13/10/24

Η Μπιστήμη σε ΟΛΑ απαντά. Ο Ποδοσφαιριστής και ο Δήμαρχος μπορεί να πέθαναν από επιπλοκές του Covid-19 που πέρασαν . Νέα «μελέτη» που μετέδωσε το έγκυρο CNN λέει ότι «Ο Covid-19 μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου ακόμη και τρία χρόνια μετά τη νόσο». Ολέ!

 Ο Covid-19 θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια για τρία χρόνια μετά τη μόλυνση, σύμφωνα με νέα μελέτη που επικαλείται το CNN


Η μελέτη βασίζεται σε ιατρικά δεδομένα που ελήφθησαν από περίπου 250000 άτομα  που είναι εγγεγραμμένοι σε μια τεράστια βάση δεδομένων που ονομάζεται UK Biobank. 

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει περισσότερους από 11.000 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 σε ιατρικά αρχεία από το 2020 - σχεδόν 3.000 από τους οποίους νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο. Αυτές οι ομάδες συγκρίθηκαν με περισσότερους από 222.000 ανθρώπους στην ίδια βάση δεδομένων που δεν είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 την ίδια χρονική περίοδο. 

Τα άτομα που κόλλησαν Covid-19 το 2020, προτού μπορέσουν να εμβολιαστούν, είχαν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου για σχεδόν τρία χρόνια μετά τη νόσο, σε σύγκριση με εκείνους που δεν βρέθηκαν θετικοί.

Για τους ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν για τη θεραπεία της λοίμωξης από κοροναϊό, ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου ήταν ακόμη υψηλότερος – έως και τρεις φορές υψηλότερος. Επιπλέον, για αυτή την τελευταία ομάδα ασθενών, η Covid-19 φαίνεται να είναι ένας παράγοντας κινδύνου τόσο υψηλός όσο ο διαβήτης ή η περιφερική αρτηριακή νόσος.

Η απάτη ειναι προφανής. Τα άτομα αυτά εμβολιάστηκαν. Αλλά δεν θεωρεί η μελέτη τον εμ,βολιασμό ως επιθβαρυντικό στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: