26/7/24

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προειδοποίησε τον Βοθρολυμαίονα μην τολμήσει την βίαιη κατάληψη του Αγίου Όρους

Ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να αναλάβει τον έλεγχο της Μονής Εσφιγμένου στο ι Άγιο Όρος, δήλωσε ο πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών. 
«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επιδιώξει αποτελεσματικές ενέργειες από τις ελληνικές αρχές, χρησιμοποιώντας την αμερικανική διπλωματία ως μοχλό», είπε ο Μπαλάσοφ και σημείωσε ότι «αυτό θα δείξει την ευγνωμοσύνη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την εκπλήρωση των καθηκόντων του Βαρθολομαίου στην Ουκρανία και αλλού». Υπενθύμισε ότι οι λογαριασμοί δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, οι υποσχέσεις στήριξης δεν έχουν εκπληρωθεί επαρκώς, η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει το καθεστώς του «οικουμενικού» Πατριάρχη και στην Ουκρανία,, μόνο μία εκκλησία μεταβιβάστηκε για χρήση και όχι για ιδιοκτησία
 Ο Μπαλάσοφ υπενθύμισε επίσης τις προσπάθειες «κατάληψης» της Μονής Εσφιγμένου πριν από 21 χρόνια, όταν το μοναστήρι περικυκλώθηκε από την αστυνομία που προκάλεσε τον θάνατο ενός Μοναχού που προσπάθησε να επιστρέψει ένα τρακτέρ στο μοναστήρι, παρακάμπτοντας τις ενέδρες της αστυνομίας.

 «Προετοιμασίες για την επίθεση έχουν γίνει περισσότερες από μία φορές , αλλά ποτέ δεν έφτασαν σε εχθροπραξίες. Ας δούμε τι θα συμβεί αυτή τη φορά», δήλωσε ο Μπαλάσοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: