31/8/25

, Ο Πούτιν έφτασε στην Κίνα



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ξεκινά τη μακρά επίσκεψή του στην Κίνα από την Τιαντζίν, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης του οποίου είναι μέλη εκτίς της Ρωσίας και της Κίνας, το Καζακστάν, η Λευκορωσία, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, η Κιργιζίας, το Ιράν, η Ινδία και το Πακιστάν.
 Στην επίσημη δεξίωση για την έναρξη καλούνται και εκπρόσωποι των χωρών παρατηρητών (Μογγολία και Αφγανιστάν) και οι 14 εταίροι διαλόγου (Τουρκία, Σρι Λάνκα, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Καμπότζη, Νεπάλ, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Μιανμάρ, ΗΑΕ, Μαλδίβες και Κατάρ). Θα παρευρεθούν και το Βιετνάμ, το Τουρκμενιστάν, η Μαλαισία, η Ινδονησία και το Λάος. Η Κίνα αναμένει επίσης την άφιξη του ηγέτη της ΛΔ της Κορέας.
 Ο Ρώσος πρόεδρος έχει προγραμματιστεί να έχει μια σειρά διμερών συναντήσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης με τον Ιρανό πρόεδρο. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί με φόντο πολύ αρνητικά δημοσιεύματα στον ιρανικό Τύπο, στα οποία έχει ήδη απαντήσει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προτρέποντας να μην λειτουργούν ως καταστροφείς αξιόπιστων συνεργασιών.
 Μετά τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβεί στο Πεκίνο, όπου θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην 80ή επέτειο της νίκης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Και μετά την επίσκεψή του στην Κίνα, ο Ρώσος πρόεδρος θα πετάξει στο Βλαδιβοστόκ, όπου θα πραγματοποιηθεί το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στα μέτωπα της Ουκρανίας. Τα ξημερώματα , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιτέθηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας στις περιοχές Σούμι, Κανατοπ,Σόστκα. Κρβι Ριχ Ντιεπροπετροφσκ, Χαρκοβο, Πάβλογκραντ και τη βιομηχανική ζώνη της Ζαπορίζια. Μάχες κοντά στο Χάρκοβο και το Κράσνι Λιμάν, στην Κωνσταντίνοβκα. Τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν προς τη Ντομπροπίλια και συνεχίζουν την επιτυχημένη επίθεσή τους, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή Νοβοαλεξανντρόβκα στο μέτωπο του Σλαβιάνσκ , όπου απελευθερώθηκε, το χωριό Οζέρνογιε. Στα νότια, υπάρχει ρωσική επίθεση στο χωριό Ράι Αλεξανντρόβκα. Από αυτό μέχρι τα περίχωρα του Σλαβιάνσκ, θα απομείνουν 13 χιλιόμετρα. Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του οικισμού Κρίβιε Λούκ Τα προελαύνοντα ρωσικά στρατεύματα είχαν την ευκαιρία να αποκόψουν τον αυτοκινητόδρομο Κράσνι Λίμαν-Σλαβιάνσκ.