8/5/18

Οι ανακριβείς «ιστοριοφίδες»

Βλέπω κάποιον που επιμένει για, «τους Γερμανούς στην Κρήτη». Σήμερα γράφει: «Οι Γερμανοί παρέμειναν οπλισμένοι στην Κρήτη ως τις 23 Μαΐου 1945, οπότε τους αφόπλισαν οι Άγγλοι και αποχώρησαν τελικά τον Ιούλιο του 1945»!

Οι Γερμανοί, παρέμειναν στα Χανιά και όχι στην Κρήτη.

Στο Ηράκλειο είχαν παραδοθεί στον Μπαντουβά. Το σχέδιο των Αγγλων προέβλεψε την «αυτόνομη Κρήτη» για αυτό «έμεναν» οι Γερμανοί ,
και το σχέδιο το ματαίωσε ο Μπαντουβάς.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτόνομη Κρήτη ή Εβραϊκή Κρήτη;

Ανώνυμος είπε...

Που είναι η ανακρίβεια; Ότι δεν ήταν σε όλη την Κρήτη, αλλά μόνο στα Χανιά; Το ερώτημα όμως παραμένει: Τι δουλειά είχαν εκεί οι Γερμανοί 2 βδομάδες μετά την συνθηκολόγηση της Γερμανίας;

Ανώνυμος είπε...

Περιμεναν το τραινο των 8.



Συφληασμενος παντα.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι, πέστα Χατζάρα ιστοριοδίφη. Έχει γεμίσει ο τόπος ερασιτέχνες ιστορικούς... Όλοι θέλουνε να γίνουνε Κούκουνες...

Ανώνυμος είπε...

Τρι Μαϊ 08,05:22:00 μ.μ.

Εσεις που διαβαζετε σε καποια ιστοσελιδα οτι οι Γερμανοι "παρεμειναν οπλισμενοι στην Κρητη"...
ή οι σελιδες αυτες βαζουν βαρυγδουπους τιτλους αλλα δεν τους αναλυουν οποτε ειναι της πλακας,ή εσεις επειδη ειστε αδαεις περι των στρατιωτικων ζητηματων δεν καταλαβαινετε την περιγραφη.
Για να τελειωνουμε και καθως το εχετε κουρασει το θεμα,ιδου η απαντηση στο "τι δουλεια ειχαν εκει οι Γερμανοι 2 εβδομαδες μετα την συνθηκολογηση"

Η αποχωρηση των Γερμανων απο την ηπειρωτικη Ελλαδα ξεκινησε στα τελη Αυγουστου 1944.Το ιδιο και απο τα νησια του Αιγαιου.Απο την Κρητη η εκκενωση γινοταν τοσο δια θαλασσης οσο και αεροπορικως.Οι Βρετανοι δεν παρενοχλουσαν,διοτι οι λιγες αεροπορικες δυναμεις τους εκεινη την εποχη στη Μεσογειο ηταν εμπλεκομενες στο Ιταλικο μετωπο.
Η απωλεια των ρουμανικων πετρελαιοπηγων,ηταν σημαντικο πληγμα για το Ραϊχ.Οτι αποθεμα καυσιμων υπηρχε δεσμευτικε για μεταγενεστερες επιθετικες επιχειρησεις.Αυτο σημαινε οτι δεν περισσευαν καυσιμα για την μετακινηση των υπολοιπων γερμανικων δυναμεων που βρισκονταν στην Ροδο και την Κρητη,οι οποιες διαταχθηκαν να κρατησουν τις θεσεις τους.
Στην Κρητη εγκλωβιστηκαν 14.000 Γερμανοι,οι οποιοι τον Οκτωβριο υποχωρησαν στα Χανια,σε μια αμυντικη ζωνη που περιελαμβανε την περιοχη της Χαλεπας και μεταξυ Μουρνιων,Αγυιας και Αλκιανου.Στις 8 Μαϊου ο στρατιωτικος διοικητης Κρητης,στρατηγος Μπεντακ,ανακοινωσε σε συγκεντρωση των ανδρων του στον δημοτικο κηπο Χανιων την συνθηκολογηση της Γερμανιας.Ολοι συμφωνησαν:Κανενας Γερμανος στα χερια των ανταρτων.Ετσι στις διαπραγματευσεις με τον ταξιαρχο Κερκμαν(εκπροσωπου του στραταρχη Αλεξαντερ),οι Γερμανοι ειπαν οτι θα παραδοθουν μονο σε Βρετανους.Ο Κερκμαν δεχθηκε και στις 9 Μαϊου υπογραφηκε στην επαυλη "Αριαδνη" το "εγγραφο της τοπικης παραδοσεως των εν Κρητη γερμανικων και ιταλικων δυναμεων".Υπεγραψαν οι Μπεντακ,Κερκμαν και απο ελληνικης πλευρας ο υποστρατηγος Φουντουλακης.Ο νεος διοικητης των δυναμεων της Κοινοπολιτειας στην Κρητη,ταξιαρχος Πρεστον,ανεφερε οτι οι διαθεσιμες δυναμεις των Βρετανων δεν επαρκουσαν για την προστασια της ζωης των αιχμαλωτων.Ετσι το Καϊρο εδωσε την αδεια ωστε οι αιχμαλωτοι να διατηρησουν τον φορητο οπλισμο τους.Μεχρι τις 23 Μαϊου οι Βρετανοι ειχαν μονο ενα αγημα στην Αγια Γαληνη.Εκεινη τη μερα,εχοντας μεταφερει μερικες δυναμεις απο την Παλαιστινη,εισηλθαν στα Χανια.Στο λιμανι της Σουδας,δημιουργηθηκε μια απαγορευμενη για τους Ελληνες περιοχη,οπου απο εκεινη τη μερα ξεκινησε η πρωτη αναχωρηση των Γερμανων και Ιταλων αιχμαλωτων με ενα οχηματαγωγο προς την Αλεξανδρεια.Η αναχωρηση γινοταν με απελπιστικα αργους ρυθμους,λογω της περιορισμενης διαθεσιμοτητας πλωτων μεσων για τον συγκεκριμενο σκοπο.Στις 10 Ιουλιου 1945 παρεμειναν στο νησι 550 αιχμαλωτοι,κυριως εξιδικευμενο προσωπικο ειδικων συνεργειων για την εκκαθαριση ναρκοπεδιων και περισυλλογη πυρομαχικων.Οι τελευταιοι Γερμανοι εγκατελειψαν την Κρητη στις 25 Ιουλιου.



Ανώνυμος είπε...

Είσαι σοβαρός; Μας λες ότι οι Γερμανοί παρέμειναν στην Κρήτη και στη Ρόδο γιατί δεν ήθελαν να ξοδέψουν καύσιμα, επειδή ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικές επιθετικές ενέργειες; Τι επιθετικές ενέργειες ρε πονηρέ, αφού συμπτύσονταν στη Γερμανία. Άμυνα έκαναν πλέον οι Γερμανοί, αμύνονταν του γερμανικού εδάφους...

Ανώνυμος είπε...

Αφου δεν εισαι γνωστης,γιατι συνεχιζεις;Ειναι σα να κλεβω εκκλησια:
Επιχειρηση:
"Σκοπιά στον Ρηνο"(Operation
"Wacht am Rhein")
η μεγαλη γερμανικη επιθεση στη Δυση,που εξαπολυθηκε στις 16 Δεκεμβριου 1944.Παρα τις αρχικες επιτυχιες,τελικα απετυχε λογω...ελλειψεως καυσιμων!
Παραυτα προκαλεσε πανικο στις ταξεις των Συμμαχων,σε σημειο που ο Τσωρτσιλ εστειλε ενα αγωνιωδες τηλεγραφημα στον Σταλιν,ζητωντας του να επιτεθει αμεσως στο Ανατολικο Μετωπο για να ανακουφισει τα πιεσμενα αγγλοαμερικανικα στρατευματα στο Βελγιο και την Αλσατια.

Εγιναν και αλλες γερμανικες αντεπιθεσεις,οπως π.χ.τον Μαρτιο του 1945 στην Ουγγαρια.
Η ελλειψη καυσιμων την καταδικασε ευθυς εξ αρχης.
Τον Απριλιο,1.100 γερμανικα αρματα,ολοκαινουργια του κουτιου απο τα εργοστασια,εμειναν ακινητα αφου δεν υπηρχε σταγονα καυσιμου!Τα δε αεριωθουμενα
Μ262,που κατερριπταν τα συμμαχικα αεροπλανα κατα δεκαδες,καθηλωθηκαν στο εδαφος αφου το ειδικο μειγμα καυσιμων τους, τελειωσε.

Το καυσιμο-βενζινη και πετρελαιο-ειναι "το αιμα" που τροφοδοτει τους συγχρονους πολεμικους οργανισμους.Η ελλειψη τους καθιστα αχρηστο ολοκληρο τον εξοπλισμο ενος στρατου.
Το ιδιο και η Οικονομια.Χωρις χρηματα δεν δυναται κανεις να διεξαγει πολεμο.Αποδειχτηκε περιτρανα με το περιφημο "Υπομνημα Σπεερ",(υπομνημα 18ης Μαρτιου 1945)προς τον Χιτλερ,περι της καταρρευσης της γερμανικης οικονομιας("...μετα απο αυτη την καταρρευση ο πολεμος δεν δυναται να συνεχιστει εστω και στρατιωτικως...").

Αυτα ειναι διδαγματα για την σημερινη κατασταση της χωρας και των ενοπλων δυναμεων της.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δεν είμαι γνώστης του 3ου Ράιχ όπως εσύ, όμως χρησιμοποιώ την κοινή λογική και σκέφτομαι ότι ο Χίτλερ όσο και άσχετος να ήταν, δεν θα θυσίαζε 14.000 άνδρες του -μια μεραρχία δηλαδή- για να εξοικονομήσει καύσιμα!

Άμα έκανε τέτοιο πράγμα, που προσωπικά δεν το πιστεύω, όλοι όσοι τον θαυμάζουν πρέπει να είναι πολύ μακάκες...

Ανώνυμος είπε...

Αμα εσυ δεν καταλαβαινεις εγω τι σου φταιω;;

Κανενας δεν τους θυσιασε.Εφοσον δεν υπηρχε αλλη λυση,διαταχθηκαν να οργανωθουν σε περικλειστη αμυντικη θεση("σκατζοχοιρος"),κατεχοντας παραλληλα ενα λιμανι για παν ενδεχομενο.Σε καθε περιπτωση η τυχη τους θα κρινοταν απο την εκβαση του πολεμου.Παντως δεν κατεθεσαν τα οπλα παρα μονο μετα την συνθηκολογηση της χωρας τους.(Δεν θα ειχαν παραπονο.Απο τον Οκτωβριο 1944 μεχρι τον Μαϊο 1945 δεν επεσε στην Κρητη ουτε μια ντουφεκια.Επεζησαν λοιπον του πολεμου και μερικα χρονια αργοτερα αρκετοι απο αυτους επεστρεψαν ως τουριστες).

Τετοιες συνθηκες-(αποκοπης μοναδων πολυ πισω απο το μετωπο)-δημιουργηθηκαν πολλες κατα την διαρκεια του πολεμου.Μερικα προχειρα παραδειγματα:
Οι Αμερικανοι πεζοναυτες στο Κορετζιντορ στις Φιλιππινες τον Ιανουαριο του 1942,οι Αμερικανοι στο νησι Ουεηκ στον Ειρηνικο,οι Βρετανοι στο Σαιν Βαλερυ αν Κο τον Ιουνιο του 1940,οι Βρετανοι στη Σιγκαπουρη τον Φεβρουαριο του 1942,οι Ρωσοι στο τεραστιο φρουριο του Μπρεστ-Λιτοφσκ τον Ιουνιο του 1941(σε αυτη την περιπτωση ο Σταλιν αφου πρωτα εγκατελειψε τους υπερασπιστες του φρουριου-οι οποιοι παραδοθηκαν λογω πεινας,διψας και ελλειψης πυρομαχικων-τους αποκηρυξε ως προδοτες(!),οι οικογενειες τους συνεληφθησαν και σταλθηκαν πισω απο τα Ουραλια).

Οσο για τον Χιτλερ, η στρατηγικη του διδασκεται στις στρατιωτικες ακαδημιες των χωρων του ΝΑΤΟ τα δε εγχειριδια στρατιωτικης τακτικης για περπτωση πολεμου με την Σοβιετικη Ενωση της περιοδου 1945-1990,ειχαν γραφτει υπο την επιβλεψη γερμανων στρατηγων(Γκουντεριαν,Μανσταϊν κλπ).Μεχρι και απο τον Γιοντλ ζητησαν οι Αμερικανοι να τους κανει μια μελετη για μια ενδεχομενη συγκρουση μεταξυ Συμμαχων-Σοβιετικων.Ο Γιοντλ τους την ετοιμασε και οι αμερικανοι επιτελεις εμειναν ευχαριστημενοι!(Τελφροντ Τεϊλορ-"Ξιφος και Αγκυλωτος Σταυρος").Και μην ξεχναμε οτι το 1952(7 ετη μετα την ληξη του πολεμου),διοικητης των στρατιωτικων δυναμεων του ΝΑΤΟ τοποθετηθηκε ο γερμανος στρατηγος Σπαϊντελ,πρωην αρχηγος του επιτελειου της Ομαδας Στρατιων Β',που ειχε σηκωσει το κυριο βαρος της αποκρουσης των Συμμαχικων δυναμεων στη Νορμανδια.
Ειτε αρεσει ειτε οχι η χιτλερικη επιρροη επι των στρατιωτικων εγκεφαλων της Δυσεως ηταν σημαντικη...

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα τι γίνεται στο μπλογκ σου; Ένα ιστοριοφίδι έφαγε το σχόλιό μου...

Unknown είπε...

τι λες βρε μπετοβλακα,ιστοριοφίδι ηλιθιου μπαταριας???ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ?
"Οι Βρετανοι δεν παρενοχλουσαν,διοτι οι λιγες αεροπορικες δυναμεις τους εκεινη την εποχη στη Μεσογειο ηταν εμπλεκομενες στο Ιταλικο μετωπο????" ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ .... ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ
Για να τελειωνουμε τωρα βλαμενο κουμουνι>"Ολοι συμφωνησαν:Κανενας Γερμανος στα χερια των ανταρτων." ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ?
ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΜΟ,.... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ? ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΑΠΟ 1945 ΜΕΧΡΙ 59 ΕΦΥΓΑΝ 15 ΕΚΑΤ. ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!!! ΦΙΤΣΟΥΛΑ ΒΛΑΚΕΝΤΙΕ!!
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΙ ΕΙΧΑΝ ΝΤΙΖΕΛ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΗ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΦΗΓΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΞΕΥΔΗ ΚΙ ΕΜΒΟΛΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΠΟΥΣΤΙΔΕΣ ΣΑΝ ΚΑΛΟΥΣ???????ΛΑΘΟΣ

Αφου δεν εισαι γνωστης,γιατι συνεχιζεις;
ΔΙΑΒΑΣΕ >READ THE BOOK & search ΟΝ GOOGLE:
GERMAN HOLOCAUST GERMAN GENOCIDE_ 9-15 Million Germans Killed 1945 – 1953 Post WW2 “The Morgenthau Plan” EISENHOWER’S DEATH CAMPS “A Forgotten Genocide”ONLY 1 million Germans died in US captivity
VIDEO http://videos.videopress.com/32VUPOgw/eisenhowers-rhine-meadows-death-camps-a-deliberate-policy-of-extermination_fmt1.ogv
read the books av mr David Irving on http://www.fpp.co.uk/ its free now https://en.wikipedia.org/wiki/David_Irving
read what really happend in ww2

YOUTUBE: KANALI https://www.youtube.com/channel/UC4GP96yK_vu76BYsKHt5nGA

https://www.youtube.com/channel/UCebmISDdPW_2JdM9IesZhKA
https://www.youtube.com/user/TheImperatorKnight/videos