24/7/24

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 200o στρατιώτες τις τελευταίες 24 ωρες, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Μόνο στο μέτωπο του Χάρκοβο, καταμετρήθηκαν (περίπου) 550 πτώματα

-Στο μέτωπο Αβντέεβκα-Ποκρόβσκι οι άνδρες της  114η Ταξιαρχίας του  Σώματος Στρατού «Κέντρο»  ύψωσαν  το Λάβαρο της Νίκης και στο τελευταίο σπίτι που κατείχαν οι Ουκρανοί  στο νότιο τμήμα του οικισμού, Νοβοσελόβκα Πρβα

-Ο  γραμματέας Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «είτε μέσω της  Ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είτε μέσω διαπραγματεύσεων,  η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της. Σε αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «η ειρηνευτική διαδικασία είναι προτιμότερη». Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι παραμένει πρόβλημα της παρανομίας Ζελένσκι που δεν είναι πλέον ο Νόμιμος προέδρος της Ουκρανίας.

-«Οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν αργά ή γρήγορα ούτως ή άλλως και η ετοιμότητα του Κιέβου για αυτές δεν είναι πρωταρχικό ζήτημα», δήλωσε ο Αντρέϊ Καρταπόλοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Κρατικής Δούμας. 
Κατά τη γνώμη του, η Ουκρανία θα πάει σε διάλογο όταν το πουν δυτικοί Προστάτες. Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι σε γενικές γραμμές, το Κίεβο δεν έχει άλλη επιλογή. 
-Νωρίτερα, ο πολιτικός επιστήμονας Ντμίτρι Ζουραβλιέφ εξέφρασε την άποψη ότι εάν πραγματοποιηθούν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στη Βουδαπέστη.

-Το  δεύτερο ντιμπέϊτ μεταξύ των προεδρικών υποψηφίων των ΗΠΑ που είχε συμφωνηθεί για τις 10 Σεπτεμβρίου από τους Επιτελείς των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων θα πραγματοποιηθεί  με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Κάμαλα Χάρις Ο Τραμπ  ίδιος ο πρώην εξέφρασε την ετοιμότητά του να συναντηθεί με την Χάρις «πρόσωπο με πρόσωπο περισσότερες από μία φορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: