26/7/24

O Ρωσικός Στρατός βρίσκεται 33 χλμ από το Κραματόρσκ. Ο ρωσικός στρατός διέσπασε την άμυνα των ΟΥΚΩΝ και εισήλθε στην Κωνσταντίνοβκα


 Βροντούσε όλη τη νύχτα στο Κραματόρσκ  γιατί ενας πύραυλος Ισκάντερ έπληξε αποθήκη πυρομαχικών  των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που βρισκόταν «στην βιομηχανική ζώνη κοντά στη γέφυρα στην παλιά πόλη».
Ο ρωσικός στρατός ολοκλήρωσε και την εκκαθάριση και του οικισμού Παρασκοβίβκα στα βόρεια και ανατολικά του Αρτεμόφσκ, (Μπαχμούτ) .

 Στην Μέση βρίσκεται το Τσασόβ Γιάρ όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες στα ανατολικά περίχωρα της Πόλης . Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν άμυνα μέσα στην πόλη. Το πυροβολικό και η αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις».

Στον χάρτη έχω σημειώσει τους οικισμούς Τορέτσκ  όπου συνεχίζετια η εκκαθάριση  και Νιου Γιορκ που απελευθερώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.  

«Στo Mετωπο του Πακρόβσκι από το οποίο τα ρωσικά στρατεύματα απέχουν τώρα 22 χιλιόμετρα οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες κοντά στο χωριό Προγκρές . Η προσπάθεια της 47ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εξοπλισμένης με αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα, να κλείσει το χάσμα και να αποτρέψει την περαιτέρω πρόοδο των ρωσικών στρατευμάτων ήταν ανεπιτυχής. Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να καθαρίζει την Κρασνογκορόβκα .

Στο Χάρκοβο , «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επιθέσεις αρκετές φορές κοντά στο χωριό Τίχιε και βόρεια του χωριού Λίπτσι που αποκρούστηκαν . Οι Ρώσοι διοικητές ανέφεραν τη σταδιακή εξάντληση των Ουκρανών και τη μείωση της έντασης των επιθέσεων. Στο Βοβτσάνσκ συνεχίζονται οι οδομαχίες , και η δράση πυροβολικού χωρίς μεγάλες Αλλαγές..

Δεν υπάρχουν σχόλια: