20/4/23

Επιβεβαιώθηκε νέος τύπος κορωνοϊού στη Σλοβενία, οι μάσκες επιστρέφουν

 

 

Η νέα υπομετάλλαξη  του κορωνοϊού  η XBB.1.16 Αρκτούρος που εξαπλώνεται ραγδαία επιβεβαιώθηκε στη Σλοβενία και έχει προκαλέσει την επιστροφή των μασκών. Τα τελευταία δεδομένα από το Εθνικό Εργαστήριο Υγείας στη Σλοβενία έδειξαν ότι μεταξύ των θετικών  δειγμάτων, τα οποία επιβεβαιώθηκαν στο διάστημα 24 Μαρτίου έως και 7 Απριλίου, επιβεβαίωσαν την παρουσία της νέας υπομετάλλαξης της Ομικρον. Τα νέα συμπτώματα που φέρει μαζί του αυτός ο τύπος κοροναϊού είναι : Κνησμός, ξύσιμο, επιπεφυκίτιδα και υψηλές θερμοκρασίες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές επιπλοκές. Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας Δεδομένα Υγείας, υπομετάλλαξη είναι παρόμοια με την κυρίαρχη  όμικρον XBB.1.5. αλλά έχει μια πρόσθετη μετάλλαξη στην πρωτεΐνη ακίδα. «Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι πιο μεταδοτική και παθογόνος», ανέφερε ο ΠΟΥ. Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το τόξο θα μπορούσε να εξαπλωθεί ταχύτερα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα προκαλέσει μια πιο σοβαρή πορεία της νόσου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν σε τρώει ο σβέρκος σου, θα φάς φάπες, αν σε τρώει η μύτη σου, θα ρίξεις καμμιά. Τώρα αν σε τρώει ο κ@λος σου, τα 'θελες και τά 'παθες...!

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...