8/3/12

Θαύμα-Θαύμα. Αναστήθηκε εκ νεκρών η Lehman Brothers !

Η επενδυτική τράπεζα εξήλθε από το καθεστώς χρεοκοπίας και θα κάνει την πρώτη πληρωμή, ύψους τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων στις 17 Απριλίου. Το σχέδιο που εγκρίθηκε τελικά από το δικαστήριο προβλέπει την επιστροφή 18 σεντς στο δολάριο στους πιστωτές.
Η δεύτερη πληρωμή αναμένεται το Σεπτέμβριο. Η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στους πιστωτές της υπήρξε δύσκολη, καθώς στην υπόθεση βρέθηκαν αντιμέτωποι οι ομολογιούχοι της Lehman, όπως ο διάσημος διαχειριστής hedge fund, John Paulson, και όσοι είχαν απαιτήσεις από το τμήμα παραγώγων της χρεοκοπημένης τράπεζας, όπως για παράδειγμα η Goldman Sachs. Η Lehman θα ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία άλλων 30 δισ. δολαρίων, προκειμένου να επιστρέψεις στους πιστωτές της όσο περισσότερα χρήματα γίνεται. Η τράπεζα είχε χρεοκοπήσει στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε να τη διασώσει, κρίνοντας τότε, προφανώς άστοχα, ότι οι επιπτώσεις της κατάρρευσής της θα ήταν ελεγχόμενες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαχινίδης: Ότι χασουν οι τράπεζες θα το πληρώσουν οι πολίτες

Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: «Κύριε Οικονομέα ακούστε με λιγάκι σας παρακαλώ. Οτιδήποτε θα χάσουν οι Τράπεζες αυτή τη στιγμή από τη συμμετοχή τους στην ανταλλαγή των ομολόγων, θα πρέπει από την άλλη πλευρά ο Έλληνας φορολογούμενος να το καταβάλλει προκειμένου να προχωρήσουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών»

http://www.youtube.com/watch?v=V4qC_l-Sa24&feature=player_embedded

http://www.thermopilai.org/content/sakhinides-oti-khasoun-oi-trapezes-tha-plerosoun-oi-polites

Ανώνυμος είπε...

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/1869.html

Ο Σι Τζινπίνγκ πρότεινε στον φαλακροκαγκελάριο να πάψεινα κάνει τον καμπόσο

  Ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα είναι υπέρ της σύγκλησης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, στην ...