6/3/12

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δωσίλογες διοικήσεις των 7 ασφαλιστικών Ταμείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια 7 ασφαλιστικών Ταμείων, το ΙΚΑ και το Επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, (ΟΠΑΔ), ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ). δέχθηκαν να δώσουν για κούρεμα, την κοινωνική αποταμίευση των ασφαλισμένων τους, δηλαδή ομόλογα αξίας 2,7 δισ.


Δεν αποδέχθηκαν την «προσφορά», 5 Ταμεία, το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), στο οποίο ασφαλίζονται νομικοί, υγειονομικοί κ.λ.π., το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ). που έχουν ομόλογα αξίας 2 δισ.


Τα Διοικητικά Συμβούλια του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), που έχουν ομόλογα αξίας 1,7 δισ. ευρώ, θα αποφασίσουν αύριο.
Οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών επισκέφθηκαν σήμερα στις τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ενημέρωσαν ότι ε θα εισηγηθούν αύριο και μεθαύριο στα διοικητικά συμβούλιά τους την πλήρη εθελοντική αποδοχή της προσφοράς του ελληνικού Δημοσίου», που σημαίνει ότι στο «κούρεμα» θα συμπεριληφθούν και τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις ΔΕΚΟ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, και τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ.


Όσον αφορά στις δωσίλογες διοικήσεις των 7 Ταμείων η νέα βουλή μετά τις εκλογές πρέπει να κατάσχει την προδωπική τους περιουσία για να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι, και να τους στερήσει τα πολιτικά τους δικαιώματα.




Σπύρος Χατζάρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 9.943.697 ευρώ στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν αποδίδει ούτε ένα λεπτό φόρο στην Ελλάδα!


http://anavaseis.blogspot.com/2012/03/9943697.html