14/8/24

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνέλαβαν μια ομάδα πέντε Χαχόλων αλεξιπτωτιστών της 82ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας κοντά στο χωριό Μάλαγα Λόκνυα. Σήμερα το πρωί, τα υπερηχητικά μαχητικά-βομβαρδιστικά Su-34 πραγματοποίησαν χτυπήματα ακριβείας σε συγκεντρώσει ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων των Χαχόλων στην περιοχή του Κουρσκ. Τα Ρωσικά μαχητικά έκαψαν ενα ΤΟΜΠ "Πούμα" ιταλικής παραγωγής και ενα σύστημα αεράμυνας "Τουνγκούσκα".

 

 


Από την αρχή της εισβολής στην περιοχή Κούρσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει περισσότερες από διακόσιες μονάδες διαφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Μονάδες του Σώματος Στρατού «Δύση΄κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέλαβαν 34 οχυρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στις περιοχές επτά οικισμών, βελτιώνοντας τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή. Πέντε εχθρικές επιθέσεις και έξι αντεπιθέσεις αποκρούστηκαν. Οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων ανήλθαν σε έως και 470 άτομα. 

Οι Χαχόλοι  έχασαν επίσης «ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, μια αυτοκινούμενη βάση πυροβολικού, τέσσερα πυροβόλα, τέσσερα οχήματα, τρεις αποθήκες πυρομαχικών ,15 πληρώματα όλμων και 12 θέσεις διοίκησης UAV». 

Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν πέντε drones τύπου αεροσκάφους κατά την ίδια περίοδο. 

 Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας κατέρριψε κατά τη διάρκεια της νύχτας,  117 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερεις πυραύλους «Τότσκα» . 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατατρίφθηκαν πάνω από την περιοχή του Κούρσκ  .17 πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εχθές σκεφτόμουν ότι από την ίδρυσή της η σύγχρονη Τουρκία συνεχώς μεγαλώνει και αυξάνει την επιρροή της, ακόμα και σε εποχές που η Ελλάδα είχε τρομερή υπεροπλία και οι Τούρκοι φοβόντουσαν να κάνουν νυχτερινές ασκήσεις, μια θεία δύναμη φρόντισε να μην τους μπει τίποτα στον πρωκτό ακόμα και όταν αφάνιζαν τον Ελληνισμό της Πόλης και των Ίμβρου και Τενέδου, αντίθετα η Ελλάδα έχανε ακόμα και όταν ήτο με τους νικητές, ουσιαστικά μετά τον Β' Παγκόσμιο έχασε Κύπρο, Βόρειο Ήπειρο, Βόρειο Μακεδονία ενώ αργότερα χάθηκε ακόμα και η χαμένη μισή Κύπρος......πού γίνεται λάθος από την δική μας πλευρά;;;;;;....αφού και του Τούρκους πολιτικούς ντονμέδες τους λέμε αλλά η Τουρκία δεν υφίσταται πανωλεθρίες και προδοσίες, δηλαδή ο ντονμές Κεμάλ δεν κατέστρεψε ό,τι απέμεινε από την Οσμανία όπως έκαναν το 1922 οι ντόπιοι ντονμέδες ενώ είχαν όλον τον εξοπλισμό και το έμψυχο δυναμικό για να είναι η Ελλάδα σήμερα μέχρι την Ινδία....

1η Οκτωβρίου 1949 ακόμα 19 Κ/Σ νεκροί που συνέχιζαν τον αγώνα παρά τη Συμφωνία της Νέας Υόρκης. .Λονδίνο και Αμερικανοί συνιστούσαν την Φιλία με τον δικό τους Τίτο

Τα 50.000 παιδιά του παιδομαζώματος δεν επεστράφηκαν ποτέ από την Γιουγκοσλαβία Ο δολοφόνος  του Βλαχούτσικου μίλησε στους δημοσιογράφους . ...