2/8/17

Τα ατσαλάκωτα παλικάρια του ΝΑΤΟ και το σουρωτήρι στο Αιγαίο

Όταν ήταν υπουργός έλεγε ότι αποστολή του Στρατού δεν ήταν να σβήνει φωτιές. Τώρα, που δεν του έστειλαν «καναντέρ» θύμωσε και τα είπε έξω από τα δόντια, για τους «ατσαλάκωτους» επαγγελματίες του ΝΑΤΟ.
«Είναι στρατός οπερέτας. Ικανός μόνο για παρελάσεις. Ενώνω τις ευχές μου, τις προσευχές μου με τις δικές σας να μην μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το αξιόμαχό του», είπε ο κ. Πάγκαλος !
Ο αμερικανόπαις Πάνος Χικ κάλεσε τον Πάγκαλο, «που ήθελε τις Σημαίες να τις παίρνει ο άνεμος», (όπως τους είπαν οι αμερικανοί), να μην πιάνει στο στόμα του τις (αμερικανικές) ένοπλες δυνάμεις.
Πάρα τον καυγά , οι Τούρκοι έκαναν «Σουρωτήρι» το Αιγαίο .
Οι «ατσαλάκωτοι» μέτρησαν 11 τουρκικά αεροσκάφη που μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών, και έκαναν 8 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 7 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. 
Όμως η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, κινήθηκαν σε τέσσερα ζεύγη και μία τριάδα και έμπαιναν κατά βούληση στο Αιγαίο, από νωρίς το πρωί, σχεδόν μέχρι τις 19:30 το απόγευμα.
Η αποστολή των τουρκικών μαχητικών ήταν να εκτελούν πτήσεις γύρω από τα ελληνικά νησιά. Αργά το απόγευμα πέταξαν γύρω από τη Ρόδο. Αερομαχίες δεν σημειώθηκαν.
Οι «ατσαλάκωτοι», (με προφανή σκοπό την… αποκλιμάκωση), καταγράφουν σαν μία παραβίαση την είσοδο κάθε τουρκικού σχηματισμού, παρά το γεγονός ότι μπορεί να αποτελείται από δύο, τρία ή και περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη, και μπορεί να κάνει δυο και τρείς παραβιάσεις.
Να δώσει ο θεός να μην μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το αξιόμαχό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: