7/1/12

Με αβάντα από την ΕΣΗΕΑ (ρεπορτάζ στυξ)

Παπανδρέου- Ψυχάρης και τα…Ρέστα


http://www.styx.gr/



Μπλοκάρει την κατάθεση των στοιχείων για τα δάνεια και τις χορηγήσεις από τις Τράπεζες στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, και την δημόσια συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η διοίκηση Τρίμη στην ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων


Την πρόταση, του πρώην αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη , που είχε υποβληθεί προ τριμήνου και με την οποία συμφώνησε στην πρόσφατη συνάντηση του (16 Δεκεμβρίου) με την ΕΣΗΕΑ και ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, η πλειοψηφία στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, αρνείται προκλητικά να υλοποιήσει.


Όπως αποκάλυψε το ΠΑΡΟΝ, μετά τις δηλώσεις-υποδείξεις Γ. Παπανδρέου, τον περασμένο Οκτώβριο, οτι δεν πρέπει να δανειοδοτούνται υπερχρεωμένα ΜΜΕ (με το πρόβλημα του ΑΛΤΕΡ και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στην επικαιρότητα), ύστερα από τη συνάντηση του στο Μαξίμου με τον Γ. Μπόμπολα κα Σ. Ψυχάρη, κατατέθηκε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και η πρόταση για ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας, ώστε να έλθουν όλα στο φώς.
Στο έγγραφο του ο Δ. Τσαλαπάτης (α/π 2373/24-10-11) επισήμαινε:
«…Επαναφέρω και εγγράφως το θέμα της πλήρους ενημέρωσης των εργαζομένων και της κοινής γνώμης σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ, τα αποτελέσματα ελέγχου στις Τράπεζες ( πχ BLACK ROCK), για τις χορηγήσεις, τα δάνεια και τις συμμετοχές τους στις επιχειρήσεις ενημέρωσης και το ιδιοκτησιακό τους.
Δεν μπορεί με άλλοθι όλα αυτά και την αβεβαιότητα που καλλιεργείται να συνεχίζεται η εργοδοτική αυθαιρεσία ,η οποία βέβαια δεν αντιμετωπίζεται μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις….»
Είναι εντυπωσιακό ότι σε αντιπερισπασμό η διοίκηση Τρίμη πρότεινε στο ΔΣ, να εγκριθεί (και δεν πέρασε οριακά) κείμενο επιστολής προς τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, με το οποίο επιχειρούσε να στείλει κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στην Ελευθεροτυπία, όταν στην εφημερίδα αυτή είναι γνωστό ότι δημοσιεύθηκε αποκάλυψη χειρισμών του υπουργού Οικονομικών για την Proton Bank.
Η ένοχη αδράνεια της πλειοψηφίας στην ΕΣΗΕΑ , για τα οικονομικά των ΜΜΕ, συμβάλλει στο να κουκουλωθούν σκελετοί δανείων και να ενσκήψει επιδημία προσφυγών στο άρθρο 99, με γενίκευση ατομικών συμβάσεων και δραματικές περικοπές σε μισθούς και προσωπικό.
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά έτσι η τελική στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ, υπό το φως των παρασκηνιακών διαδρομών, που αποκαλύφθηκαν από τους καυτούς διαλόγους Ψυχάρη-Παπανδρέου και εν αναμονή εκδίκασης προσωρινής διαταγής, την Τρίτη για τα χρέη της «Ελευθεροτυπίας».


(από το ΠΑΡΟΝ 7-1-12)


…Επιστρέφει ο Μόσιαλος στην ΕΡΤ


Την Δευτέρα, έχουν κληθεί στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, ο προεδρεύων Γ. Στεφάνου και ο γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών Ε. Λουριδάς για το θέμα των συμβασιούχων δημοσιογράφων.
Με πρόταση τους στο ΔΣ, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ Δημ. Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα, έχουν ζητήσει ως αυτονόητο, την ανανέωση όλων των συμβάσεων των συμβασιούχων, επειδή από την αρχή είχαν προσληφθεί με πρόβλεψη τουλάχιστον για μια διετία και ήδη καλύπτουν πάγιες ανάγκες της ΕΡΤ.
Επίσης να αποκατασταθούν με άλλη παράλληλη διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις ανανεώσεις και εκείνοι οι δημοσιογράφοι,που αν και είχαν δικαίωμα ανανέωσης κόπηκαν πέρυσι. Διατηρούν κι αυτοί το δικαίωμα τους στην εργασία αλλά υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις που δεν εφαρμόζει η ΕΡΤ.
Στο μεταξύ, την Τετάρτη στο ΔΣ προκλήθηκε επεισόδιο όταν μέλος της επιτροπής της ΕΡΤ, μόνιμη συμβασιούχος, πρότεινε μια "ρεαλιστική" όπως είπε, λύση με ανανέωση μόνο 63 συμβάσεων -δηλαδή των μισών. Βρέθηκε ευτυχώς αντιμέτωπη με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αλλά και με μέλη του ΔΣ, που την έβαλαν στη θέση της, για να λήξει εκεί το θέμα.
Πάντως στη συνεδρίαση της Δευτέρας, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αναμένεται να τεθεί και το θέμα των αποδοχών των δημοσιογράφων μετά την δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
Η πρόταση της ΚΕΔ είναι να ληφθεί υπόψη και η οφειλή από την σύμβαση του 2009, όπως είχε συμφωνήσει και ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Θαν. Παπαγεωργίου και να καταβληθεί τώρα η διαφορά μια που η ΕΡΤ παρουσιάζει πλεόνασμα.
Την σφαγή όμως των συμβασιούχων είχε προαναγγείλλει ο γνωστός- και ως Καίσαρ- Ηλίας Μόσιαλος που εισηγήθηκε τη σχετική νομοθετική ρύθμιση για τις απολύσεις και τώρα έχει ως άλλοθι η διοίκηση της ΕΡΤ και η Κυβέρνηση.
Βλέπετε οι δημοσιογράφοι δεν είναι φορτηγατζήδες ούτε ταξίτζηδες για να βάλει βετο ο Σαμαράς άντε και ο Βορίδης.
Σφαγή με τους μισούς συμβασιούχους να παίρνουν δρόμο προμηνύεται και στον 9.84 , με απόφαση του Δημάρχου Γ. Καμίνη.
Ηδη έχει κληθεί τη Τετάρτη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο διευθυντής του σταθμού, ενώ για όσα συμβαίνουν υπέβαλε παραίτηση, η αντιδήμαρχος- πρόεδρος του σταθμού,προφανώς για να μην λερώσει τα χέρια της με την σφαγή στο Γκάζι.
Πάντως τα δημοτικά ραδιόφωνα βρίσκονται στο δρόμο για την ιδιωτικοποίηση μέσω ΕΠΙΛΟΓΗΣ στρατηγικού επενδυτή .
Το θέμα χειρίζεται ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Κουκουλόπουλος, που άλλωστε είχε βάλει τις βάσεις όταν συμμετείχε, ως δήμαρχος Κοζάνης, στο προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, από κοινού με τους αλησμόνητους Κακλαμάνη-Παπαγεωργόπουλο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων ειδικά στην ΕΡΤ κινούνται μεταξύ εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ΣΥΡΙΖΑ. Χρόνια τώρα ξερνάνε το μίσος τους απέναντι σε οτιδήποτε ελληνικό. Η ΝΔ μάλιστα είχε προτεραιότητα της να βάζει ακροαριστερούς δημοσιογράφους (για να μην της πούνε ότι μεροληπτούσε υπερ των δεξιών). Συγχωρέστε με αλλά δεν τους λυπάμαι καθόλου, είναι από τους κύριους υπεύθυνους του αφελληνισμού μας.
Να βγουνε στην ανεργία τώρα και να συναγωνίζονται για κάνα μεροκάματο με τους Πακιστανούς και τους Σομαλούς που τόσο πολύ αγαπάνε. "Καλύτερα άνεργος παρά ρατσιστής" δεν είναι το σύνθημα των συντρόφων τους; Ε ας το βιώσουν στη πράξη.

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από τον κορυφαίο ανθρωπολόγο δρα Άρη Πουλιανό: http://www.elzoni.gr/html/ent/379/ent.17379.asp

Δρ Άρης Πουλιανός: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ - ΑΠΟΤΡΟΠΗ ηφαιστειακών χειμώνων

Δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια προειδοποιούν για απότομες κλιματικές αλλαγές (όπως συνέβη συχνά στο παρελθόν), και την ανάγκη έγκαιρης προσαρμογής μας σε αυτές.
Η αύξηση των σεισμών τα τελευταία χρόνια, δείχνει διέγερση του μάγματος και ίσως προαναγγέλλει αύξηση των ηφαιστειακών εκρήξεων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση της νεφοκάλυψης, των νεροποντών, των πλημμυρών και καταστροφικούς ηφαιστειακούς χειμώνες, όπως συνέβη για παράδειγμα:
α) με τη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη πριν 5 εκ. χρόνια νότια της Κασάνδρας στη Χαλκιδική,
β) με τη γνωστή έκρηξη της Θήρας πριν 3.600 χρόνια περίπου και τον 5ετή ηφαιστειακό χειμώνα που ακολούθησε,
γ) με τις συχνές ηφαιστειακές εκρήξεις κατά τη Μικρή παγετώδη περίοδο 1300-1900, και
δ) με τον 5ετή ηφαιστειακό χειμώνα το 1815-20 από την έκρηξη του ηφαιστείου Ταμπόρα στην Ινδονησία.
Για το λόγο αυτό, η ανθρωπότητα καλού-κακού πρέπει να ετοιμάζεται τόσο με αποκέντρωση (απαραίτητη και λόγω της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης) και αναδασώσεις παντού, όσο και με έρευνα για προσπάθεια εκτροπής τής ηφαιστειακής σκόνης μελλοντικών εκρήξεων, ώστε να μην φτάνει αυτή στη στρατόσφαιρα και σκεπάζει όλη τη Γη.
Σε κάθε περίπτωση, ο δημόσιος ανοιχτός διάλογος και η προώθηση του αλτρουϊσμού, όπως δείχνει και το παράδειγμα των Αρχανθρώπων του Σπηλαίου Πετραλώνων, είναι απολύτως απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή επιβίωσή μας.

Δρ Άρης Ν. Πουλιανός
[Σημ.: συνιδρυτής τής Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης, του Πανεπ. Πατρών και της Ανθρωπολογικής Ετ. Ελλάδος, αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανθρωπολογίας στο Τόκιο και πρόεδρος στο Ευρωπ. Συνέδριο Ανθρωπολογίας στα Πετράλωνα Χαλκιδικής]

23 Απριλίου 1999. Η στυγνή δολοφονία από το Κράτος Δικαίου 23 εργαζόμενων στην Ενημέρωαη. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την ελευθερία της Γνώμης.

  ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ  Ο.Δ.ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ Tα ξημερώματα της 23η...