20/1/12

Μια από τα ίδια (Κ. Μπετινάκης)

Περιμένοντας του βαρβάρους
http://www.styx.gr/ 

Αναπολώ την εποχή που έψαχνα με τους μήνες να βρω είδηση που να αφορά στην Ελλάδα στον ξένο Τύπο. Ενώ σήμερα… Διαγκωνίζονται η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς κι ο Eκόνομιστ πότε θα χρεοκοπήσουμε... Ο τραπεζίτης, διευθυντής στην Τριλάτεραλ του δικού μας πρωθυπουργού, ιταλός ομόλογός του, μας προβάλλει ως παράδειγμα προς αποφυγήν...
Διαβάζω στο ντερ Σπίγκελ, πως οι σπεκουλαδόροι επενδυτές θα μπορούσαν να ωφεληθούν ως και 50 δις ευρώ από το ελληνικό χρέος. Το Μπλούμπεργκ πάλι, δίνει 75% στο ενδεχόμενο πτώχευσης..
Διαβάζω λοιπόν πάλι στο ντερ Σπίγκελ πως υπάρχει κάποιος δημόσιος υπάλληλος ονόματι Panagiotis Karkatsoulis 54 χρόνων, που αποτελεί υπόδειγμα και έχει επιλεγεί από την American Society for Public Administration ως ο παγκοσμίως καλύτερος δημόσιος υπάλληλος, (the world's best government official). Γι’ αυτό και θα ταξιδέψει στο Las Vegas το Μαρτιο για να παραλάβει το βραβείο του: Society's International Public Administration Award.
Mεγάλη τιμή να επιλέξουν δικό μας δημόσιο υπάλληλο να τιμήσουν, μετά από όσα έχουν σούρει εναντίον του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου. Και όσα δεινά προκάλεσε εκείνο το ενερμάτιστο μέτρο της "εφεδρείας" που κατέστη ανενεργό, αφού προκάλεσε τη γνωστή αναστάτωση που προκαλούν όλα τα μέτρα προχειρότητας που αποφασίζουν οι ανάξιοι να κυβερνούν πολιτικοί που μας προτείνουν να εκλέγουμε.
Στο γερμανικό περιοδικό κατονομάζονται μερικοί διάσημοι φοροφυγάδες, αλλά και άλλη μία δημόσια υπάλληλος η 40χρονη κα Efi Stefopoulou, που εργάζεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών. «Σε συνεργασία με την τρόικα, επεξεργάζεται επί δύο χρόνια ρυθμιστικό σχέδιο νόμου για την αποφυγή των πολύπλοκων διαδικασιών των «συναρμόδιων υπουργείων». Αλλά τα υπουργεία δεν αποδέχονται τις προτάσεις της…». Κι όμως οι αλλεπάλληλες κυβερνήσεις της περασμένης εικοσαετίας και βάλε, υπόσχονταν ΑΛΛΑΓΗ, σεμνά και ταπεινά κλπ.


Περιμένοντας τον 11ο φορολογικό νόμο, από τον Οκτώβριο του 2009, οι πλούσιοι και οι υπερπλούσιοι εξακολουθούν να χρωστάνε πλέον των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο κατάλογος των ονομάτων τους δεν παραδίδεται στη δημόσια χλέβη, (ούτε και ακούγεται κάποι ακίνηση πως θα πληρώσουν) ενώ η διμερής συμφωνία με την Ελβετία για την φορολόγηση των εκεί δικών μας καταθετών, δεν έχει επικυρωθεί ακόμα…


Κατά τ’ άλλα, πηγαινοέρχονται προσωπικότητες της Ευρώπης και των ΗΠΑ για να διαβεβαιώσουν εμάς τα πειραματόζωα, ότι ο εκλεκτός τους τραπεζίτης που μας φόρεσαν ελέω τριών πολιτικών αρχηγών για πρωθυπουργό, κάνει καλά τη δουλειά του, άσχετο αν ουδείς έχει καταλάβει ακόμα ποια τα επιτεύγματα της κυβέρνησης «ειδικού σκοπού». Μόνο την διάλυση του δημόσιου τομέα καταλάβαμε αφού δεν λειτουργεί πλέον ούτε και ο εισπρακτικός μηχανισμός (που ούτε και πριν λειτουργούσε) σωστά. Τον εξανάγκασαν μόνο να πάρει το δρόμο του λουκέτου όπως και στον ιδιωτικό τομέα, για λόγους "αναλογικότητας". Το νέο δάνειο (που πάνε να μας φορτώσουνε ως απόλυτα αναγκαίο στην πλάτη ημών και των απογόνων μας) απομακρύνεται συνεχώς, ενώ μας τρομοκρατούν καθημερινά με τα δημοσιεύματα του διεθνούς καλού Τύπου, πως επίκειται η πτώχευση…


Δεν χρειάζεται πλέον να βλέπουμε ειδήσεις στην τουβούλα, μια και νομίζεις πως τα κείμενα που διαβάζουν οι γνωστοί παπαγάλοι είναι γραμμένα με καρμπόν, εδώ και δύο χρόνια. Αλλάζουν μόνο τις ημερομηνίες για τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις των γνωστών υποζυγίων.
Για παραπλανητικούς λόγους φυσικά πρώτο θέμα εξακολουθεί να παραμένει το "μέγιστο εθνικό ζήτημα", αν θα αλλάξει η ηγεσία του νεοΠαΣοΚ και ποιος θα παραλάβει το απόκομμα. Βγαίνει ο λαγός-εκπρόσωπος και διαβεβαιώνει πως ο ΓΑΠ φεύγει (παραμένοντας) και οι δελφίνοι διστακτικά προτείνουν επίσπευση των διαδικασιών που όλο και ξεμακραίνουν.


Στις 20 Μαρτίου, το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει ένα τεράστιο ποσό στους δανειστές. Αλλά η τύχη των εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών εξαρτάται από τις αποφάσεις των λαίμαργων hedge funds των λιμοκοντόρων ευρωπαίων ανύπαρκτων ως πολιτικών, της ημετέρας πολιτικής κάστας και του φέρε μια ζαριά καλή. Μπορεί να μην είμαστε μόνοι, αλλά μαζί με την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία την Ισπανία και οσονούπω την Γαλλία, αλλά περιμένουμε πότε ακριβώς θα ξυπνήσει το σύνολο της ευρωζώνης, που ως τώρα κακολογούσε τους "τεμπέληδες Έλληνες" για να κατανοήσει πόσο ανυπόφορο είναι το όλον άδικο δανειακό σύστημα.


Εν αναμονή μη εξελίξεων, λόγω της νέας άφιξης των χαρτογιακάδων ελεγκτών της τρόϊκας, μη κουρέματος του PSI (αμ’ τούτο πάλι, που όλο γίνεται δεν γίνεται κι όλο ακούρευτοι μένουμε) σας γλυκοασπάζομαι αδελφοί ημών, ταλαίπωροι μισθωτοί - συνταξιούχοι – άνεργοι, θύματα της συνήθειας να ψηφίζουμε όσους προκρίνουν οι δημοσκοπήσεις που προβάλλουν οι βαρόνοι των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κρατάτε την Ενημέρωση μαζί με άλλους συναδέλφους σας (Χατζάρας, Τσαλαπάτης) σε ύψη που ζαλίζουν. Νοιώθω τυχερός που σας παρακολουθώ.

Καλή δύναμη Πατριώτες

  23/4/23 Η 23η Απριλίου στην Ιστορία Η 23η Απριλίου είναι η 113η ημέρα του έτους . Απομένουν 252 ημέρες πριν από το τέλος του έτους . 971. ...