10/5/18

Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν την Συμφωνία με τους συντρόφους από την Γκορνοματσεντόνιγια

Ο Γερμανός υπουργός, για το ευρωπαϊκά θέματα, Μιχαέλ Ροτ, χθες τα είπε στο Βερολίνο με τον Αλκοολικό δήμαρχο για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, θα αναγερθεί, κοντά στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Σαλανίκ, και Σήμερα πετάχτηκε στα Σκόπια και τα είπε με τον σύντροφο Ζόραν.

Ο χερ Ροτ είπε ότι η «Μεκεδονία» και η Ελλάδα είναι έτοιμες να επιλύσουν γρήγορα την διαφορά τους. Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον σύντροφο Ζάεφ, δήλωσε ότι το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί φετος, και τόνισε: , «Υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές και μπορεί να επιτευχθεί με συμβιβασμό μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία.

Ο διαπραγματευτής Μάθιου Νίμιτς έχει σημαντικό ρόλο, αλλά οι κυβερνήσεις των δύο χωρών είναι αυτές που αποφασίζουν και πρόσθεσε ότι οι δυο πλευρές πρέπει να επιδείξουν «εποικοδομητική και θετική διάθεση» και την αναγκαία ευελιξία
« Η Μακεδονία είναι θετική και δημιουργική, το ίδιο και η κυβέρνηση στην Αθήνα, και ως εκ τούτου βλέπω το φως στο τέλος μιας μακράς σήραγγας », είπε και πρόσθεσε ότι «η Γερμανία χαιρετίζει το θετικό κλίμα στις συνομιλίες».

Πιστευουμε ότι και οι δυο πλευρές είναι έτοιμες για ένα σοβαρό συμβιβασμό και η Γερμανία παρέχει πλήρη υποστήριξη», είπε ο Ροτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: