Εξωτερικών και προσωρινά Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας και ο Στυλιανός Δημητρακάκης υπουργός Δικαιοσύνης. Οι Γερμανοί κατέλαβαν τον Βόλο, όπου βρήκαν άφθονα καύσιμα. Γερμανικά βομβαρδιστικά παρά την συνθηκολόγηση προσέβαλαν και βύθισαν στον Πατραϊκό Κόλπο τα πλωτά Νοσοκομεία «ΕΣΠΕΡΟΣ» και «ΕΛΛΗΝΙΣ». Bυθίστηκε επίσης κοντά στις ακτές του Ρίου το καταδιωκτικό λαθρεμπορίου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, "Α2". Η γερμανική αεροπορία βομβάρδισε τον Πειραιά, την Καλαμάτα και τα Μέγαρα. Οι Άγγλοι που είχαν υποχωρήσει στη γραμμή των Θερμοπυλών αποφάσισαν την εκκένωση των δυνάμεων της κοινοπολιτείας και την μεταφορά τους στην Κρήτη και την Αίγυπτο. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ιταλίας, Ιωακείμ φον Ρίμπεντροπ, και Κόμης Τσιάνο συμφώνησαν στην Βιέννη για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας. Ορισμένα εδάφη παραχωρήθηκαν στην Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

 1942. Στην Ιταλία τέθηκε σε ισχύ ο νέος Αστικός Κώδικας. 

 1944. Η Επιτροπή για την Απελευθέρωση της Γαλλίας (Ντε Γκώλ) ανακοίνωσε ότι στην απελευθερωμένη Γαλλία οι γυναίκες θα έχουν δικαίωμα ψήφου. 

 1945.Οι τελευταίοι Γερμανοί αποσύρθηκαν από την Μπολόνια στην Ιταλία και την κατέλαβαν οι Πολωνοί, Ο Κόκκινος Στρατός έφθασε στο Μάλχοβ του Βερολίνου. Στη Σαξονία άρχισε η μάχη του Μπάουτσεν. 

 1946 . Η Λαύρα του Αγίου Σεργίου παραχωρήθηκε και πάλι στη ρωσική εκκλησία. Στο κατεχόμενο Βερολίνο άρχισε το διήμερο συνέδριο ενοποίησης του Κομμουνιστικού και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. 

1947. Ο διάδοχος του Ελληνικού θρόνου Παύλος Α' ορκίστηκε Βασιλεύς των Ελλήνων, και στη συνέχεια απηύθυνε μέσω ραδιοφώνου διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό.
1949.Η Μαρία Κάλλας παντρεύτηκε τον Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, Ο ραδιοφωνικός σταθμός των Κομμουνιστών, της «Ελεύθερης Ελλάδας» ανακοινώσε την πρόταση Πορφυρογέννη προς τον ΟΗΕ για «κατάπαυση του πυρός, γενική αμνηστία και εκλογές με τη συμμετοχή του ΚΚΕ». Η πρόταση αποκηρύχθηκε στις 7 Μαΐου. 

 1951.Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο Αναγκαστικός Νομός 1775 περί «Οργανώσεως και Λειτουργίας της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Ελλάδος». 

 1960. Η πρωτεύουσα της Βραζιλίας μετακινήθηκε από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Μπραζίλια. 

 1961. Σύμφωνα με την Στατιστική υπηρεσία ο μέσος όρος ζωής των Ελλήνων ήταν πάνω από τα 57 και των Ελληνίδων πάνω από τα 62 έτη. Στη Γαλλία και την Αλγερία εκδηλώθηκε το κίνημα των στρατηγών Ραούλ Σαλάν, Μωρίς Σαλ, Εντμόν Ζουό, Ζελέρ και του OAS (Οργάνωση Μυστικός Στρατός). 

 1963. Κυριακή 21 Απριλίου. Στο Λονδίνο συνεχίστηκε η μάχη της Φρειδερίκης. Η εφημερίδα Σάντεϊ Εξπρές δημοσίευσε βιαιότατο άρθρο στο οποίο χαρακτήριζε τη Φρειδερίκη ανεπιθύμητη καλεσμένη. Την ίδια μέρα στην Αθήνα μαίνονταν η… μάχη του Μαραθώνα. Η κυβέρνηση είχε απαγορέψει τη Μαραθώνια πορεία ειρήνης και η αστυνομία έκανε προληπτικές συλλήψεις .«Περί την 8ην π.μ. συνελήφθησαν οδηγηθέντες εις την σχολήν Αστυνόμων, όπου και παρέμειναν μέχρι της 8ης μ.μ.ο μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης, ο ζωγράφος κ. Μίνως Αργυράκης και η σύζυγός του. Ούτοι συνελήφθησαν ενώ εβάδιζον επί της Λεωφόρου Κηφισίας, έξωθι του κινηματογράφου «Άνεσις». Ολίγον αργότερον συνελήφθησαν εντός ταξί επί της λεωφόρου Κηφισίας ο ηθοποιός κ. Α. Αλεξανδράκης και η σύζυγός του κ. Αλίκη Γεωργούλη». Επίσης οι Άγγλοι ειρηνιστές που είχαν έρθει για την πορεία, με επικεφαλής τον φιλόσοφο Μπέρτραντ Ράσελ, συνελήφθησαν και απελάθηκαν. Μόνο ο βουλευτής Πειραιώς της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης έφθασε στον Τύμβο του Μαραθώνα , συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και τον κύπριο ποιητή Τεύκρο Ανθία. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ξεκίνησε μόνος από τον Μαραθώνα την απαγορευμένη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και συνελήφθη τελικά στο Χαρβάτι όταν θέλησε να καταθέσει στεφάνι στον τάφο των εκτελεσμένων από τους Γερμανούς. 

 1967. Ελλάδα: λίγες μόλις μέρες πριν από τις γενικές εκλογές, η Cia έκανε πραξικόπημα με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο που το αποδέχτηκε ο βασιλιάς, και όρκισε στις 6 μ.μ. της 21ης Απριλίου , «κυβέρνηση» με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Κόλλια, και είχε την εξής σύνθεση: Κωνσταντίνος Κόλλιας Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου. Αντιστράτηγος Γρηγόριος Σπαντιδάκης Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εθνικής Αμύνης. Συνταγματάρχης, Γεώργιος Παπαδόπουλος Υπουργός παρά τη Προεδρία της Κυβερνήσεως, Συνταγματάρχης Νικόλαος Μακαρέζος Υπουργός Συντονισμού και Ταξίαρχος Στυλιανός Παττακός Υπουργός Εσωτερικών. 

 1972. Θεμελιώθηκε από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, πρωθυπουργό και ηγέτη του Επαναστατικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

 1975.Πόλεμος του Βιετνάμ. Κάτω από έντονη πολιτική πίεση, παραιτήθηκε πρόεδρος Θίεου. Στο μακρύ και ασυνάρτητο τηλεοπτικό του διάγγελμα κλαίγοντας κατηγόρησε τους στρατηγούς του, που τον έπεισαν να διατάξει την εκκένωση των υψιπέδων, και κατηγόρησε τις ΗΠΑ, ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, ότι δεν κράτησαν το λόγο τους και κατηγόρησε την αμερικανική ηγεσία ότι είναι αναξιόπιστη και ανεύθυνη. 

1977 . Στη Ρώμη σκοτώθηκε κοντά στην πανεπιστημιούπολη ο 23χρονος  αστυνομικός Σετίμιο Πασαμόντι, κατά τη διάρκεια  μάχης μεταξύ αστυνομίας και αριστερών εξτρεμιστών της «Αουτονόμια Οπεράϊα».

 1981. Με βάση τα στοιχεία της απογραφής, ο πληθυσμός στην Ελλάδα ήταν 9.707.000 κάτοικοι και της Αθήνας 3.016.000.

 1987. Αποκαλύφθηκε κατάχρηση 480 εκ. δραχμών στο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, από τον διευθυντή του υποκαταστήματος και πρόεδρο του Πανιωνίου, Μιχάλη Σταματελάτο. 

1989. 100 000 φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου και ζητούσαν μεταρρυθμίσεις. 

 1995. Στη Νέα Υόρκη, κατόπιν επιμονής των ΗΠΑ και της Γερμανίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών παρέτεινε τη μερική αναστολή των κυρώσεων κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αεροπορική συγκοινωνία και την ναυσιπλοΐα των ποταμών για μόνο 75 ημέρες, αντί των 100 ημερών. 

 1996.Πρώτη φορά αριστερά στην Ιταλία. Η κεντροαριστερά, με τον Πρόντι, κέρδισε τις εκλογές . 

 1998. Το Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο είχε προσφύγει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, αποδέχθηκε το αίτημα του για την κυριότητα της βασιλικής περιουσίας, αλλά απέρριψε αίτημα του για χρήση του τίτλου βασιλεύς της Ελλάδος από την πρώην βασιλική οικογένεια. 

 1999. 29η ημέρα των νατοϊκών βομβαρδισμών της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας. Στις 00:20 βομβαρδίστηκε για 4η φορά το στρατιωτικό εργοστάσιο «Krusik» στο Βάλιεβο. Γύρω στις 00.40 βομβάρδισαν στόχους 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τσάτσακ . Στις 02:40 βομβάρδισαν το πετροχημικό συγκρότημα του Νόβι Σαντ, και τη σιδηροδρομική γέφυρα «Zezelj», μεταξύ του Νόβι Σαντ και του Πετροβαραντίν. Αρκετές βόμβες έπεσαν στην Φρούσκα Γκόρα που ήταν τα αντιαεροπορικά. Ενας πύραυλος χτύπησε τον αναμεταδότη της Ράδιο-Τηλεόρασης της Σερβίας .Στις 2:47 βομβάρδισαν μια γέφυρα στο Δούναβη κοντά στην Μπέσκα μεταξύ Βελιγραδίου και Νόβι Σαντ, και μια βόμβα να έπεσε 100 μέτρα από το Μοναστήρι του Κόβιλιε. Στις 03:00 βομβάρδισαν τον καταυλισμό προσφύγων στην Τζάκοβίτσα στο Κόσσοβο Στο μεταξύ, αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πλήττουν σερβοκροατικό στρατόπεδο προσφύγων, στο Δυτικό Κόσοβο, με απολογισμό 10 νεκρούς και 16 τραυματίες. Στις 3:15 βομβαρδίστηκε στο Νέο Βελιγράδι το εμπορικό Κέντρο «Usce» και στις 3:16 βομβάρδισαν για τρίτη φορά το Νόβι Παζάρ, και το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές σε ένα νοσοκομείο. Το Ναυτοδικείο στον Πειραιά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, με τριετή αναστολή τον ανθυποπλοίαρχο Μαρίνο Ριτσούδη, για την άρνησή του να πλεύσει στην Αδριατική με το αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» ως μέρος της δύναμης του ΝΑΤΟ στην επίθεση εναντίον της Σερβίας-Μαυροβουνίου. Η υπεράσπισή του ήταν τέτοια που είπε ότι ως ορθόδοξος άνθρωπος, δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε μια επίθεση σε ένα ορθόδοξο έθνος. 

 2002. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο Ζακ Σιράκ ήρθε πρώτος μεταξύ 16 υποψηφίων με 19,9% , ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε , ο Ζαν Μαρί Λεπέν, που με 16,9% ξεπέρασε τον σοσιαλιστή Λιονέλ Ζοσπέν που έμεινε στο 16,2%. 

 2004.Απελευθερώθηκε από τη φυλακή Ασκελόν του νότιου Ισραήλ, ο πυρηνικός επιστήμονας Μορντεχάι Βανούνου αφού πέρασε τα 18 χρόνια στη φυλακή, εκ των οποίων 11 στην απομόνωση . Ο Βανούνου είχε καταδικαστεί για προδοσία και κατασκοπεία. το 1986 επειδή έδωσε συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» και αποκάλυψε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ. Βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βασόρα,στο Ιράκ . Τουλάχιστον 68 νεκροί Συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων του συνασπισμού  στη Φαλούτζα. Στη Σαουδική Αραβία, παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε τρομοκράτης βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε στο αρχηγείο των δυνάμεων ασφαλείας στο Ριάντ, προκαλώντας τουλάχιστον τέσσερις θανάτους και 148 τραυματίες,

2006. Ο βασιλιάς Γκιανέντρα του Νεπάλ παραιτήθηκε μετά από αρκετές εβδομάδες συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.


 2009. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι το κόστος από την παγκόσμια οικονομική κρίση θα μπορούσε να υπερβεί τα 4 τρις δολάρια. 

2015. Άρχισαν τα Αλβανικά Όργανα στην Βόρεια. Το υπουργείο Εσωτερικών της Σεβερνοματσεντόνιγια  ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα περίπου 40 ένοπλων ανδρών κατέλαβαν για μισή ώρα το αστυνομικό τμήμα στο ορεινό χωριό της Γκόσιντσε (Gosince), κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.
2019. Ο κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι κέρδισε τον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία επικρατώντας του Πέτρο Πορόσενκο με ποσοστό 73% των ψήφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...