25/2/17

Ο τενεκές των «πολεμοχαρών» και άνθρωπος των Αθέατων

Ο Κάγκαν της Νούλαντ είναι ο «χειριστής»
του Μακμάστερ

Ο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ προέρχεται από το συρφετό των ψυχοπαθών των «COIN» (counter-insurgency operations) των επιχειρήσεων για να κάμψεις τη θέληση αντίστασης του αντιπάλου η της δράσης που από την αναγνωρισμένη κυβέρνηση ενός «έθνους» για να καταστείλει μια εξέγερση εναντίον της.
Ο Μακμάστερ έχει επίσης συνεργαστεί με το Foreign Policy Initiative (FPI) και ειδικότερα με τον περιούσιο σύζυγο της Τάρια (Βικτόρια) Νούλαντ , Ρόμπερτ Κάγκαν (Robert Kagan) συγγενή του Καγκάνοβιτς, (Lazar Moiseyevich Kaganovich) τον Μέντορα του Χρουτσόφ.
Επίσης έχει συνεργαστεί με τον πολεμοχαρή «νεοσυντηρητικό» William Kristol και το «Project for a New American Century» για την προώθηση της στρατιωτικής επιβολής εναντίον της Ρωσίας.
Ο "σκεπτόμενος τενεκές" έχει υποστηρίξει  στο βιβλίο του “Dereliction of Duty”, ότι  ο Λευκός  Οίκος  θα έπρεπε να δεχθεί τις εισηγήσεις για  χρήση πυρηνικών βομβών στο Βιετνάμ.

Ο τέως, Μάικλ Φλιν που παραιτήθηκε από την θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας , θεωρούσε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί ένα πλαίσιο γεωπολιτικής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Ο Μακμάστερ ασπάζεται την άποψη των πολεμοκάπηλων ότι η Ρωσία είναι ανταγωνιστική ως προς τις ΗΠΑ και αποτελεί απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουτε μηνα δεν εβγαλε ο ντοναλντ.
Μουλαρι ο αστραχαν.
Τελικα δεν βλεπω να γλιτωνουμε το πυρηνικο ολοκαυτωμα.
Ανατελλει η εποχη των κατσαριδων!

Ανώνυμος είπε...

http://oktana-gr.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html?m=1#more

Ξεχασαν τα δυο επιβατικα αεροσκαφη σε σινα, ουκρανια.

Η Προδοσία του 1897. Η υποχώριση ήταν Επιτελικα΄σχεδιασμένη από τον Διάδοχο. 26 Απριλίου. Οι τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, κατέλαβαν το Βελεστίνο και τον Βόλο.

  Οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙΚΟΘΕΝ. (Περίμεναν όμως να γυρίσει την Αθήνα από την Κρήτη ο Βάσος )  ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ Ο ΒΟΛΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕ...