24/3/12

Για την εθνική αυτογνωσία

Του Σπύρου Χατζάρα

Άντε πάλι. Ξανά 25η Μαρτίου, ξανά παρελάσεις των σχολείων, ξανά οι γονείς στα πεζοδρόμια και οι επίσημοι στις εξέδρες, για να εισπράξουν γιούχα και γιαούρτια από τους θυμωμένους οπαδούς τους, και οι εκδρομείς, σε κοντινές «ιστορικές αποδράσεις». Και όλα αυτά τυλιγμένα στο μεγάλο «εθνικό ψέμα», τη νόθα «Ιστορία», για την Εταιρία Φάντασμα των Ξάνθου –Σκουφά, που κατασκευάστηκε από τους πράκτορες των άγγλων τους προδότες, τους «αυτόχθονες ιουδαίους» και τους ιδιοτελείς που συνεργάστηκαν για να μας επιβληθεί το καθεστώς της εξάρτησης . Έτσι μετά την αιματηρή εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση, περάσαμε σχεδόν αυτόματα, από την Τουρκοκρατία, που κράτησε 368 χρόνια , στην Αγγλοκρατία,(1824-1947), και αμέσως μετά ,στην Αμερικανοκρατία, και τώρα, στην υποταγή στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Η ρίζα της συμφοράς για τον ελληνικό λαό βρίσκεται, «στις μοιραίες και αναπόφευκτες συνέπειες των εισηγήσεων ξένης πολιτικής εις την δυστυχή ταύτην χώρα»,όπως έγραφε ο Καποδίστριας το 1826, που οδήγησαν στην εξάρτηση της Πατρίδας μας, από τα «ξένα κέντρα» από το 1824, με όχημα τα «δάνεια της Αγγλίας». Τα «ξένα κέντρα» μας διοικούν έκτοτε , συνεχώς με τους αχυρανθρώπους τους, διαφθείροντας τα ήθη, με την Φαυλοκρατία και την Κλεπτοκρατία, όπως ακριβώς το περιέγραψε ο «Ανώνυμος ο Έλλην» , στην «Ελληνική Νομαρχία».


Η ουσία της εθνικής μνήμης δεν βρίσκεται στις παρελάσεις, αλλά στην αλήθεια. Πρέπει να θυμόμαστε και να διακρίνουμε τους πατριώτες από τους εφιάλτες. Να θυμόμαστε ποιοι ήταν Έλληνες, και ποιοι «αυτόχθονες», ιουδαίοι, λεβαντίνοι, και μουσουλμάνοι. Η εθνική αυτογνωσία, είναι η ουσία και το μάθημα για τη νεολαία και τους γονείς της.
Το Μάιο του 1815, εμφανίστηκε στη Βιέννη, ο «Ιόνιος Λαός» των «αυτοχθόνων». Αυτοί οι «αυτόχθονες» των Επτανήσων Φραγκολεβαντινοι, Αγγλοι, Ιουδαίοι, εμφανίστηκαν τον Μάιο του 1815 σαν «Ιόνιος Λαός» , και ζητούσαν την αγγλική προστασία, ενώ λίγα χρόνια πρίν οι εθνικιστές της Φιλογένειας δεν μιλούσαν για Ιόνιο Λαό, αλλά τόνιζαν ότι, «…το Έθνος μας που αναγεννήθηκε απόκτησε όνομα ελληνικό, πατρίδα ελληνική και ελευθερία ελληνική …». Από το ελληνικό Έθνος στον Ιόνιο Λαό. Αυτή είναι η σύντομη διαδρομή της ιστορίας μας και της τραγωδίας μας. Από τους Έλληνες στους Αβρούρη, Σαραγκούση, Αλ Λαφούζ, κλπ, κλπ,
Από το 1815 μέχρι σήμερα δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Μόνο τα ονόματα, αν και οι Ρότσιλντ, είναι πάντα εδώ.(Όπως θέλει και το ΠΑΣΟΚ του Χοντροβαγγέλα)


Η Ελληνική Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, ήταν προϊόν μιας ενιαίας επαναστατικής διαδικασίας, που άρχισε το 1785-86, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εφαρμογή του « Ελληνικού σχεδίου» , της Μεγάλης Αικατερίνης και του Ιωσήφ Β’, για τη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και της οποίας αναπόσπαστο τέκνο, ήσαν και το κίνημα του νεοελληνικού διαφωτισμού , και οι αγώνες των Σουλιωτών, και το κίνημα του Λάμπρου Κατσώνη, και το κίνημα του Ρήγα αλλά και ο διωγμός των Αρματολών.


Το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Ελλήνων, για την υλοποίηση της Μεγάλης Ιδέας του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους έλαβε νεα πνοή με τη γέννηση του πρώτου Ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, της Δημοκρατίας των Επτά Ενωμένων Νήσων. Τότε, τον Δεκέμβριο του 1800 στην Κέρκυρα, δημιουργήθηκε «Εταιρεία των Φίλων,(του Γένους)», που περιέλαβε τους οπαδούς του Ρήγα , και έχοντας πίσω της την «Φιλογένεια», άρχισε την προετοιμασία της Επανάστασης . Οι Φίλοι του Γένους, οι Φιλογενείς, ήσαν οι Φιλικοί. Το πρώτο έτος των Φιλικών, ήταν το 1800.Το 21ο Έτος των Φιλών ήταν το 1821. Η «Εταιρεία των Φιλικών», ήταν η «Εταιρεία των Φίλων,(του Γένους)».Τα βασικά τους πολιτικά κείμενα ήσαν ο Θούριος, η Ελληνική Νομαρχία, και ο Ρωσοαγγλογάλος. Δικό τους και το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», που το διατύπωσαν στην Ελληνική Νομαρχία. Η Φιλογένεια, ο Φοίνικας και οι οπαδοί του Ρήγα συντόνισαν τη δράση τους από το 1800. Ο μηχανισμός των προξενικών πρακτόρων στήθηκε από τον Καποδίστρια το 1812. Η συνέχεια δόθηκε στη Βιέννη, το 1814. Εκεί αποφασίστηκε η Επανάσταση, και χρειάστηκαν 5 χρόνια για να εκδηλωθεί.

δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Κόσμο στις 24-03-2012


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

την Ελληνική Νομαρχία και τον Ρωσοαγγλογάλλο ποιος τα υπογράφει; Επίσης μπορούμε σήμερα να τα βρούμε κάπου και αν τα διαβάσουμε ατόφια;

Ανώνυμος είπε...

http://www.scribd.com/doc/15803513/-

Ανώνυμος είπε...

http://www.scribd.com/doc/15803513/-

diaforos είπε...

Υπάρχει και τέτοια έννοια Εθνική αυτογνωσία


http://www.youtube.com/watch?v=7DE2X5jkgVw

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...